YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Viacom je po neuspelih pogajanjih Google-u podal zahtevek za odstranitev preko 100.000 njihovih posnetkov. Bo YouTube doletela ista usoda kot Napster?
YouTube dobil zahtevek za odstranitev preko 100.000 avtorskih videov

Težave za GooTube

Veliko prahu v zadnjem času dviguje YouTube. Poročali smo že o težavah z NBC in glasbenimi založbami, tokrat pa jih je k odstranitvi avtorsko zaščitenih posnetkov pozval Viacom. Gre za ogromno, kar 100 tisoč, posnetkov kot so Daily Show, South Park, BET in drugi. Ogledov teh vsebin naj bi bilo čez milijardo.

YouTube je sicer že dosegel dogovor o objavi posnetkov NBC-ja, napovedali so tudi nagrade za objavo avtorskih posnetkov svojih uporabnikov. Z Viacomom so pogajanja potekala kar nekaj časa, vendar pa do dogovora ni prišlo.

Google je obljubil izdelavo posebnega  programa za YouTube s pomočjo katerega naj bi onemogočali objavo neavtoriziranih vsebin, vendar programa še ni, lastniki katerih avtorske pravice se kršijo pa seveda želijo svoj kos pogače pri YouTubovem zaslužku. Blizu podpisa naj bi bila tudi pogodba s CBS, vsaj tako so napovedovali pri Google. Vendar pogodba ni bila podpisana in zdi se, da hoče Google le pridobiti čas za iskanje najboljše rešitve.

Z Googlovim nakupom YouTube se je začelo težavno obdobje za ta spletni izmenjevalnik videov. Nekateri so že na začetku namigovali na težave z avtorskimi pravicami. Kaže, da so imeli prav. Bo Google uspel rešiti YouTube ali bo le ta šel po poti nekdaj  priljubljenega brezplačnega izmenjevalnika glasbe Napsterja?

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje