Z novim SAOP iCentrom pripravljeni na mednarodno poslovanje

Avtor Borut Borštnik — 27.10.2009
Komentiraj!
V novem iCentru vgrajenih 118 izboljšav in novih funkcionalnosti - med najpomembnejšimi novostmi podpora plačilnemu sistemu SEPA in poenostavljena poslovna poročila.
Z novim SAOP iCentrom pripravljeni na mednarodno poslovanje

iCenter se širi na tuje trge.

Podjetje SAOP d.o.o., vodilni razvijalec poslovnih rešitev za majhna, srednja in velika podjetja ter javni sektor, je izdelalo novo različico poslovnega informacijskega sistema SAOP iCenter v6.12. Ta prinaša številne izboljšave na vseh področjih poslovanja, od proizvodnje in trgovine do računovodstva in odločanja. Novi iCenter je med prvimi slovenskimi poslovnimi informacijskimi sistemi prilagojen plačilnemu sistemu SEPA, ki omogoča poenotenje plačilnega prometa med državami v evrskem območju. Pomembna novost je tudi modul za poslovno obveščanje, ki vodilnim zaposlenim zagotavlja redna poročila na podlagi najpomembnejših poslovnih kazalcev.

„Nova različica poslovne rešitve iCenter potrjuje ustvarjalno in razvojno moč podjetja SAOP. Verjamemo, da lahko le s stalnimi izboljšavami ter kakovostnim delom s strankami kljubujemo neugodnim gospodarskim razmeram ter uporabnikom zagotavljamo rešitve, ki jim omogočajo učinkovito in stabilno poslovanje,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. Zadnja različica iCentra je bogatejša za kar 118 izboljšav ter novih funkcionalnosti, usklajenih z uporabniškimi zahtevami in trendi.

Največja novost je podpora plačilnemu prometu SEPA, ki uporabnikom zagotavlja poenotenje plačilnega prometa s tujino oziroma državami v evrskem območju. „Ponosni smo, da iCenter že danes podpira sistem enotnega plačevanje v evrih. Za uporabnike iCentra to pomeni, da bodo imeli ob prehodu na SEPA, ta naj bi se zaključil nekje do leta 2011, na voljo preizkušeno rešitev, ki jim bo omogočila bolj sistematičen in zanesljiv prehod,“ je pojasnila Liljana Zorn, vodja prodaje iCentra. iCenter na področju SEPA omogoča vodenje držav članic območja SEPA ter dodajanje številk računa IBAN. V celoti je podprto tudi plačevanje v plačilni sistem SEPA. Plačilni nalogi so usklajeni s standardom ZBSXML za domači in čezmejni plačilni promet, podprt pa je tudi uvoz izpiskov. Uvedeni so dodatni podatki in kontrole vnosa obveznih podatkov za plačevanje v SEPA ter možnost izpisa plačilnega naloga za čezmejno plačilo in specifikacij zbirnega plačilnega naloga.

Za vodstva v podjetjih in ustanovah je najbolj vroča novost modul za pregled nad poslovanjem. Ta direktorjem in drugim vodilnim zaposlenim na enem mestu podaja najpomembnejše informacije iz poslovanja, na primer stanje na tekočem računu in depozitu, prihodke iz prodaje ter 15 največjih terjatev oziroma obveznosti. Vse informacije so združene v enem poročilu, z njimi pa lahko vodstvo enostavno nadzoruje tudi likvidnost in dobičkonosnost v primerjavi s poslovanjem v preteklih letih. „S tem modulom smo direktorjem zagotovili enostaven dostop do zadnjih informacij, ki so najpomembnejše na njihovi ravni odločanja,“ je povedala Liljana Zorn, vodja prodaje iCentra. Modul omogoča vnaprejšnjo nastavitev bodisi kazalcev, po katerih se spremlja poslovanje, bodisi frekvenco poročil, na primer dnevno ali tedensko poročanje.

 

O ostalih novostih v iCentru v6.12 si preberite na:  http://podpora.saop.si/Portals/_Rainbow/novosti-verzij/novosti-SAOP-iCenter-6.12.pdf
shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!