YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Viacom je po neuspelih pogajanjih Google-u podal zahtevek za odstranitev preko 100.000 njihovih posnetkov. Bo YouTube doletela ista usoda kot Napster?
YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Težave za GooTube

Veliko prahu v zadnjem času dviguje YouTube. Poročali smo že o težavah z NBC in glasbenimi založbami, tokrat pa jih je k odstranitvi avtorsko zaščitenih posnetkov pozval Viacom. Gre za ogromno, kar 100 tisoč, posnetkov kot so Daily Show, South Park, BET in drugi. Ogledov teh vsebin naj bi bilo čez milijardo.

YouTube je sicer že dosegel dogovor o objavi posnetkov NBC-ja, napovedali so tudi nagrade za objavo avtorskih posnetkov svojih uporabnikov. Z Viacomom so pogajanja potekala kar nekaj časa, vendar pa do dogovora ni prišlo.

Google je obljubil izdelavo posebnega  programa za YouTube s pomočjo katerega naj bi onemogočali objavo neavtoriziranih vsebin, vendar programa še ni, lastniki katerih avtorske pravice se kršijo pa seveda želijo svoj kos pogače pri YouTubovem zaslužku. Blizu podpisa naj bi bila tudi pogodba s CBS, vsaj tako so napovedovali pri Google. Vendar pogodba ni bila podpisana in zdi se, da hoče Google le pridobiti čas za iskanje najboljše rešitve.

Z Googlovim nakupom YouTube se je začelo težavno obdobje za ta spletni izmenjevalnik videov. Nekateri so že na začetku namigovali na težave z avtorskimi pravicami. Kaže, da so imeli prav. Bo Google uspel rešiti YouTube ali bo le ta šel po poti nekdaj  priljubljenega brezplačnega izmenjevalnika glasbe Napsterja?

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje