YouTube sedaj tudi kot radio

Avtor — 24.03.2009
15-letni David Nelson je razvil brezplačen glasbeni program Muziic, ki omogoča predvajanje glasbe, ki se v obliki videovsebin nahaja na strani YouTube.
YouTube sedaj tudi kot radio

Izumitelj programa Muziic David Nelson

Muziic je enostaven glabeni predvajalnik, ki uporabniku omogoča poslušanje glasbe z arhiva strani YouTube preko spleta, brez predvajanja glasbenega videa. Mogoče je predvajati vse skladbe, ki se nahajajo na YouTubu, vključno s tistimi, ki jih je drugje težko najti (npr. posnetke s koncertov). Uporabnik lahko sestavlja in ureja sezname skladb, v majhnem okencu pa si lahko ogleda tudi video.

Program in poslušanje glasbe sta brezplačna in ne vsebujeta oglasov. Tu pa nastane problem, saj bodo imetniki avtorskih pravic povezanih z njihovimi vsebinami na YouTubu verjetno zahtevali nadomestilo za brezplačno predvajanje vsebin. Prav tako se David in njegov oče Mark Nelson pred predstavitvijo programa o pogojih uporabe nista dogovorila z YouTubom in Googlom, ki je lastnik strani, kar jima lahko povzroči težave. V preteklosti se je dostikrat zgodilo, da so zaradi podobnih težav propadli dobri glasbeni izumi, vendar pa se je glasbena industrija danes bolj pripravljena prilagajati razvijalcem opreme. Rešitev lahko predstavlja povezava s katero od glasbenih založb, ki bo v zameno zahtevala lastniški delež pri projetu.

YouTube pravi, da program krši njegove pogoje uporabe, vendar se mladi izumitelj in njegov oče trudita odpraviti napake. Če jima bo uspelo izpolniti postavljene pogoje, bi lahko program Muziic postal eden od najuspešnejših programov za predvajanje glasbe.

 

Vir: CNN

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje