Začenja se Startup vikend

Avtor — 22.11.2013
Danes, 22. novembra, se začenja Startup vikend, na katerem bo več kot 350 študentov razvijalo kreativne podjetniške ideje. Startup vikend bo potekal v petih mestih po Sloveniji, zaključil pa se bo v nedeljo, 24. novembra.
Začenja se Startup vikend

Začenja se podjetniški Startup vikend

Startup vikendi so namenjeni študentom, ki želijo razviti svoje poslovne sposobnosti in veščine, hkrati pa pridobiti potrebna orodja, ki jim lahko olajšajo podjetniško pot. Glavni cilj Startup vikenda je spodbuditi nastajanje idej, na podlagi katerih bi lahko nastala nova podjetja.

Prijavljeni udeleženci bodo razvrščeni v naključne skupine, ki med seboj tekmujejo v uresničevanju poslovnih idej. Te bodo uresničevali po najsodobnejših metodah (lean startup, business model generation in d.school), ki jih učijo tudi na najboljših poslovnih šolah v ZDA (Harvard, MIT, Stanford, …).

Za sodelovanje niso potrebne predhodne izkušnje, prav tako ni potrebno imeti že razvite poslovne ideje. Tekom celotnega Startup vikenda bodo namreč sodelujočim na voljo različni mentorji in podjetniki, ki jih lahko pomagajo pri oblikovanju najprimernejšega poslovnega modela. Na koncu bodo mentorji oblikovali komisijo, ki bo zadnji dan izbrala zmagovalca – najboljšo idejo.

Usposabljanja v okviru Startup vikenda bodo potekala v Ljubljani na dveh lokacijah (Tehnološki park in LUI) ter v Novem mestu, Novi Gorici, Mariboru in Kopru.

Več o dogodku lahko preberete tukaj.

Oznake: ,