Z Office 365 vrhunske poslovne storitve dostopne tudi slovenskim malim in srednje velikim podjetjem

Avtor — 08.12.2011
Slovenski Microsoft je na dogodku v Ljubljani predstavil Microsoft Office 365, zbirko vrhunskih poslovnih storitev v računalniškem oblaku. Z zbirko Office 365 so tudi najmanjšim podjetjem na voljo najboljša Microsoftova poslovna orodja za komuniciranje, sodelovanje in storilnost zaposlenih.
Z Office 365 vrhunske poslovne storitve dostopne tudi slovenskim malim in srednje velikim podjetjem

Z Office 365 vrhunske poslovne storitve dostopne tudi slovenskim malim in srednje velikim podjetjem (vir: Microsoft Slovenija)

Zbirka, ki združuje spletne različice poznanih in uveljavljenih Microsoftovih izdelkov Exchange, SharePoint in Lync ter programski paket Office, je slovenskim uporabnikom na voljo v obliki brezplačnega 90-dnevnega preizkusa.

Slovenski javnosti smo danes predstavili Office 365. Na fotografiji z leve proti desni: Andrej Kunej, vodja poslovanja za poslovne aplikacije in strežnike, Microsoft Slovenija, Biljana Weber, generalna direktorica, Microsoft Slovenija, Aljoša Domijan, direktor podjetja Gambit trade in Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi, Microsoft Slovenija

Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta:

»Office 365 je naš ključni izdelek za novo obdobje, ki ga zaznamuje računalništvo v oblaku. Trdno verjamemo v uspeh tudi na slovenskem trgu, saj že zelo osnovna primerjava pokaže, da bodo le redka podjetja še lahko upravičila vlaganja v klasične rešitve za komuniciranje in sodelovanje zaposlenih. Prednosti zbirke Office 365 se zlasti hitro pokažejo v malih in srednje velikih podjetjih – to pa je pravzaprav večina podjetij v Sloveniji.«

Office 365 je nabor varnih in od koderkoli dostopnih storitev za poslovno e-pošto, skupne koledarje, takojšnje sporočanje, video in avdio konference ter sodelovanje pri ustvarjanju dokumentov. Povezuje spletne različice najboljših Microsoftovih orodij za komunikacije in sodelovanje – in to za ceno, ki si jo lahko privoščijo tudi najmanjša podjetja.

Office 365 sestavljajo storitve:

  • Exchange Online, ki organizacijam nudi prednosti sodobnega e-poštnega strežnika Exchange Server 2010 brez stroškov in dela, ki so sicer značilni za lastništvo lastnega strežnika.
  • SharePoint Online, ki prek spletnih strani za sodelovanje olajša izmenjavo dokumentov in skupinsko delo.
  • Lync Online, komunikacijska storitev za takojšnje sporočanje (IM), avdio in video klice, spletne konference in informacije o prisotnosti (razpoložljivosti) potencialnega sogovornika.
  • Office Web Apps, spletne različice nekaterih najbolj znanih aplikacij Office, kot so Word, Excel, PowerPoint in OneNote.
  • Office Professional Plus, najnovejše namizne aplikacije Office za letno (samo v paketu za srednja in velika podjetja) ali mesečno naročnino (na voljo tudi posameznikom in malim podjetjem).

Partnerji za Office 365

Microsoft tudi pri zbirki Office 365 gradi na temelju obsežne partnerske mreže, ki jo sestavljajo sistemski integratorji, ponudniki storitev, prodajalci rešitev z dodano vrednostjo in ponudniki integriranih rešitev. Ti bodo prodajali Office 365 in ponujali dodatne storitve, kot so izobraževanje uporabnikov, svetovanje, zagotavljanje podpore in razvoj prilagojenih aplikacij, ki bodo strankam omogočile, da kar najbolje izkoristijo vse prednosti storitev v oblaku. Na Office 365 se tako že intenzivno pripravljajo tudi mnogi slovenski Microsoftovi partnerji, vključno s podjetjem Gambit trade.

Aljoša Domijan, direktor podjetja Gambit trade: »V podjetju Gambit trade ocenjujemo, da bo računalništvo v oblaku z zbirko Office 365 zelo hitro postalo realnost v številnih poslovnih okoljih. V mnogih podjetjih bo to preprosto edini stroškovno, časovno in kadrovsko racionalen način nakupa in uporabe nekaterih temeljih poslovnih orodij. Prepričani smo v uspeh Microsoftove ponudbe v oblaku in verjamemo, da nam prek novih storitev, ki jih bomo lahko ponudili našim strankam, odpira pomembne poslovne priložnosti.«

Hitra rast števila uporabnikov

Microsoft je Office 365 na prvih trgih zagnal konec letošnjega junija. Že v prvih dveh tednih po predstavitvi se je za uporabo odločilo kar 50.000 podjetij, danes pa zbirka že sodi med najhitreje prodajane Microsoftove storitve. Med uporabniki je večina, kar 90 odstotkov, iz malih podjetij, vse pogosteje pa se zanjo odločajo tudi večje organizacije. Med njimi je tudi madžarski nacionalni letalski prevoznik Malev, kjer bo storitve Office 365 uporabljalo približno 700 uporabnikov.

»Odločili smo se, da pri zelo specifičnih uporabnikih – to je naše kabinsko osebje in piloti – poskusimo s selitvijo v oblak. Za ta namen bomo uporabili storitve Microsoft Office 365,« je dejal Balazs Ruttkay, direktor informatike pri Malevu. »Pogajali smo se z drugimi glavnimi ponudniki, kot je Google. Zelo jasno smo določili krog uporabnikov in izkazalo se je, da obstaja boljše ujemanje z Microsoftom kot z izdelki Googla.«

Brezplačen preizkus

Posameznikom in podjetjem iz Slovenije je na voljo preizkus zbirke, ki omogoča brezplačno 90-dnevno preizkušanje in uporabo vseh storitev. Preizkus za posameznike in mala podjetja vključuje licence za 10 uporabnikov, različica za srednja in večja podjetja pa za 25 uporabnikov. Preizkusna različica Office 365 in postopek prijave so trenutno na voljo le v angleškem jeziku. Storitve bodo lokalizirane v slovenski jezik ob komercialni dostopnosti.

Prilagodljivost glede na potrebe

Ob komercialni uvedbi bosta podjetjem na voljo dva paketa storitev Office 365. Paket za posameznike in mala podjetja z manj kot 25 zaposlenimi, ki bo na voljo za 5,25 evra na uporabnika na mesec, prinaša vrhunske možnosti za e-pošto, koledarje, takojšnje sporočanje, video konference in sodelovanje pri ustvarjanju dokumentov ter spletne različice orodij Word, Excel, PowerPoint in OneNote. Paket za srednje velika in velika podjetja dodaja še napredna orodja za upravljanje rešitve, arhiviranje e-pošte in integracijo z imeniškimi storitvami Active Directory. Ta paket, ki bo na voljo od 3,5 evra na uporabnika na mesec dalje, vključuje tudi možnost najema zbirke namiznih aplikacij Office Professional Plus za letno ali mesečno naročnino (posameznikom in malim podjetjem je na voljo možnost mesečnega najema).

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103

Oznake: , , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje