Ypsilon Mladi – nov projekt za preganjanje brezposelnosti mladih

V prihodnjem tednu se bodo začele aktivnosti projekta Ypsilon Mladi, ki ga izvaja Zavod Ypsilon v sodelovanju z Microsoftom. Projekt bo tekom leta mladim ponudil možnosti krajših in daljših izobraževanj, obiskov podjetij ter s tem pripomogel k povečanju zaposlitvenih možnosti.

Projekt Ypsilon Mladi je zasnovan z namenom zmanjšanja brezposelnosti, ki je v zadnjih letih vse bolj problematična realnost številnih mladih. Zaradi povečanega povpraševanja po kadru z ustreznim poznavanjem informacijske-komunikacijske tehnologije, je projekt združil oba aspekta – željo po zmanjšanju brezposelnosti in težnjo po zaposlovanju IKT strokovnjakov.

Ypsilon Mladi, ki je glavni projekt kampanje e-Skills for Jobs 2014, katero izvaja Evropska komisija, bo tako v marcu pričel z aktivnostmi, razdeljenimi v tri kategorije: krajša brezplačna izobraževanja za mlade, Ypsilon Mojstri in Ypsilon Razvijalci, poleg tega pa se bodo izvajala tudi srečanja s podjetniki in obiski podjetij.

Izobraževanja se bodo pričela že s 17.  marcem, ko bodo mladi osvajali osnove programa Microsoft Office Word, ki je ključno orodje pri oblikovanju dokumentov tako v sklopu študijskih, kot tudi delovnih obveznosti. 24. marca bomo spoznavali še napredne funkcije tega uporabnega programa, nato pa se 26. marca podali na pot uspešnega javnega nastopanja in retorike.  Marec bomo zaključili z vpogledom v prednosti funkcij Microsoft Office Excela, ki je nepogrešljiv del vsakodnevnega dela v marsikaterem podjetju.

Z aprilom se začne širši projekt izobraževanja Ypsilon Mojstrov, ki bo mlade v 70 urah pripeljal do celovitega poznavanja Microsoftovih orodij – Worda, Excela, Power Pointa, Cloud computinga in Projecta, hkrati pa bo z delavnicami mladim približal socialno podjetništvo, zbiranje sredstev in vodenje projektov.

Na delavnice so vabljeni vsi mladi, ki si želijo povečati zaposlitvene možnosti in si zgraditi uspešno prihodnost. Informacije in prijave so možne preko e-mail naslova mladi@ypsilon.si, telefonske številke 041 803 365 ter Facebook profila Ypsilon Mladi.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje