Za kaj ste mladi podjetniki lahko hvaležni?

Praznični čas, ki je pred nami, mnogi izkoristijo za refleksijo. V premislek vzamejo svojo do sedaj prehojeno življenjsko pot ali pa vsaj leto, ki se izteka. Tudi mladi podjetniki lahko čas izkoristite za to, saj ste že veliko doživeli in naredili, za marsikaj pa ste lahko tudi hvaležni.
Za kaj ste mladi podjetniki lahko hvaležni?

Za kaj ste hvaležni? (Vir slike: sxc.hu)

V Združenih državah Amerike so pred kratkim praznovali dan zahvalnosti oziroma Thanksgiving, za katerega ni značilna zgolj obilna večerja s puranom kot glavno jedjo, pač pa se na ta dan poskušajo tudi spomniti številnih razlogov, dejavnikov in stvari, za katere so lahko hvaležni. Četudi pri nas omenjenega praznika ne praznujemo, lahko prihajajoče praznično obdobje porabite prav za ta razmislek. In mladi podjetniki ste lahko hvaležni za mnogo stvari.

Mladostnost. Človeški možgani se v 20-ih letih dokončno razvijejo, zato so ta leta najboljši čas za pridobivanje novih izkušenj, za učenje in tudi sprejemanje nekoliko bolj drznih odločitev.

Svoboda. Mladi podjetniki, ki so še vedno študenti ali pa imajo le možnost preložiti del stroškov in odgovornosti na svoje starše, imajo zagotovo več svobode kot njihovi 40-letni kolegi. Posledično imate prav vse možnosti, da sledite svojim ciljem in uresničite svoje ideje. Ne dvomite vase, ne postavljajte si sami ovir, pač pa svoj čas in energijo namenite uresničevanju svojih sanj.

Neuspehi. Da, tudi za neuspehe ste lahko hvaležni, saj vam prav ti omogočajo rast in učenje. Naučite se spoprijemati z neuspehi, saj se bodo ti zagotovo še kdaj zgodili v nadaljevanju vašega življenja. Tudi same padce uporabite za učenje in poskrbite, da se enaka napaka ne bo nikoli ponovila dvakrat.

Družabna omrežja. Imeli ste to srečo, da ste odraščali v času hitrega razvoja digitalnih tehnologij in družabnih omrežij. Kot podjetniki zato nimate prav nobenih težav z vključevanjem novih orodij in implementiranjem novih tržnih strategij v svojem podjetju. Prav te strategije in prav digitalne platforme, kot so Facebook in Twitter, so danes ključne za doseganje novih kupcev, novih trgov, novih poslovnih partnerjev.

Mentorstvo. Še nikoli v zgodovini ni bilo lažje navezati stikov z uspešnimi podjetnicami in podjetniki, od katerih se lahko veliko naučite. Njihovo znanje in izkušnje so danes lahko dostopne (Google, LinkedIn, …), prav tako pa tudi sami lahko svoje znanje in izkušnje enostavno delite z drugimi.

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje