Začetek slovenskega izbora za Imagine Cup 2013

Z dogodkom »Prihodnost je v vaši dlani!«, ki se je včeraj odvijal na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, se je začel slovenski izbor za študentsko tekmovanje Imagine Cup 2013.

Že enajsti Microsoftov Imagine Cup bo še raznovrstnejši, saj prinaša tri nove tekmovalne kategorije in več kot dvakrat bogatejši denarni sklad za najboljše mlade inovatorje. V zadnjem desetletju je na različnih regionalnih, lokalnih in spletnih izborih Imagine Cupa sodelovalo več kot 1,65 milijona študentov, ki so razvili aplikacije in igre za nekatere najtežje svetovne izzive, vedno znova pa so se odlično izkazali tudi slovenski predstavniki. Slovenski izbor za Imagine Cup 2013, ki poteka v tesni povezavi s pospeševalnikom idej ITIME+, organizirajo Microsoftov center za inovacije, Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja in Tehnološki park Ljubljana skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta: »Od prvega tekmovanja v letu 2003 je na Imagine Cupu doslej skupaj sodelovalo več kot 1,65 milijona študentov. A želimo biti še boljši, zato tokrat uvajamo več pomembnih novosti, s katerimi želimo k sodelovanju pritegniti še širši krog mladih inovatorjev. Na Imagine Cupu 2013 se bodo ti lahko pomerili v treh novih tekmovalnih kategorijah, najboljše na svetu pa čaka nagradni sklad, ki je kar dvakrat večji od lanskega. Verjamemo, da bodo resni izzivalci za najvišje lovorike tudi slovenski študentje, ki so v preteklih letih vedno znova dokazali, da sodi domače znanje v sam svetovni vrh.«

»Vidne uvrstitve študentov Univerze v Ljubljani na tekmovanju ImagineCup in podobnih tekmovanjih so zelo pomembne, saj jasno kažejo, da naši študenti po znanju in sposobnostih sodijo v sam svetovni vrh, s čimer dokazujejo kakovost naše univerze. Hkrati pa se moramo zavedati, da so uspehi delo ekip, ki v priprave vložijo veliko znanja, časa in truda. Ena od prioritet univerze je spodbujanje najuspešnejših, vendar z napovedanim znižanjem sredstev v visoko šolstvo in znanost tega v prihodnosti morda ne bomo mogli v celoti udejanjit.« je povedal dekan Fakultete za računalništvo in informatiko, prof. dr. Nikolaj Zimic.

Novi izzivi za večji poudarek na inovativnosti in podjetništvu Imagine Cup 2013 gradi na temeljih, ki so v zadnjih desetih letih k sodelovanju pritegnili več kot 1,65 milijona študentov, kot sta prizadevanje za boljši svet in druženje s sovrstniki z vsega sveta, ob tem pa daje več pozornosti tudi inovacijam in podjetništvu.

Študentje se bodo na Imagine Cupu 2013 lahko pomerili v treh tekmovalnih kategorijah (namesto eni kot v prejšnjih letih):

  • Svetovno državljanstvo. Ta kategorija je namenjena razvoju aplikacij na Microsoftovih platformah, ki imajo največji potencial za pozitivne spremembe na področju zdravstvenih,izobraževalnih in socialnih izzivov, s katerimi se srečuje človeštvo.
  • Igre. Kategorija Igre je namenjena najbolj zabavnim in privlačnim igram za otroke in mladinona Microsoftovih platformah, kot so Windows 8, Windows Phone, Kinect for WindowsSoftware Development Kit in Xbox Indie Games.
  • Inovacije. V tej kategoriji bodo nagrajene prebojne aplikacije, ki bodo navdušile uporabnike injim približale inovacije s področij, kot so socialna omrežja, spletno nakupovanje in druga.

Študentje lahko do 3. februarja 2013 na spletni strani www.imaginecup.si oddajo kratek opis svoje ideje s podatki o tekmovalni ekipi in mentorju. 15. februarja bodo nato razglašene tri najboljše ekipe v vsaki kategoriji, ki se bodo v aprilu pomerile na slovenskem finalnem tekmovanju. Zmagovalna slovenska ekipa bo julija 2013 odpotovala v ruski St. Peterburg, kjer bo potekal svetovni finale.

Ob novih tekmovalnih kategorijah je študentom na voljo tudi možnost sodelovanja na različnih spletnih izzivih, ki so posvečene posameznim tehnologijam in platformam. Na voljo so izzivi v razvoju aplikacij za Windows 8, Windows Azure in Windows Phone, prijave za sodelovanje pa se zbirajo do 15. januarja 2013.

Vir: Imagine Cup

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje