Za kaj ste mladi podjetniki lahko hvaležni?

Praznični čas, ki je pred nami, mnogi izkoristijo za refleksijo. V premislek vzamejo svojo do sedaj prehojeno življenjsko pot ali pa vsaj leto, ki se izteka. Tudi mladi podjetniki lahko čas izkoristite za to, saj ste že veliko doživeli in naredili, za marsikaj pa ste lahko tudi hvaležni.
Za kaj ste mladi podjetniki lahko hvaležni?

Za kaj ste hvaležni? (Vir slike: sxc.hu)

V Združenih državah Amerike so pred kratkim praznovali dan zahvalnosti oziroma Thanksgiving, za katerega ni značilna zgolj obilna večerja s puranom kot glavno jedjo, pač pa se na ta dan poskušajo tudi spomniti številnih razlogov, dejavnikov in stvari, za katere so lahko hvaležni. Četudi pri nas omenjenega praznika ne praznujemo, lahko prihajajoče praznično obdobje porabite prav za ta razmislek. In mladi podjetniki ste lahko hvaležni za mnogo stvari.

Mladostnost. Človeški možgani se v 20-ih letih dokončno razvijejo, zato so ta leta najboljši čas za pridobivanje novih izkušenj, za učenje in tudi sprejemanje nekoliko bolj drznih odločitev.

Svoboda. Mladi podjetniki, ki so še vedno študenti ali pa imajo le možnost preložiti del stroškov in odgovornosti na svoje starše, imajo zagotovo več svobode kot njihovi 40-letni kolegi. Posledično imate prav vse možnosti, da sledite svojim ciljem in uresničite svoje ideje. Ne dvomite vase, ne postavljajte si sami ovir, pač pa svoj čas in energijo namenite uresničevanju svojih sanj.

Neuspehi. Da, tudi za neuspehe ste lahko hvaležni, saj vam prav ti omogočajo rast in učenje. Naučite se spoprijemati z neuspehi, saj se bodo ti zagotovo še kdaj zgodili v nadaljevanju vašega življenja. Tudi same padce uporabite za učenje in poskrbite, da se enaka napaka ne bo nikoli ponovila dvakrat.

Družabna omrežja. Imeli ste to srečo, da ste odraščali v času hitrega razvoja digitalnih tehnologij in družabnih omrežij. Kot podjetniki zato nimate prav nobenih težav z vključevanjem novih orodij in implementiranjem novih tržnih strategij v svojem podjetju. Prav te strategije in prav digitalne platforme, kot so Facebook in Twitter, so danes ključne za doseganje novih kupcev, novih trgov, novih poslovnih partnerjev.

Mentorstvo. Še nikoli v zgodovini ni bilo lažje navezati stikov z uspešnimi podjetnicami in podjetniki, od katerih se lahko veliko naučite. Njihovo znanje in izkušnje so danes lahko dostopne (Google, LinkedIn, …), prav tako pa tudi sami lahko svoje znanje in izkušnje enostavno delite z drugimi.

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje