YouTube dobil novo konkurenco

Avtor — 28.04.2007
V zadnjem času smo priča rojstvu kar nekaj video spletnih portalov, vendar se ta v nečem razlikuje od njih. Njegov 'oče' je namreč japonski gigant Sony, ki ima v lasti precej video pravic.
YouTube dobil novo konkurenco

Sony se širi v svet izmenjave video posnetkov.

Pred časom sta podobno novico objavila News Corp in NBC Universal, ki bosta prav tako, predvidoma še letos, k življenju spravila tovrsten portal.

Sonyjev sistem za izmenjavo videov se bo imenoval EyeVio, sprva pa bo deloval le na Japonskem. Če se bo dobro obnesel, ga bodo vzpostavili po vseh državah sveta.

Pri Sonyju so napovedali, da bodo uporabljali le avtorsko nesporne vsebine, torej vsebine za katere bodo imeli pravice za predvajanje. Kot že rečeno, japonski gigant ima v svoji lasti kar nekaj avtorskih vsebin, naprimer vse tiste, ki jih proizvede Columbia Pictures.

Oglasili so se že prvi skeptiki, ki dvomijo v uspeh novega video portala, saj zaradi upoštevanja avtorskih pravic ne bo imel na voljo nekaterih zanimivih video posnetkov.

Vir: Speeple News

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje