Yammer zmagal na TechCrunch50

Na konferenci TechCrunch 50 so iskali perspektivna podjetja na začetku svoje poti. Konkurenca je bila huda, najbolje se je odrezal Yammer. Nagrado so podelili še petim podjetjem.
Yammer zmagal na TechCrunch50

Yammer

Yammer je poslovna izvedba Twitterja, namenjen je komunikaciji med uslužbenci istega podjetja. Potreba po tovrstnem programu je bila, kot kaže, ogromna, saj se je na Yammer že prvi dan nastanka registriralo 10.000 uporabnikov in 2.000 organizacij. Registracija je dovoljena le tistim, ki uporabljajo službeno spletno pošto.

Nagrade so podelili tudi podjetjem Atmosphir, FitBit, GoodGuide, Grockit in Swype.

Atmosphir je igra, namenjena vsem, ki želijo ustvariti svoj 3D svet. Uporabniki lahko z miško premikajo elemente, ko pa končajo z ustvarjanjem, morajo le še pritisniti na “play” in igra se začne. Atmosphir je zaenkrat še v razvoju, širši množici bo na voljo konec leta.

FitBit je priročna napravica, ki si jo lahko pritrdite na obleko. Vašemu gibanju sledi skozi ves dan, kasneje pa si prek spleta ogledate svojo dnevno aktivnost. Izračuna vam porabljene kalorije in dolžino spanca ter vas opozori na morebiten nezdrav način življenja.

GoodGuide pomaga uporabnikom najti informacije o izdelkih, ki jih uporabljajo. Opozori jih na tiste izdelke, ki so neprijazni do okolja, zdravja in družbe.

Grockit je namenjen izobraževanju študentov. Ti lahko v klepetalnici razpravljajo o raznih vprašanjih, najboljše odgovore pa nagradijo.

Swype ustvarja napredno tehnologijo zaslonov, ki so občutljivi na dotik. Ustvarili so zaslon, po katerem lahko pišemo s prstom, kar prinaša prihranek na času.

 

Vir: Tech Crunch