YouTube sedaj tudi kot radio

15-letni David Nelson je razvil brezplačen glasbeni program Muziic, ki omogoča predvajanje glasbe, ki se v obliki videovsebin nahaja na strani YouTube.
YouTube sedaj tudi kot radio

Izumitelj programa Muziic David Nelson

Muziic je enostaven glabeni predvajalnik, ki uporabniku omogoča poslušanje glasbe z arhiva strani YouTube preko spleta, brez predvajanja glasbenega videa. Mogoče je predvajati vse skladbe, ki se nahajajo na YouTubu, vključno s tistimi, ki jih je drugje težko najti (npr. posnetke s koncertov). Uporabnik lahko sestavlja in ureja sezname skladb, v majhnem okencu pa si lahko ogleda tudi video.

Program in poslušanje glasbe sta brezplačna in ne vsebujeta oglasov. Tu pa nastane problem, saj bodo imetniki avtorskih pravic povezanih z njihovimi vsebinami na YouTubu verjetno zahtevali nadomestilo za brezplačno predvajanje vsebin. Prav tako se David in njegov oče Mark Nelson pred predstavitvijo programa o pogojih uporabe nista dogovorila z YouTubom in Googlom, ki je lastnik strani, kar jima lahko povzroči težave. V preteklosti se je dostikrat zgodilo, da so zaradi podobnih težav propadli dobri glasbeni izumi, vendar pa se je glasbena industrija danes bolj pripravljena prilagajati razvijalcem opreme. Rešitev lahko predstavlja povezava s katero od glasbenih založb, ki bo v zameno zahtevala lastniški delež pri projetu.

YouTube pravi, da program krši njegove pogoje uporabe, vendar se mladi izumitelj in njegov oče trudita odpraviti napake. Če jima bo uspelo izpolniti postavljene pogoje, bi lahko program Muziic postal eden od najuspešnejših programov za predvajanje glasbe.

 

Vir: CNN

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje