Za novo generacijo zaposlenih bo potreben nov način vodenja

Da bi si lažje predstavljali kakšni bodo vodje v prihodnosti, je potrebno pogledati kako komunicirajo danes mlajše generacije. Najbolj bodo v prihodnosti način vodenja oblikovali socialni mediji, opolnomočeni zaposleni, horizontalna komunikacija, pomen fleksibilnosti in internet.
Za novo generacijo zaposlenih bo potreben nov način vodenja

Za novo generacijo zaposlenih bo potreben nov način vodenja. (Vir slike: sxc.hu)

Pomen interneta je močno narasel, mednarodna raziskava izvedena na študentih in mlajših zaposlenih je pokazala, da več kot polovica mladih ni pripravljena živeti brez interneta in v kolikor bi bili primorani izbirati med internetom in avtomobilom, bi izbrali raje internet.

Prav tako je danes fleksibilnost zelo pomembna. V zgoraj omenjeni raziskavi sta dva od treh mladih trdila, da bi raje sprejeli službo, ki je plačana slabše vendar zato nudi več fleksibilnosti za dostop do socialnih omrežij, možnost dela od doma (ali kjerkoli) in možnost izbire službenega mobilnega telefona.

Managerji prihodnjih generacij bodo zaradi vse večje uporabe socialnih omrežij morali s svojimi sodelavci in timom vzpostaviti dialog in konstantno obveščati vse vpletene o napredku projekta (posodabljati stanje projekta ali naloge, ki se trenutno izvršuje). Zaposleni pa bodo takšne objave nemudoma komentirali in dopolnjevali statuse.

Vedno večje povpraševanje po socialnemu načinu dela in komunikaciji bo zahtevalo nov način vodenja zaposlenih in podjetniki si bodo morali zastaviti naslednja vprašanja:

  • Do kakšne mere bomo v podjetju prakticirali odprto komunikacijo? Kot na primer, ali imajo zaposleni pravico kritizirati ideje nadrejenih?
  • Kdaj je preveč mešanja zasebnosti in službe? Socialna omrežja spodbujajo ljudi, da mešajo osebno življenje s poslovnim – vendar je za nekatere zaposlene to nesprejemljivo. Torej, kje je meja?
  • Kako lahko v podjetju preprečimo zlorabo socialnih medijev? Zgolj en neobziren komentar lahko povzroči veliko nejevolje, zato je potrebno postaviti meje in opredeliti posledice, ki sledijo žaljivim komentarjem.
  • Katere informacije spadajo pod poslovno skrivnost? Zaposleni bodo vedno več informacij objavljali na socialnih omrežjih in na svojih blogih, ki so dostopni tudi konkurentom. Zato se je potrebno dogovoriti, o čem zaposleni lahko pišejo in kaj spada pod poslovno skrivnost.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje