Začenja se ITIME+ pospeševalnik idej

Organizatorji RC IKT, Tehnološki park Ljubljana in Tovarna podjemov s partnerji, uradno napovedujejo začetek ITIME+, pospeševalnika idej, s ciljem vzpodbujanja nastanka novih inovativnih podjetij. Najboljši se bodo potegovali za bogato denarno nagrado v višini 20.000 EUR.

Podjetniške ekipe in novo ustanovljena podjetja bodo razvijala svoje podjetniške ideje in produkte v osem mesečnem izobraževalno mentorskem programu, s polno podporo podjetniške in tehnološke infrastrukture. Najboljši se bodo potegovali za bogato denarno nagrado 20.000 EUR, ki jo prispevata RC IKT in družba tveganega kapitala META Ingenium.

ITIME+, pospeševalnik idej, je namenjen razvoju in komercializaciji podjetniških idej in rešitev mladih talentov, ki delujejo v panogah TIME (telekomunikacija, internet, mediji in zabava). Program traja osem mesecev, ki poleg izobraževalno mentorskega programa z vrhunskimi tehnološkimi in podjetniškimi mentorji, nudi podjetniško in najsodobnejšo tehnološko infrastrukturo za razvoj in rast podjetij RC IKT in Microsoft BizSpark.

Potek ITIME+ programa

Program poteka v treh fazah. V prvi fazi so mladi talenti vabljeni, da se prijavijo v program do 15. decembra 2012 preko internetne strani www.itime.si. Strokovna komisija nato izbere finaliste, ki bodo v drugi fazi obiskovali intenzivni izobraževalno mentorski program, katerega cilj je mladim talentom zagotoviti mentorstvo, svetovanje, infrastrukturo, IKT storitve za izdelavo prototipa oziroma minimalno sprejemljivega produkta (MVP). V tretji fazi bo zmagovalno podjetje s pomočjo denarne nagrade razvijalo svoj produkt naprej in ob zaključku programa dobilo priložnost predstavitve družbi tveganega kapitala META Ingenium, ki mu lahko z investicijo omogoči globalni tržni preboj.

Kdo lahko sodeluje in bogate nagrade V ITIME+ se lahko vključijo predane podjetniške ekipe ali nova podjetja, ki niso starejša od enega leta. Bogat paket nagrad zagotavljajo organizatorji s partnerji in pokrovitelji. Najboljši dve ekipi bosta sodelovali na mednarodni b2b konferenci v Barceloni. Ekipe imajo možnost se vključiti v programe Imagine Cup 2013, Start:up leta in Go:Global Slovenija. Zmagovalec prejme denarno nagrado v višini 20.000 EUR, ki jo prispevata RC IKT in META Ingenium ter brezplačni delavni prostor z razpoložljivo IKT infrastrukturo v Geek House Kranj.

Podjetniška in tehnološka infrastruktura

Organizatorji RC IKT, Tehnološki park Ljubljana in Tovarna podjemov zagotavljajo ekipam celovito podjetniško podporno okolje. RC IKT pa kot enovit ekosistem za inovativna in visokotehnološka IKT podjetja sodeluje v ITIME+ s specifičnim ciljem omogočiti podjetniški razvoj informacijskih in komunikacijskih tehnologij v regiji.

Direktor RC IKT, mag. Bojan Dremelj predstavi: »RC IKT bo novo ustanovljenim podjetjem in podjetniškim ekipam, ki bodo razvijali inovativne rešitve na področju IKT tehnologij, v okviru brezplačnega mentorsko izobraževalnega programa ITIME+, omogočil delovni prostor z dostopom do informacijskih in komunikacijskih kompetenc, tehnologij in infrastrukture. Najboljša ekipa novo ustanovljenega IKT podjetja, lahko kandidira za glavno denarno  nagrado 20.000 EUR, ki jo RC IKT prispeva v sodelovanju s skladom tveganega kapitala META Ingenium.«

Družba tveganega kapitala META Ingenium, ki jo upravlja mednarodna upravljavska družba Zernike Meta Ventures, investira v inovativna podjetja z visokim potencialom rasti v zgodnjih fazah razvoja, se je odločila podpreti program ITIME+, pospeševalnik idej, ki je edinstveni pospeševalnik na področju JV Evrope. »ITIME+ z intenzivnim mentorsko izobraževalnim programom, v podpornem okolju RC IKT z najsodobnejšo IKT infrastrukturo, omogoča intenziven razvoj podjemov z visoko stopnjo rasti. Velika prednost sodelovanja v ITIME+ je spremljanje razvoja novih visoko tehnoloških podjetij. Podjetja, ki bodo izšla iz pospeševalnika ITIME+, so ciljna skupina META Ingenium za lastniško financiranje razvoja. V sodelovanju z RC IKT vzpostavljamo priložnost za finančne naložbe v perspektivna visoko tehnološka podjetja.« povzame Nina Mazgan, direktorica META Ingenium (ZMV).

“Veseli smo, da smo del ITIME+ pospeševalnika, kjer se združujejo mladi talenti z idejami na področju TIME tehnologij (telekomunikacija, internet, mediji in zabava) ter na drugi strani mentorji, ki pomagajo pri razvoju in komercializaciji rešitev. Letos je pospeševalnik ITIME+ doživel kar nekaj sprememb. Prvo v sami organizaciji, ki bo potekala v treh fazah: prva faza je identifikacija idej, ki se bo nadaljevala v izdelavo prototipa oziroma MVP, kjer bo izbranim skupinam, kot nagrada, omogočeno brezplačno delovno mesto v najbližjem »coworking« okolju Geek House (Tehnološki park Ljubljana, Kranj, Maribor ali Nova Gorica). Start:up Geek House je prostor namenjen izključno ambicioznim, drznim, in podjetnim talentom z znanjem z visoko dodano vrednostjo, ki snujejo nov podjetniški podvig. V celotnem obdobju trajanja programa imajo možnost koristiti tako mentorsko pomoč izkušenih strokovnjakov kot tudi infrastrukturno podporo.« je povedal mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana.

Vir: ITIME+

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje