Z zgodnjo upokojitvijo v samostojno podjetništvo

V ZDA je vse več starejših, ki se zgodaj upokojijo in se osredotočijo na najljubše preživljanje prostega časa, ki ga z nekaj vneme spremenijo v mali posel. Najboljši del pri tem je, da jim ni pomembno, če podvig ne uspe.
Z zgodnjo upokojitvijo v samostojno podjetništvo

Število predhodnih upokojencev, ki začnejo z lastno dejavnostjo se veča.

Starejši so pogosto nezadovoljni, ko jih družbe v katerih delajo, začnejo postavljati na stranski tir zaradi starosti. Ob enem pa čutijo željo po vodstvu, kar jih privede v upokojitev pred 65 letom in realizacijo ideje ali hobija v podjetniško panogo. Pri tem je najpomembnejše veselje do dela, saj jih v mnogo primerih delo, ki so ga opravljali celo življenje, ni veselilo.

Dober zgled takšnega prehoda je Carl Boast, sedaj lastnik Peacable Kingdom Photos, ki je za visoko plačo delal kot znanstvenik na področju farmacije. Po nekaj letih je ugotovil, da ni ljubitelj dela za preživetje in začel delati zase. Pet let pred upokojitvijo je zapustil delovno mesto, nasproti nasvetu svojega finančnega svetovalca in se preselil na deželo. Tam se je ukvarjal s pohodništvom, splavarjenjem, pisanjem pesmi in potovanjem, kar ga je privedlo do fotografiranja narave. Poučil se je o osnovah fotografiranja in nakupil opremo, povpraševanje po fotografijah pa se je vse hitreje povečevalo. S tem so se mu ponujale tudi druge priložnosti, kot honorarni govori v naravoslovnih klubih in drugih združenjih, tako pa je širil tudi krog poznanstev in prijateljstev.

Podobno je uspelo Janu Oudemoolu, lastniku Cape Cod Art Mobiles, ki je prav tako zaključil poklicno pot pet let predčasno in doma začel z dekoracijo mobilnikov. V lanskem letu jih je prodal 35 in zaslužil 4000 dolarjev. Ta rast in razvoj ideje ga ni razveselila in presenetila le zaradi potrebe po denarju, ampak ker mu je uspelo prodati preprosto idejo in trud ki ga je vložil vanj z veseljem.

Kot tretja potrditev teze tako imenovanih kvazi-podjetnikov, se predstavlja še bivši urednik NY Timesa, ki je svoje kreativne ideje raje preusmeril v pisanje projektov in nastope govorov. V tem najbolj uživa, ker je sam svoj šef in vsak dan na svoj način poskuša postati prepoznaven.

Obenem pa Ty Freyvogel, svetovalec malih podjetij in investitor opozarja, da se morajo vsi bodoči samostojni podjetniki dobro pozanimati, če mislijo v posel vložiti večji del lastnega začetnega kapitala, saj vsak posel vsebuje določeno mero tveganja.

Da priložnostim ni konca, zagotavljajo vsi ki so se odločili za vnovčitev svojih hobijev in zamisli. Za tiste, ki pa še niso ugotovili, kaj jih posebej navdušuje, pa se večina strinja da ideje ležijo povsod okoli nas, le pozoren je treba biti. Za formalno ureditev posla ali informacije pa preberite Ustanovitev s.p.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje