Začetek poslovanja v obdobju neugodnih razmer

Neugodne razmere na trgu znajo biti idealne za začetek poslovanja, v kolikor jih znamo izkoristiti. Mnoga novonastala podjetja v tem času postanejo uspešna, morda prav zaradi sposobnosti, da si tudi v najtežjem položaju izborijo prostor na trgu.
Začetek poslovanja v obdobju neugodnih razmer

Naj bo začetek poslovanja uspešen.

Preden se podamo na pot ustanovitve podjetja je smiselno narediti poslovni načrt oz. načrt poslovanja, tako da v celoti razvijemo svojo idejo in postavimo smernice poslovanja. Razmislimo o zaslužkih, prodaji, naredimo realno projekcijo prodaje in stroškov ter odstranimo vse nepotrebne stroške, ki lahko nastanejo pri začetku poslovanja.

Po opedelitvi naše ideje je pomembno, da si postavimo določene cilje in naše poslovanje fokusiramo, kar pomeni, da realno ocenimo svoje sposobnosti in opedelimo tiste dejavnosti, izdelke, storitve, ki so po našem mnenju najbolj donosni za nas. Osredotočimo se na razvoj le teh in se poskušamo izogniti začetniški napaki, da na začetku poslovanja presežemo svoje sposobnosti s tem, da želimo narediti preveč, prekmalu. Posel lahko vedno širimo tudi kasneje, pomembno je, da se zavedamo, da čas neugodnih razmer na trgu ni čas za razpršitev kapitala.

Znano je, da v obdobju recesij veliko podjetij preneha s poslovanjem, vendar pa to ne pomeni, da novonastala podjetja niso brez konkurence. Čeprav se konkurenca mogoče zmanjša pa nekaj podjetij zagotovo preživi recesijo in potrebno se je vprašati v čem so njihove prednosti. Pomembno je, da preučimo trg v katerega vstopamo, morebitno konkurenco, saj bo ta imela velik pomen na začetek našega poslovaja.

Upoštevajmo tveganja in trenutno situacijo na trgu, vendar ne smemo dovoliti, da nas strah ohromi, saj podjetništvo pomeni tveganje, zato moramo biti prepričani v našo idejo in posel.

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje