Ypsilon Mladi – nov projekt za preganjanje brezposelnosti mladih

V prihodnjem tednu se bodo začele aktivnosti projekta Ypsilon Mladi, ki ga izvaja Zavod Ypsilon v sodelovanju z Microsoftom. Projekt bo tekom leta mladim ponudil možnosti krajših in daljših izobraževanj, obiskov podjetij ter s tem pripomogel k povečanju zaposlitvenih možnosti.

Projekt Ypsilon Mladi je zasnovan z namenom zmanjšanja brezposelnosti, ki je v zadnjih letih vse bolj problematična realnost številnih mladih. Zaradi povečanega povpraševanja po kadru z ustreznim poznavanjem informacijske-komunikacijske tehnologije, je projekt združil oba aspekta – željo po zmanjšanju brezposelnosti in težnjo po zaposlovanju IKT strokovnjakov.

Ypsilon Mladi, ki je glavni projekt kampanje e-Skills for Jobs 2014, katero izvaja Evropska komisija, bo tako v marcu pričel z aktivnostmi, razdeljenimi v tri kategorije: krajša brezplačna izobraževanja za mlade, Ypsilon Mojstri in Ypsilon Razvijalci, poleg tega pa se bodo izvajala tudi srečanja s podjetniki in obiski podjetij.

Izobraževanja se bodo pričela že s 17.  marcem, ko bodo mladi osvajali osnove programa Microsoft Office Word, ki je ključno orodje pri oblikovanju dokumentov tako v sklopu študijskih, kot tudi delovnih obveznosti. 24. marca bomo spoznavali še napredne funkcije tega uporabnega programa, nato pa se 26. marca podali na pot uspešnega javnega nastopanja in retorike.  Marec bomo zaključili z vpogledom v prednosti funkcij Microsoft Office Excela, ki je nepogrešljiv del vsakodnevnega dela v marsikaterem podjetju.

Z aprilom se začne širši projekt izobraževanja Ypsilon Mojstrov, ki bo mlade v 70 urah pripeljal do celovitega poznavanja Microsoftovih orodij – Worda, Excela, Power Pointa, Cloud computinga in Projecta, hkrati pa bo z delavnicami mladim približal socialno podjetništvo, zbiranje sredstev in vodenje projektov.

Na delavnice so vabljeni vsi mladi, ki si želijo povečati zaposlitvene možnosti in si zgraditi uspešno prihodnost. Informacije in prijave so možne preko e-mail naslova mladi@ypsilon.si, telefonske številke 041 803 365 ter Facebook profila Ypsilon Mladi.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje