Začetek poslovanja v obdobju neugodnih razmer

Neugodne razmere na trgu znajo biti idealne za začetek poslovanja, v kolikor jih znamo izkoristiti. Mnoga novonastala podjetja v tem času postanejo uspešna, morda prav zaradi sposobnosti, da si tudi v najtežjem položaju izborijo prostor na trgu.
Začetek poslovanja v obdobju neugodnih razmer

Naj bo začetek poslovanja uspešen.

Preden se podamo na pot ustanovitve podjetja je smiselno narediti poslovni načrt oz. načrt poslovanja, tako da v celoti razvijemo svojo idejo in postavimo smernice poslovanja. Razmislimo o zaslužkih, prodaji, naredimo realno projekcijo prodaje in stroškov ter odstranimo vse nepotrebne stroške, ki lahko nastanejo pri začetku poslovanja.

Po opedelitvi naše ideje je pomembno, da si postavimo določene cilje in naše poslovanje fokusiramo, kar pomeni, da realno ocenimo svoje sposobnosti in opedelimo tiste dejavnosti, izdelke, storitve, ki so po našem mnenju najbolj donosni za nas. Osredotočimo se na razvoj le teh in se poskušamo izogniti začetniški napaki, da na začetku poslovanja presežemo svoje sposobnosti s tem, da želimo narediti preveč, prekmalu. Posel lahko vedno širimo tudi kasneje, pomembno je, da se zavedamo, da čas neugodnih razmer na trgu ni čas za razpršitev kapitala.

Znano je, da v obdobju recesij veliko podjetij preneha s poslovanjem, vendar pa to ne pomeni, da novonastala podjetja niso brez konkurence. Čeprav se konkurenca mogoče zmanjša pa nekaj podjetij zagotovo preživi recesijo in potrebno se je vprašati v čem so njihove prednosti. Pomembno je, da preučimo trg v katerega vstopamo, morebitno konkurenco, saj bo ta imela velik pomen na začetek našega poslovaja.

Upoštevajmo tveganja in trenutno situacijo na trgu, vendar ne smemo dovoliti, da nas strah ohromi, saj podjetništvo pomeni tveganje, zato moramo biti prepričani v našo idejo in posel.

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje