Za Valentinovo lahko podprete S kuharsko akademYo

Že decembra smo poročali o kozarcu Speak, ki je bil kot prvi slovenski kozarec predstavljen v priljubljeni londonski restavraciji Fifteen, kjer deluje istoimenski program usposabljanja pod okriljem Fundacije Better Food Jamie Oliver.
Za Valentinovo lahko podprete S kuharsko akademYo

Matevž Slokar, S project, in Andrej Božič, direktor Steklarne Hrastnik.

S project želi ustvarjati nove priložnosti za mlade med 18. in 25. letom starosti in v ta namen izvaja S kuharsko akademYo. Gre za avtorski izobraževalni model, katerega namen je mlade usposobiti za pomočnike kuharja, jim pomagati pri osebni rasti ter povečati njihove zaposlitvene možnosti ob zaključku šestmesečnega programa. Enake vrednote in cilje zasleduje tudi program Fifteen.

Kaj je socialno podjetje?

S project je projekt socialnega podjetništva, ki v Sloveniji še ni tako razširjeno, saj je tovrstna oblika podjetniške dejavnosti v slovenski pravni red prišla šele marca 2011 s sprejetjem Zakona o socialnem podjetništvu.

“V Sloveniji je pojem socialnega podjetništva narobe razumljen. S project želi zato postaviti primere dobre prakse sodelovanja in povezovanja, ki sta osnovi našega poslovnega modela, ki je na tem področju edinstven. Sodelovanje s partnerjem – Steklarno Hrastnik in skupni nastop na trgu z izdelkom Speak je namreč dokaz, da lahko ima tovrstno povezovanje za posledico win-win situacijo,” je za Mladi podjetnik povedal Matevž Slokar, idejni vodja S projecta.

Kozarec Speak, produkt sinergije Steklarne Hrastnik in S projecta, je prvi korak socialnega podjetja – ves dobiček, ustvarjen s prodajo kozarcev Speak, se namreč usmerja v S kuharsko akademYo. Da bi lahko izobraževanje uspešno zaključil en udeleženec S kuharske akademYe, pa morajo prodati kar 7.162 kozarcev Speak. Poslovni model S projecta se očitno obrestuje, kar dokazuje tudi dejstvo, da se je v začetku februarja pričela že druga generacija S kuharske akademYe s kar 12 udeleženci!

“Speak združuje kvaliteto izdelka, tržno zanimiv produkt, zgodbo in inovativen pristop k družbeni odgovornosti. Del dobička od prodaje Speak-a je namreč namenjenih S kuharski akademYi, s katero S project ustvarja nove priložnosti za mlade. Verjamemo, da je to le začetek ustvarjanja dobrih in uspešnih zgodb socialnega podjetništva,” je še poudaril Matevž Slokar.

S project želi širiti dobro idejo, idejo povezovanja, solidarnosti, optimizma in uresničevanja sanj. Z nakupom kozarcev Speak pa lahko mladim pomagamo prav vsi! Bliža se dan zaljubljenih in prav vaša lepa gesta je lahko tudi priložnost, da podprete S kuharsko akademYo, ki mladim omogoča doseči preproste sanje.

Pri S projectu so za vas pripravili posebno Speak Valentinovo akcijo: ob naročilu darilnega paketa Speak lahko oddate svoje ljubezensko sporočilo, vaša ljubljena oseba pa bo na Valentinovo prejela čudovito darilo z vašim sporočilom.

Preberite tudi več o tem, kako je potekala predstavitev kozarca Speak decembra 2012: Kozarec Speak razkrit v Londonu >>

 

Vir: S project

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje