Nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund

Slovenski podjetniki iz skupnosti Silicon Gardens so skupaj s še nekaterimi uglednimi investorji iz ZDA ustanovili majhen semenski sklad, namenjen globalno usmerjenim slovenskim in regionalnim startupom. Poimenovali so ga Silicon Gardens Fund.
Nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund

Z delovanjem je pričel nov slovenski angelski sklad: Silicon Gardens Fund (Vir slike: Freeimages.com)

Sklad Silicijevi vrtički (ang. Silicon Gardens Fund) je v prvi vrsti namenjen startupom iz Slovenije in širše regije, predvsem tistim, ki se nahajajo še v zgodnjih fazah poslovanja.

Investitorji, ki so se pridružili skladu, želijo startupom omogočiti preboj na tuje trge ter jim pomagati, da bodo nemoteno širili svojo ekipo, poslovno idejo in poslovanje že na samem začetku njihovega poslovanja. V ta namen bodo startupom vedno na voljo ter jim tako ponudili svoje izkušnje, mentorstvo in poslovne povezave. 

Vizijo in poslanstvo sklada je pojasnil Jugoslav Petković, eden od investitorjev v skladu: V zadnjem času smo bili priča kar nekaj izjemno uspešnim slovenskim podjetjem, med njimi so Celtra, Outfit7, Bitstamp in drugi, in verjamem, da je to šele začetek. Silicon Gardens Fund je tu, da pospeši razvoj mladih ambicioznih startupov in jim omogoči polni izkoristek njihovega potenciala.”

O investiranju v startupe se bo govorilo tudi na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kako bo deloval Silicon Gardens Fund?

V prvem letu bo sklad investiral zneske v višini od 20 do 40 tisoč evrov v 5 do 10 startupov, v zameno pa se bodo startupi morali odreči deležu v podjetju. Silicon Gardens Fund bo predvsem ciljal na startupe z visokim potencialom za širitev na mednarodna tržišča, katerim bo najprej omogočil preverjanje svoje poslovne ideje, nato pa učinkovito pripravo na nadaljnje iskanje investitorjev. 

Peter Ribarič, soustanovitelj sklada, je poudaril, da gre za prvi sklad takšne vrste v Sloveniji. Ker želijo na svojo stran pridobiti še kakšnega investitorja in tako povečati aktivnost investiranja v tej regiji, nameravajo delovati zelo transparentno. 

Kdo so investitorji v Silicon Gardens Fund?

Investitorji so vsi tudi sami zelo uspešni podjetniki, med njimi so:

 • Andraž Tori, Zemanta d.o.o. (soustanovitelj)
 • Borut Rismal, CHS d.o.o., Založba Pasadena d.o.o. (soustanovitelj)
 • Darko Butina, Buds svetovanje d.o.o.
 • Gregor Rebolj, Sportradar AS, Klika d.o.o. (soustanovitelj)
 • Jugoslav Petković, Yougo.vc (soustanovitelj mimovrste.com)
 • Paul Vidich, nekdanji direktor Warner & AOL
 • Peter Ribarič, HRM d.o.o. (soustanovitelj)
 • Zvone Jagodic, Nepremičnine Novi Forum d.o.o. (soustanovitelj Najdi.si)
 • Zvone Malnar, MamutFly.com (Gora Informacijske rešitve d.o.o., soustanovitelj)

Skipi slovenskih investitorjev so se pridružili tudi nekateri zelo znani in uspešni ameriški investitorji: 

 • Jerry Colonna, investitor in predavatelj, ki je bil pred kratkim v Ljubljani (www.colonna.org)
 • Fred Wilson, Union Square Ventures (soustanovitelj)
 • Brad Feld, Foundry Group

Vir: Silicongardens.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje