Z omejenimi sredstvi do uspešnega podjetja

Ste na tesnem denarjem? Preizkusite naslednje nasvete s katerimi si lahko z omejenimi sredstvi zagotovite uspešno poslovanje.
Z omejenimi sredstvi do uspešnega podjetja

Uspeh je mogoč tudi z omejenimi sredstvi. (Vir: ehow.com)

Blagovna menjava: Ena izmed najstarejših oblik trgovine je zopet vzcvetela, saj podjetjem omogoča, da skoraj brezplačno svojo ponudbo zamenjajo za izdelke ali storitve drugih podjetij. Danes je blagovna menjava zaradi spleta mnogo preprostejša kot v preteklosti, na ta način pa je mogoče pridobiti tudi nove stranke.

Brezplačno svetovanje: Tudi v Sloveniji se najdejo organizacije, ki podjetnikom ponujajo brezplačne poslovno svetovanje. Za začetek obiščite naš forum ali se udeležite katerega izmed brezplačnih MP predavanj, podporo pa lahko poiščete tudi v inkubatorjih in tehnoloških parkih.

Mentorstvo: Mentorji so izkušeni in uspešni poslovneži, ki lahko mladim podjetnikom brezplačno pomagajo do uspešnega podjetja. Poiščite jih med znanci, učitelji, poslovnimi angeli, na gospodarski zbornici in drugih podjetniških združenjih.

Posebne ponudbe ključnim strankam: Učinkovit način za premagovanje izzivov, ki se pojavljajo pri poslovanju z veliki strankami, je posebna ponudba prilagojena strankinim potrebam. V zameno lahko zaprosite za brezplačno oglaševanje, boljše plačilne pogoje ali distribucijo vaših izdelkov.

Dobavitelji: Skoraj vsako podjetje potrebuje zanesljive dobavitelje, ki prispevajo k večji zanesljivosti in konkurenčnosti njegovega poslovanja, zato bodite do njih pošteni in pravočasno plačujte račune.

Medijska izpostavljenost: Če se vi, vaše podjetje ali proizvodi pojavljate v medijih, je to lahko dosti bolj učinkovito kot oglaševanje. Lokalnim medijem se približajte z zanimivimi dejstvi in anekdotami povezanimi z vami in vašim poslovanjem.

Outsourcing: S prenosom nekaterih nalog na zunanje sodelavce lahko veliko prihranite.

Zaupanje: Če se izkažete za vredne zaupanja bodo stranke z vami raje poslovale, zaposleni bodo bolj motivirani, posojilodajalci in investitorji pa vam bodo bolj zaupali s svojim denarjem. Poslujte torej pošteno in etično.

Prodaja: Vsakdo lahko s treningom in izkušnjami postane dober prodajalec, zato naj pri prodaji sodelujejo vsi zaposleni.

 

 Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje