Nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund

Slovenski podjetniki iz skupnosti Silicon Gardens so skupaj s še nekaterimi uglednimi investorji iz ZDA ustanovili majhen semenski sklad, namenjen globalno usmerjenim slovenskim in regionalnim startupom. Poimenovali so ga Silicon Gardens Fund.
Nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund

Z delovanjem je pričel nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund (Vir slike: Freeimages.com)

Sklad Silicijevi vrtički (ang. Silicon Gardens Fund) je v prvi vrsti namenjen startupom iz Slovenije in širše regije, predvsem tistim, ki se nahajajo še v zgodnjih fazah poslovanja.

Investitorji, ki so se pridružili skladu, želijo startupom omogočiti preboj na tuje trge ter jim pomagati, da bodo nemoteno širili svojo ekipo, poslovno idejo in poslovanje že na samem začetku njihovega poslovanja. V ta namen bodo startupom vedno na voljo ter jim tako ponudili svoje izkušnje, mentorstvo in poslovne povezave. 

Vizijo in poslanstvo sklada je pojasnil Jugoslav Petković, eden od investitorjev v skladu: V zadnjem času smo bili priča kar nekaj izjemno uspešnim slovenskim podjetjem, med njimi so Celtra, Outfit7, Bitstamp in drugi, in verjamem, da je to šele začetek. Silicon Gardens Fund je tu, da pospeši razvoj mladih ambicioznih startupov in jim omogoči polni izkoristek njihovega potenciala.”

O investiranju v startupe se bo govorilo tudi na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kako bo deloval Silicon Gardens Fund?

V prvem letu bo sklad investiral zneske v višini od 20 do 40 tisoč evrov v 5 do 10 startupov, v zameno pa se bodo startupi morali odreči deležu v podjetju. Silicon Gardens Fund bo predvsem ciljal na startupe z visokim potencialom za širitev na mednarodna tržišča, katerim bo najprej omogočil preverjanje svoje poslovne ideje, nato pa učinkovito pripravo na nadaljnje iskanje investitorjev. 

Peter Ribarič, soustanovitelj sklada, je poudaril, da gre za prvi sklad takšne vrste v Sloveniji. Ker želijo na svojo stran pridobiti še kakšnega investitorja in tako povečati aktivnost investiranja v tej regiji, nameravajo delovati zelo transparentno. 

Kdo so investitorji v Silicon Gardens Fund?

Investitorji so vsi tudi sami zelo uspešni podjetniki, med njimi so:

 • Andraž Tori, Zemanta d.o.o. (soustanovitelj)
 • Borut Rismal, CHS d.o.o., Založba Pasadena d.o.o. (soustanovitelj)
 • Darko Butina, Buds svetovanje d.o.o.
 • Gregor Rebolj, Sportradar AS, Klika d.o.o. (soustanovitelj)
 • Jugoslav Petković, Yougo.vc (soustanovitelj mimovrste.com)
 • Paul Vidich, nekdanji direktor Warner & AOL
 • Peter Ribarič, HRM d.o.o. (soustanovitelj)
 • Zvone Jagodic, Nepremičnine Novi Forum d.o.o. (soustanovitelj Najdi.si)
 • Zvone Malnar, MamutFly.com (Gora Informacijske rešitve d.o.o., soustanovitelj)

Skipi slovenskih investitorjev so se pridružili tudi nekateri zelo znani in uspešni ameriški investitorji: 

 • Jerry Colonna, investitor in predavatelj, ki je bil pred kratkim v Ljubljani (www.colonna.org)
 • Fred Wilson, Union Square Ventures (soustanovitelj)
 • Brad Feld, Foundry Group

Vir: Silicongardens.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje