Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

S serijo devetih roadshow dogodkov po celotni Sloveniji se začenja letošnji jesenski krog financiranja startupov, ki lahko pridobijo 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila ali 200 tisoč evrov javne lastniške investicije ter se vključijo v podporne programe.
Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

Roadshow dogodki bodo potekali od 26. avgusta do 2. septembra v 8 različnih slovenskih mestih (Vir slike: Iniciativa Start:up Slovenija).

»Produkta SK75 in SK200 sta trenutno najbolj ugodna in dostopna oblika financiranja, s katero Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapolnjujeta vrzel v najbolj tveganih začetnih fazah, ko startup podjetja najtežje pridobijo kapitalske vložke zasebnih investitorjev,« pojasnjujejo na Iniciativi Start:up Slovenija.

Zadnji rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 8. september 2016. Vsem informacijam, med drugim tudi izkušnjam tistih, ki se s pomočjo SK investicij že uveljavljajo na domačem in tujih trgih, pa lahko prisluhnete na roadshow dogodkih.

Zakaj SK investicija?

»Izkušnje in izjave slovenskih startupov, ki so že pridobili SK investicijo, kažejo, da jim takšna oblika financiranja omogoča hitro in učinkovito testiranje ključnih predpostavk za razvoj posla, zaradi katerih nato postanejo zanimivi za večje investicije angelskega oziroma tveganega kapitala doma ali v tujini,« pravijo pri iniciativi. Kot so še navedli, podjetniki menijo, da je to »trenutno najbolj ugoden in dostopen zagonski kapital«.

Razlika med SK75 in SK200

SK75 je namenjen inovativnim startupom s potencialom globalne raste, ki želijo čim hitreje priti do potrditve svoje ideje na trgu. Produkt jim omogoča 75 tisoč evrov kapitala v obliki konvertibilnega posojila, obenem pa tudi pomoč v obliki izobraževanj, mentoriranja in infrastrukture. »Glavni cilj produkta SK75 je podjetniškim ekipam omogočiti 110-odstotni fokus na razvoj ideje in najhitrejšo pot do t.i. produkt-market-fit,« pojasnjujejo. Tistim startupom, ki so že našla svoj produkt-market-fit, pa je na voljo SK200. Ta jim zagotavlja vse potrebno za uspešen začetek hitre globalne rasti. Kapital se omogoči v obliki javne lastniške investicije.

Investicije SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada je pridobilo že 44 startupov.

Termini roadshow dogodkov

  • Murska Sobota: 26. avgust, ob 9.00 v Pomurskem tehnološkem parku
  • Maribor: 29. avgust, ob 14.00 v Tovarni podjemov
  • Ljubljana: 30. avgust, ob 14.00 na Tehnološkem parku Ljubljana
  • Koper: 31. avgust, ob 11.00 v UIP
  • Nova Gorica: 31. avgust, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku
  • Novo mesto: 1. september, ob 10.00 v Inkubatorju Podbreznik
  • Ljubljana: 1. september, ob 14.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju
  • Celje: 2. september, ob 10.00 v Inkubatorju Savinjske regije
  • Velenje: 2. september, ob 15.00 v SAŠA inkubatorju

Vir: Startup.si

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje