YouTube kot politični oglaševalec

Na YouTube se je pojavil posnetek Hillary Clinton v vlogi velikega brata. Gre za provokativen video iz tabora njenih nasprotnikov.
Bi radi zaslužili z YouTube?

Bo novost res uvedena kmalu?

Predsedniška borba v ZDA je v polnem zamahu. Glavna tekmeca sta senatorka Hillary Clinton in Barack Obama. Na tem naslovu si lahko ogledate aktualen posnetek s Hillary Clinton v glavni vlogi. 

Hillary ima vlogo Velikega Brata, kot si je to zamislil George Orwell v svojem najbolj znanem delu. Na posnetku deluje kot diktatorka, ki svojim podložnikom “pere možgane.” Gre za predelavo Applovega, že več kot dvajset let starega reklamnega spota, ki je delo režiserja Ridleya Scotta. Proti koncu posnetka neka ženska vrže veliko kladivo v ekran na katerem je Hillary predvajana, ki se nato razbije. Temu sledi sporočilo organizacije barackomaba.com, ki pove, da se volitve začnejo 14. marca in da ni treba, da je leto 2008 enako letu 1984.

Politični komentatorji so nad posnetkom navdušeni, šlo naj bi za najboljši marketing v tej kampanji. V taboru Baracka Obame video sicer pozdravljajo, vendar zanikajo, da so ga naredili oni.

Vir: Index.hr