Ypsilon Mladi – nov projekt za preganjanje brezposelnosti mladih

V prihodnjem tednu se bodo začele aktivnosti projekta Ypsilon Mladi, ki ga izvaja Zavod Ypsilon v sodelovanju z Microsoftom. Projekt bo tekom leta mladim ponudil možnosti krajših in daljših izobraževanj, obiskov podjetij ter s tem pripomogel k povečanju zaposlitvenih možnosti.

Projekt Ypsilon Mladi je zasnovan z namenom zmanjšanja brezposelnosti, ki je v zadnjih letih vse bolj problematična realnost številnih mladih. Zaradi povečanega povpraševanja po kadru z ustreznim poznavanjem informacijske-komunikacijske tehnologije, je projekt združil oba aspekta – željo po zmanjšanju brezposelnosti in težnjo po zaposlovanju IKT strokovnjakov.

Ypsilon Mladi, ki je glavni projekt kampanje e-Skills for Jobs 2014, katero izvaja Evropska komisija, bo tako v marcu pričel z aktivnostmi, razdeljenimi v tri kategorije: krajša brezplačna izobraževanja za mlade, Ypsilon Mojstri in Ypsilon Razvijalci, poleg tega pa se bodo izvajala tudi srečanja s podjetniki in obiski podjetij.

Izobraževanja se bodo pričela že s 17.  marcem, ko bodo mladi osvajali osnove programa Microsoft Office Word, ki je ključno orodje pri oblikovanju dokumentov tako v sklopu študijskih, kot tudi delovnih obveznosti. 24. marca bomo spoznavali še napredne funkcije tega uporabnega programa, nato pa se 26. marca podali na pot uspešnega javnega nastopanja in retorike.  Marec bomo zaključili z vpogledom v prednosti funkcij Microsoft Office Excela, ki je nepogrešljiv del vsakodnevnega dela v marsikaterem podjetju.

Z aprilom se začne širši projekt izobraževanja Ypsilon Mojstrov, ki bo mlade v 70 urah pripeljal do celovitega poznavanja Microsoftovih orodij – Worda, Excela, Power Pointa, Cloud computinga in Projecta, hkrati pa bo z delavnicami mladim približal socialno podjetništvo, zbiranje sredstev in vodenje projektov.

Na delavnice so vabljeni vsi mladi, ki si želijo povečati zaposlitvene možnosti in si zgraditi uspešno prihodnost. Informacije in prijave so možne preko e-mail naslova mladi@ypsilon.si, telefonske številke 041 803 365 ter Facebook profila Ypsilon Mladi.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje