Za vse talentirane študente: Imagine Cup 2013

Avtor — 23.01.2013
Prestižno študentsko tekmovanje Imagine Cup ponovno išče talente, ki so s svojimi inovativnimi rešitvami pripravljeni spremeniti svet! Najboljša ekipa bo odpotovala na svetovni finale v rusko metropolo St. Petersburg, kjer najboljše čaka več kot 100.000 USD denarnih nagrad.
Za vse talentirane študente: Imagine Cup 2013

Za vse talentirane študente: Imagine Cup 2013. (Vir slike: sxc.hu)

Kaj je Imagine Cup?

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študenti višjih in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Samo v letu 2012 je na lokalnih in regionalnih izborih ter na svetovnem izboru sodelovalo več kot 450.000 študentov, ki sodelujejo v ekipah. V obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja z akademije sfere in gospodarstva.

Imagine Cup je največje tekmovanje na svetu, ki se začne z lokalnimi tekmovanji. Najboljši iz lokalnega finala se uvrstijo na svetovni finale, ki se bo julija 2013 odvijal v St. Petersburgu v Rusiji.

Slovenski študenti na tekmovanju

Tudi v Sloveniji se študenti že vrsto let soočajo z reševanjem izzivov sodobnega sveta. Vsako leto se pri nas izvede lokalni krog tekmovanja Imagine Cup z izborom finalista, ki nato odpotuje in zastopa Slovenijo na svetovnem finalu – ta se vsako leto odvija v drugi državi. Slovenski študenti že tradicionalno zelo dobro zastopajo našo državo in svojo fakulteto ter se vedno znova odlično pripravijo na tekmovanje.

Imagine Cup 2013

Imagine Cup 2013 k sodelovanju vabi vse talentirane in ambiciozne študentske skupine, ki vam je “povprečje” tuj pojem, ustvarjanje “presežka” pa pomembna vrednota v življenju.

Tekmovanja se lahko udeležite na dva načina:

  1. s sodelovanjem v eni izmed treh glavnih kategorij lokalnega izbora ali

  2. s sodelovanjem na spletnih izzivih.

Lokalni izbor

Letos lokalni izbor Imagine Cup ponuja tri glavne kategorije, izmed katerih bo na koncu izbran slovenski zmagovalec.

  1. Kategorija “GAMES”: Tekmujte z vašo zabavno in inovativno igro na kateri koli platformi: PC, Xbox, telefon ali tablici.
  2. Kategorija “INNOVATION”: Prebojne in disruptivne inovacije s področja programskih rešitev, s katerimi boste spremenili svet.
  3. Kategorija “WORLD CITIZENSHIP”: Za vse, ki želite z vašo aplikacijo spremeniti svet in življenje na našem planetu na bolje.

Pogoji za sodelovanje v lokalnem izboru

Za sodelovanje v slovenskem izboru je potrebno do 10. februarja vašo idejo in ekipo prijaviti v spletnem obrazcu na imaginecup.si.

Razglasitev finalistov lokalnega izbora

18. februarja bodo znani finalisti, ki se bodo aprila predstavili strokovni komisiji, ki bo izbirala zmagovalca. Zmagovalna ekipa se bo nato na stroške organizatorja med 8. in 12. julijem udeležila svetovnega finala v St. Petersburgu.

Spletni izzivi

Tako kot že lansko leto, so vam tudi letos na razpolago trije spletni izzivi, na katere se lahko prijavite neodvisno od potekala lokalnega izbora. To so:

  1. Windows 8 apps izziv,
  2. Windows Azure izziv in
  3. Windows Phone izziv.

Registracija za spletni izziv

Na tekmovanje se registrirate preko spletne strani. Oddaja rešitev prav tako poteka preko spleta.

V kolikor se uvrstite med finaliste katerega izmed zgoraj omenjenih izzivov, boste na stroške organizatorja odšli na svetovni finale.

Pogoji za sodelovanje v spletnih izzivih

Za sodelovanje v spletnih izzivih se morate najkasneje do 15. februarja prijaviti na spletni strani www.imaginecup.com.

Kdo organizira Imagine Cup 2013?

Slovenski izbor Imagine Cup 2013 organizirajo Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja, Tehnološki park Ljubljana in Microsoftov inovacijski center skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji.

Kakšne bodo nagrade?

Za trud in vložen čas bodo sodelujočim ekipam poleg medijske prepoznavnosti, pridobljenih izkušenj, novih poslovnih kontaktov ipd. podelili tudi privlačne nagrade. Najboljše pa čaka pot na svetovni finale v rusko metropolo St. Petersburg in več kot 100.000 $ denarnih nagrad.

Vir: http://www.imaginecup.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,