Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

S serijo devetih roadshow dogodkov po celotni Sloveniji se začenja letošnji jesenski krog financiranja startupov, ki lahko pridobijo 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila ali 200 tisoč evrov javne lastniške investicije ter se vključijo v podporne programe.
Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

Roadshow dogodki bodo potekali od 26. avgusta do 2. septembra v 8 različnih slovenskih mestih (Vir slike: Iniciativa Start:up Slovenija).

»Produkta SK75 in SK200 sta trenutno najbolj ugodna in dostopna oblika financiranja, s katero Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapolnjujeta vrzel v najbolj tveganih začetnih fazah, ko startup podjetja najtežje pridobijo kapitalske vložke zasebnih investitorjev,« pojasnjujejo na Iniciativi Start:up Slovenija.

Zadnji rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 8. september 2016. Vsem informacijam, med drugim tudi izkušnjam tistih, ki se s pomočjo SK investicij že uveljavljajo na domačem in tujih trgih, pa lahko prisluhnete na roadshow dogodkih.

Zakaj SK investicija?

»Izkušnje in izjave slovenskih startupov, ki so že pridobili SK investicijo, kažejo, da jim takšna oblika financiranja omogoča hitro in učinkovito testiranje ključnih predpostavk za razvoj posla, zaradi katerih nato postanejo zanimivi za večje investicije angelskega oziroma tveganega kapitala doma ali v tujini,« pravijo pri iniciativi. Kot so še navedli, podjetniki menijo, da je to »trenutno najbolj ugoden in dostopen zagonski kapital«.

Razlika med SK75 in SK200

SK75 je namenjen inovativnim startupom s potencialom globalne raste, ki želijo čim hitreje priti do potrditve svoje ideje na trgu. Produkt jim omogoča 75 tisoč evrov kapitala v obliki konvertibilnega posojila, obenem pa tudi pomoč v obliki izobraževanj, mentoriranja in infrastrukture. »Glavni cilj produkta SK75 je podjetniškim ekipam omogočiti 110-odstotni fokus na razvoj ideje in najhitrejšo pot do t.i. produkt-market-fit,« pojasnjujejo. Tistim startupom, ki so že našla svoj produkt-market-fit, pa je na voljo SK200. Ta jim zagotavlja vse potrebno za uspešen začetek hitre globalne rasti. Kapital se omogoči v obliki javne lastniške investicije.

Investicije SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada je pridobilo že 44 startupov.

Termini roadshow dogodkov

  • Murska Sobota: 26. avgust, ob 9.00 v Pomurskem tehnološkem parku
  • Maribor: 29. avgust, ob 14.00 v Tovarni podjemov
  • Ljubljana: 30. avgust, ob 14.00 na Tehnološkem parku Ljubljana
  • Koper: 31. avgust, ob 11.00 v UIP
  • Nova Gorica: 31. avgust, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku
  • Novo mesto: 1. september, ob 10.00 v Inkubatorju Podbreznik
  • Ljubljana: 1. september, ob 14.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju
  • Celje: 2. september, ob 10.00 v Inkubatorju Savinjske regije
  • Velenje: 2. september, ob 15.00 v SAŠA inkubatorju

Vir: Startup.si

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje