Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

Avtor — 24.08.2016
S serijo devetih roadshow dogodkov po celotni Sloveniji se začenja letošnji jesenski krog financiranja startupov, ki lahko pridobijo 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila ali 200 tisoč evrov javne lastniške investicije ter se vključijo v podporne programe.
Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

Roadshow dogodki bodo potekali od 26. avgusta do 2. septembra v 8 različnih slovenskih mestih (Vir slike: Iniciativa Start:up Slovenija).

»Produkta SK75 in SK200 sta trenutno najbolj ugodna in dostopna oblika financiranja, s katero Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapolnjujeta vrzel v najbolj tveganih začetnih fazah, ko startup podjetja najtežje pridobijo kapitalske vložke zasebnih investitorjev,« pojasnjujejo na Iniciativi Start:up Slovenija.

Zadnji rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 8. september 2016. Vsem informacijam, med drugim tudi izkušnjam tistih, ki se s pomočjo SK investicij že uveljavljajo na domačem in tujih trgih, pa lahko prisluhnete na roadshow dogodkih.

Zakaj SK investicija?

»Izkušnje in izjave slovenskih startupov, ki so že pridobili SK investicijo, kažejo, da jim takšna oblika financiranja omogoča hitro in učinkovito testiranje ključnih predpostavk za razvoj posla, zaradi katerih nato postanejo zanimivi za večje investicije angelskega oziroma tveganega kapitala doma ali v tujini,« pravijo pri iniciativi. Kot so še navedli, podjetniki menijo, da je to »trenutno najbolj ugoden in dostopen zagonski kapital«.

Razlika med SK75 in SK200

SK75 je namenjen inovativnim startupom s potencialom globalne raste, ki želijo čim hitreje priti do potrditve svoje ideje na trgu. Produkt jim omogoča 75 tisoč evrov kapitala v obliki konvertibilnega posojila, obenem pa tudi pomoč v obliki izobraževanj, mentoriranja in infrastrukture. »Glavni cilj produkta SK75 je podjetniškim ekipam omogočiti 110-odstotni fokus na razvoj ideje in najhitrejšo pot do t.i. produkt-market-fit,« pojasnjujejo. Tistim startupom, ki so že našla svoj produkt-market-fit, pa je na voljo SK200. Ta jim zagotavlja vse potrebno za uspešen začetek hitre globalne rasti. Kapital se omogoči v obliki javne lastniške investicije.

Investicije SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada je pridobilo že 44 startupov.

Termini roadshow dogodkov

  • Murska Sobota: 26. avgust, ob 9.00 v Pomurskem tehnološkem parku
  • Maribor: 29. avgust, ob 14.00 v Tovarni podjemov
  • Ljubljana: 30. avgust, ob 14.00 na Tehnološkem parku Ljubljana
  • Koper: 31. avgust, ob 11.00 v UIP
  • Nova Gorica: 31. avgust, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku
  • Novo mesto: 1. september, ob 10.00 v Inkubatorju Podbreznik
  • Ljubljana: 1. september, ob 14.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju
  • Celje: 2. september, ob 10.00 v Inkubatorju Savinjske regije
  • Velenje: 2. september, ob 15.00 v SAŠA inkubatorju

Vir: Startup.si

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje