Z zgodnjo upokojitvijo v samostojno podjetništvo

V ZDA je vse več starejših, ki se zgodaj upokojijo in se osredotočijo na najljubše preživljanje prostega časa, ki ga z nekaj vneme spremenijo v mali posel. Najboljši del pri tem je, da jim ni pomembno, če podvig ne uspe.
Z zgodnjo upokojitvijo v samostojno podjetništvo

Število predhodnih upokojencev, ki začnejo z lastno dejavnostjo se veča.

Starejši so pogosto nezadovoljni, ko jih družbe v katerih delajo, začnejo postavljati na stranski tir zaradi starosti. Ob enem pa čutijo željo po vodstvu, kar jih privede v upokojitev pred 65 letom in realizacijo ideje ali hobija v podjetniško panogo. Pri tem je najpomembnejše veselje do dela, saj jih v mnogo primerih delo, ki so ga opravljali celo življenje, ni veselilo.

Dober zgled takšnega prehoda je Carl Boast, sedaj lastnik Peacable Kingdom Photos, ki je za visoko plačo delal kot znanstvenik na področju farmacije. Po nekaj letih je ugotovil, da ni ljubitelj dela za preživetje in začel delati zase. Pet let pred upokojitvijo je zapustil delovno mesto, nasproti nasvetu svojega finančnega svetovalca in se preselil na deželo. Tam se je ukvarjal s pohodništvom, splavarjenjem, pisanjem pesmi in potovanjem, kar ga je privedlo do fotografiranja narave. Poučil se je o osnovah fotografiranja in nakupil opremo, povpraševanje po fotografijah pa se je vse hitreje povečevalo. S tem so se mu ponujale tudi druge priložnosti, kot honorarni govori v naravoslovnih klubih in drugih združenjih, tako pa je širil tudi krog poznanstev in prijateljstev.

Podobno je uspelo Janu Oudemoolu, lastniku Cape Cod Art Mobiles, ki je prav tako zaključil poklicno pot pet let predčasno in doma začel z dekoracijo mobilnikov. V lanskem letu jih je prodal 35 in zaslužil 4000 dolarjev. Ta rast in razvoj ideje ga ni razveselila in presenetila le zaradi potrebe po denarju, ampak ker mu je uspelo prodati preprosto idejo in trud ki ga je vložil vanj z veseljem.

Kot tretja potrditev teze tako imenovanih kvazi-podjetnikov, se predstavlja še bivši urednik NY Timesa, ki je svoje kreativne ideje raje preusmeril v pisanje projektov in nastope govorov. V tem najbolj uživa, ker je sam svoj šef in vsak dan na svoj način poskuša postati prepoznaven.

Obenem pa Ty Freyvogel, svetovalec malih podjetij in investitor opozarja, da se morajo vsi bodoči samostojni podjetniki dobro pozanimati, če mislijo v posel vložiti večji del lastnega začetnega kapitala, saj vsak posel vsebuje določeno mero tveganja.

Da priložnostim ni konca, zagotavljajo vsi ki so se odločili za vnovčitev svojih hobijev in zamisli. Za tiste, ki pa še niso ugotovili, kaj jih posebej navdušuje, pa se večina strinja da ideje ležijo povsod okoli nas, le pozoren je treba biti. Za formalno ureditev posla ali informacije pa preberite Ustanovitev s.p.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje