Za razširitev posla poslujte doma

Avtor — 10.08.2008
Veliko podjetnikov svoje poslovanje začne doma in po razcvetu posla najame pisarne in več osebja. A poslovanje prek spleta v domačem okolju prinaša veliko ugodnosti.
Za razširitev posla poslujte doma

Zaposleni, ki delajo v sproščenem okolju, so bolj produktivni.

Ustanovitelji OrganizedWisdom, podjetja, ki se ukvarja z informiranjem o zdravju, so po letu dni poslovanja v pisarnah svoje delo postopoma začeli preseljevati na dom. Prvi pozitivni učinki so se kaj kmalu pokazali, saj je podjetje že prihranilo veliko denarja.

Podjetju namreč ni potrebno najeti prostora, prihranijo pri potnih stroških, papirju, ipd. Delavci potrebujejo le računalnik, dostop do interneta in mobilni telefon. Prav tako vodilnim v podjetju ni potrebno skrbeti za oddaljenost novih sodelavcev, saj se le-tem ni potrebno voziti na delo. OrganizedWisdom tako zaposluje tudi pet tujcev. Ker si uslužbenci sami določajo razmere, v katerih bodo delali, se zaradi sproščenosti produktivnost zviša za kar 20 odstotkov.

A potrebno je, da so delavci naučeni sodelovati na daljavo, prek spleta. Pomanjkanje komunikacije lahko namreč resno ogrozi poslovanje. Nekateri delavci za tak način dela preprosto niso primerni.

Vir: BusinessWeek

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje