Začenja se ITIME+ pospeševalnik idej

Organizatorji RC IKT, Tehnološki park Ljubljana in Tovarna podjemov s partnerji, uradno napovedujejo začetek ITIME+, pospeševalnika idej, s ciljem vzpodbujanja nastanka novih inovativnih podjetij. Najboljši se bodo potegovali za bogato denarno nagrado v višini 20.000 EUR.

Podjetniške ekipe in novo ustanovljena podjetja bodo razvijala svoje podjetniške ideje in produkte v osem mesečnem izobraževalno mentorskem programu, s polno podporo podjetniške in tehnološke infrastrukture. Najboljši se bodo potegovali za bogato denarno nagrado 20.000 EUR, ki jo prispevata RC IKT in družba tveganega kapitala META Ingenium.

ITIME+, pospeševalnik idej, je namenjen razvoju in komercializaciji podjetniških idej in rešitev mladih talentov, ki delujejo v panogah TIME (telekomunikacija, internet, mediji in zabava). Program traja osem mesecev, ki poleg izobraževalno mentorskega programa z vrhunskimi tehnološkimi in podjetniškimi mentorji, nudi podjetniško in najsodobnejšo tehnološko infrastrukturo za razvoj in rast podjetij RC IKT in Microsoft BizSpark.

Potek ITIME+ programa

Program poteka v treh fazah. V prvi fazi so mladi talenti vabljeni, da se prijavijo v program do 15. decembra 2012 preko internetne strani www.itime.si. Strokovna komisija nato izbere finaliste, ki bodo v drugi fazi obiskovali intenzivni izobraževalno mentorski program, katerega cilj je mladim talentom zagotoviti mentorstvo, svetovanje, infrastrukturo, IKT storitve za izdelavo prototipa oziroma minimalno sprejemljivega produkta (MVP). V tretji fazi bo zmagovalno podjetje s pomočjo denarne nagrade razvijalo svoj produkt naprej in ob zaključku programa dobilo priložnost predstavitve družbi tveganega kapitala META Ingenium, ki mu lahko z investicijo omogoči globalni tržni preboj.

Kdo lahko sodeluje in bogate nagrade V ITIME+ se lahko vključijo predane podjetniške ekipe ali nova podjetja, ki niso starejša od enega leta. Bogat paket nagrad zagotavljajo organizatorji s partnerji in pokrovitelji. Najboljši dve ekipi bosta sodelovali na mednarodni b2b konferenci v Barceloni. Ekipe imajo možnost se vključiti v programe Imagine Cup 2013, Start:up leta in Go:Global Slovenija. Zmagovalec prejme denarno nagrado v višini 20.000 EUR, ki jo prispevata RC IKT in META Ingenium ter brezplačni delavni prostor z razpoložljivo IKT infrastrukturo v Geek House Kranj.

Podjetniška in tehnološka infrastruktura

Organizatorji RC IKT, Tehnološki park Ljubljana in Tovarna podjemov zagotavljajo ekipam celovito podjetniško podporno okolje. RC IKT pa kot enovit ekosistem za inovativna in visokotehnološka IKT podjetja sodeluje v ITIME+ s specifičnim ciljem omogočiti podjetniški razvoj informacijskih in komunikacijskih tehnologij v regiji.

Direktor RC IKT, mag. Bojan Dremelj predstavi: »RC IKT bo novo ustanovljenim podjetjem in podjetniškim ekipam, ki bodo razvijali inovativne rešitve na področju IKT tehnologij, v okviru brezplačnega mentorsko izobraževalnega programa ITIME+, omogočil delovni prostor z dostopom do informacijskih in komunikacijskih kompetenc, tehnologij in infrastrukture. Najboljša ekipa novo ustanovljenega IKT podjetja, lahko kandidira za glavno denarno  nagrado 20.000 EUR, ki jo RC IKT prispeva v sodelovanju s skladom tveganega kapitala META Ingenium.«

Družba tveganega kapitala META Ingenium, ki jo upravlja mednarodna upravljavska družba Zernike Meta Ventures, investira v inovativna podjetja z visokim potencialom rasti v zgodnjih fazah razvoja, se je odločila podpreti program ITIME+, pospeševalnik idej, ki je edinstveni pospeševalnik na področju JV Evrope. »ITIME+ z intenzivnim mentorsko izobraževalnim programom, v podpornem okolju RC IKT z najsodobnejšo IKT infrastrukturo, omogoča intenziven razvoj podjemov z visoko stopnjo rasti. Velika prednost sodelovanja v ITIME+ je spremljanje razvoja novih visoko tehnoloških podjetij. Podjetja, ki bodo izšla iz pospeševalnika ITIME+, so ciljna skupina META Ingenium za lastniško financiranje razvoja. V sodelovanju z RC IKT vzpostavljamo priložnost za finančne naložbe v perspektivna visoko tehnološka podjetja.« povzame Nina Mazgan, direktorica META Ingenium (ZMV).

“Veseli smo, da smo del ITIME+ pospeševalnika, kjer se združujejo mladi talenti z idejami na področju TIME tehnologij (telekomunikacija, internet, mediji in zabava) ter na drugi strani mentorji, ki pomagajo pri razvoju in komercializaciji rešitev. Letos je pospeševalnik ITIME+ doživel kar nekaj sprememb. Prvo v sami organizaciji, ki bo potekala v treh fazah: prva faza je identifikacija idej, ki se bo nadaljevala v izdelavo prototipa oziroma MVP, kjer bo izbranim skupinam, kot nagrada, omogočeno brezplačno delovno mesto v najbližjem »coworking« okolju Geek House (Tehnološki park Ljubljana, Kranj, Maribor ali Nova Gorica). Start:up Geek House je prostor namenjen izključno ambicioznim, drznim, in podjetnim talentom z znanjem z visoko dodano vrednostjo, ki snujejo nov podjetniški podvig. V celotnem obdobju trajanja programa imajo možnost koristiti tako mentorsko pomoč izkušenih strokovnjakov kot tudi infrastrukturno podporo.« je povedal mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana.

Vir: ITIME+

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje