Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

S serijo devetih roadshow dogodkov po celotni Sloveniji se začenja letošnji jesenski krog financiranja startupov, ki lahko pridobijo 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila ali 200 tisoč evrov javne lastniške investicije ter se vključijo v podporne programe.
Začenja se jesenski krog financiranja startupov!

Roadshow dogodki bodo potekali od 26. avgusta do 2. septembra v 8 različnih slovenskih mestih (Vir slike: Iniciativa Start:up Slovenija).

»Produkta SK75 in SK200 sta trenutno najbolj ugodna in dostopna oblika financiranja, s katero Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapolnjujeta vrzel v najbolj tveganih začetnih fazah, ko startup podjetja najtežje pridobijo kapitalske vložke zasebnih investitorjev,« pojasnjujejo na Iniciativi Start:up Slovenija.

Zadnji rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 8. september 2016. Vsem informacijam, med drugim tudi izkušnjam tistih, ki se s pomočjo SK investicij že uveljavljajo na domačem in tujih trgih, pa lahko prisluhnete na roadshow dogodkih.

Zakaj SK investicija?

»Izkušnje in izjave slovenskih startupov, ki so že pridobili SK investicijo, kažejo, da jim takšna oblika financiranja omogoča hitro in učinkovito testiranje ključnih predpostavk za razvoj posla, zaradi katerih nato postanejo zanimivi za večje investicije angelskega oziroma tveganega kapitala doma ali v tujini,« pravijo pri iniciativi. Kot so še navedli, podjetniki menijo, da je to »trenutno najbolj ugoden in dostopen zagonski kapital«.

Razlika med SK75 in SK200

SK75 je namenjen inovativnim startupom s potencialom globalne raste, ki želijo čim hitreje priti do potrditve svoje ideje na trgu. Produkt jim omogoča 75 tisoč evrov kapitala v obliki konvertibilnega posojila, obenem pa tudi pomoč v obliki izobraževanj, mentoriranja in infrastrukture. »Glavni cilj produkta SK75 je podjetniškim ekipam omogočiti 110-odstotni fokus na razvoj ideje in najhitrejšo pot do t.i. produkt-market-fit,« pojasnjujejo. Tistim startupom, ki so že našla svoj produkt-market-fit, pa je na voljo SK200. Ta jim zagotavlja vse potrebno za uspešen začetek hitre globalne rasti. Kapital se omogoči v obliki javne lastniške investicije.

Investicije SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada je pridobilo že 44 startupov.

Termini roadshow dogodkov

  • Murska Sobota: 26. avgust, ob 9.00 v Pomurskem tehnološkem parku
  • Maribor: 29. avgust, ob 14.00 v Tovarni podjemov
  • Ljubljana: 30. avgust, ob 14.00 na Tehnološkem parku Ljubljana
  • Koper: 31. avgust, ob 11.00 v UIP
  • Nova Gorica: 31. avgust, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku
  • Novo mesto: 1. september, ob 10.00 v Inkubatorju Podbreznik
  • Ljubljana: 1. september, ob 14.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju
  • Celje: 2. september, ob 10.00 v Inkubatorju Savinjske regije
  • Velenje: 2. september, ob 15.00 v SAŠA inkubatorju

Vir: Startup.si

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje