Za veliko podjetje ne potrebujete nujno tudi veliko denarja

Za ustanovitev vašega podjetja v prvi vrsti zagotovo potrebujete denar, vendar je v današnjem gospodarskem podnebju izredno težko najti kapital. Če ste načrtovali dovolj dobro, da imate nekaj denarja na banki, je to čudovito, vendar boste zelo tvegali, če boste vse zapravili z namenom, da vaše podjetje napreduje.
Za veliko podjetje ne potrebujete nujno tudi veliko denarja

Z dodatnim denarjem upravljajte kreativno in vaš trud je lahko dobro poplačan. (slika: gaymortgageloans)

To ne pomeni, da morate dati na stran vse vaše velike načrte, saj je vse, kar je potrebno, le nekaj kreativnega financiranja.

Ponudite izobraževalne tečaje

Pozornost potrošnikov lahko vedno pritegnete z dobro reklamo. Opozorite jih nase z organiziranjem zanimivega dogodka v okolici vašega podjetja. V bližnji knjižnici ali domu za upokojence se poskusite dogovoriti za cenovno ugoden ali celo brezplačen prostor, kjer boste organizirali brezplačen izobraževalni seminar. Tema? Ta je odvisna od vašega strokovnega znanja. Če se vaše podjetje ukvarja z mentorstvom ali dnevno oskrbo, lahko organizirate brezplačno branje pravljic za otroke. Imate restavracijo? Pripravite brezplačen tečaj kuhanja. Podjetja, ki vodijo izposojo poročnih oblek in oblek za posebne priložnosti, se lahko poskusijo povezati s plesno šolo in organizirati modno revijo s plesnimi vložki.

Sponzorirajte šolske oz. mladinske športne ekipe

V trenutnih gospodarskih razmerah šolam in drugim mladinskim ustanovam močno primanjkuje denarja praktično za vse. Vsaka šola bi bila izredno vesela vsakega prispevka, zato brez oklevanja kontaktirajte lokalno šolo ali športni center in ponudite sponzoriranje njihove športne ekipe. Morda potrebujejo nove drese, ki si jih ne morejo privoščiti, zato zagrabite priložnost in dajte izdelati drese z logotipom in kontaktno številko vašega podjetja na hrbtni strani. Če delate v oglaševanju, lahko za šolo brezplačno izdelate zloženke s programom za šolsko glasbeno prireditev, gledališko igro ali maturantski ples, pri čemer lahko na zadnjo stran ponovno dodate logotip in osnovne informacije o vašem podjetju.   

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje