Začetek slovenskega izbora za Imagine Cup 2013

Z dogodkom »Prihodnost je v vaši dlani!«, ki se je včeraj odvijal na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, se je začel slovenski izbor za študentsko tekmovanje Imagine Cup 2013.

Že enajsti Microsoftov Imagine Cup bo še raznovrstnejši, saj prinaša tri nove tekmovalne kategorije in več kot dvakrat bogatejši denarni sklad za najboljše mlade inovatorje. V zadnjem desetletju je na različnih regionalnih, lokalnih in spletnih izborih Imagine Cupa sodelovalo več kot 1,65 milijona študentov, ki so razvili aplikacije in igre za nekatere najtežje svetovne izzive, vedno znova pa so se odlično izkazali tudi slovenski predstavniki. Slovenski izbor za Imagine Cup 2013, ki poteka v tesni povezavi s pospeševalnikom idej ITIME+, organizirajo Microsoftov center za inovacije, Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja in Tehnološki park Ljubljana skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta: »Od prvega tekmovanja v letu 2003 je na Imagine Cupu doslej skupaj sodelovalo več kot 1,65 milijona študentov. A želimo biti še boljši, zato tokrat uvajamo več pomembnih novosti, s katerimi želimo k sodelovanju pritegniti še širši krog mladih inovatorjev. Na Imagine Cupu 2013 se bodo ti lahko pomerili v treh novih tekmovalnih kategorijah, najboljše na svetu pa čaka nagradni sklad, ki je kar dvakrat večji od lanskega. Verjamemo, da bodo resni izzivalci za najvišje lovorike tudi slovenski študentje, ki so v preteklih letih vedno znova dokazali, da sodi domače znanje v sam svetovni vrh.«

»Vidne uvrstitve študentov Univerze v Ljubljani na tekmovanju ImagineCup in podobnih tekmovanjih so zelo pomembne, saj jasno kažejo, da naši študenti po znanju in sposobnostih sodijo v sam svetovni vrh, s čimer dokazujejo kakovost naše univerze. Hkrati pa se moramo zavedati, da so uspehi delo ekip, ki v priprave vložijo veliko znanja, časa in truda. Ena od prioritet univerze je spodbujanje najuspešnejših, vendar z napovedanim znižanjem sredstev v visoko šolstvo in znanost tega v prihodnosti morda ne bomo mogli v celoti udejanjit.« je povedal dekan Fakultete za računalništvo in informatiko, prof. dr. Nikolaj Zimic.

Novi izzivi za večji poudarek na inovativnosti in podjetništvu Imagine Cup 2013 gradi na temeljih, ki so v zadnjih desetih letih k sodelovanju pritegnili več kot 1,65 milijona študentov, kot sta prizadevanje za boljši svet in druženje s sovrstniki z vsega sveta, ob tem pa daje več pozornosti tudi inovacijam in podjetništvu.

Študentje se bodo na Imagine Cupu 2013 lahko pomerili v treh tekmovalnih kategorijah (namesto eni kot v prejšnjih letih):

  • Svetovno državljanstvo. Ta kategorija je namenjena razvoju aplikacij na Microsoftovih platformah, ki imajo največji potencial za pozitivne spremembe na področju zdravstvenih,izobraževalnih in socialnih izzivov, s katerimi se srečuje človeštvo.
  • Igre. Kategorija Igre je namenjena najbolj zabavnim in privlačnim igram za otroke in mladinona Microsoftovih platformah, kot so Windows 8, Windows Phone, Kinect for WindowsSoftware Development Kit in Xbox Indie Games.
  • Inovacije. V tej kategoriji bodo nagrajene prebojne aplikacije, ki bodo navdušile uporabnike injim približale inovacije s področij, kot so socialna omrežja, spletno nakupovanje in druga.

Študentje lahko do 3. februarja 2013 na spletni strani www.imaginecup.si oddajo kratek opis svoje ideje s podatki o tekmovalni ekipi in mentorju. 15. februarja bodo nato razglašene tri najboljše ekipe v vsaki kategoriji, ki se bodo v aprilu pomerile na slovenskem finalnem tekmovanju. Zmagovalna slovenska ekipa bo julija 2013 odpotovala v ruski St. Peterburg, kjer bo potekal svetovni finale.

Ob novih tekmovalnih kategorijah je študentom na voljo tudi možnost sodelovanja na različnih spletnih izzivih, ki so posvečene posameznim tehnologijam in platformam. Na voljo so izzivi v razvoju aplikacij za Windows 8, Windows Azure in Windows Phone, prijave za sodelovanje pa se zbirajo do 15. januarja 2013.

Vir: Imagine Cup

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje