Začetniška trema

Ste ustanovili startup podjetje, sedaj pa se vas loteva strah pred vstopom v podjetništvo? Morda vam pomaga naslednjih šest nasvetov, s katerimi bo vaš prestop v podjetniške vode bolj miren in s pomočjo katerih boste zbrali dovolj poguma in izkušenj, da boste pripravljeni na akcijo.
Začetniška trema

Začetniška trema. (Vir slike: sxc.hu)

Torej, imate dobro idejo, napisali ste izčrpen poslovni načrt in celo izdelali prototip? Sedaj ste pripravljeni na vstop v podjetništvo, kajne? Niti ne.

Ko šele pričenjate s podjetništvom, morate, še preden se zares predate poslu, zbrati ves pogum, ki ga nujno potrebujete – kar pa ni vedno lahko.

Najslabše je, da ustanovite startup podjetje, potem pa se ustrašite podjetništva in se raje zaposlite pri sosednjem obrtniku.

Predstavljamo vam šest načinov, kako lahko sami sebe pripravite na skok v podjetniške vode.

1. Vaja dela mojstra.

Težko je kar vstopiti v pisarno vaše potencialne stranke in jo prepričati, da kupi vaš produkt, še posebej, če tega še nikoli niste storili. Za začetek pripravite svojo predstavitev in vadite na prijateljih, sorodnikih in kolegih. Poskrbite, da boste znali odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja in rešiti vse dvome, ki bi morda nastali.

Razmišljate o svojem lastnem podjetju? Preberite si, kako ustanoviti svoje podjetje!

2. Začnite z majhnim.

Mikavno je, da bi začeli pri najboljši potencialni stranki, vendar je to precej tvegano. Raje pričnite pri stranki, ki vam je ni težko izgubiti, saj boste imeli tako čas popraviti določene stvari in odpraviti napake, ki se bodo pojavile na produktu, organizaciji, dobavi itd.

Poleg tega večja podjetja nerada sodelujejo z nekom, ki nima za seboj še nobenega sklenjenega posla.

3. V roke vzemite telefon.

Telefonskim klicem se ne morete izogniti. Ko boste pričeli s klicanjem, imejte v mislih, da za en “Da” potrebujete ogromno “Ne-jev”, zato naj vas številne zavrnitve ne prizadenejo. Pomembno je, da si zapisujete, kaj ljudje raje slišijo, kateri pozdravni govori se bolje obnesejo in česa nikakor ne smete ponoviti.

Določite si kvoto, koliko klicev na dan morate opraviti, in se te kvote tudi držite. Prišli bodo dnevi, ko se vam res ne bo ljubilo nikogar klicati, potem pa vam bo stranka, ki bo kupila vaš produkt, polepšala dan. Nikoli ne obupajte, saj nikoli ne veste, kdaj boste opravili enega izmed tistih klicev, ki vam bo prinesel prodajo.

4. Pričnite s pisanjem bloga.

Pisanje bloga je eden izmed bolj pasivnih načinov, kako “pomoliti nos” v podjetništvo, vendar ima kljub temu lahko velik vpliv na vaš uspeh.

Če bodo vaši blogi vsebovali kvalitetno vsebino, ki bo zanimiva, boste vsekakor zbudili zanimanje ostalih v vaši industriji. In nikar ne pozabite promovirati vaše spletne strani.

5. Mreženje.

Dobro se pozanimajte, kakšna društva in združenja (formalna in neformalna) obstajajo v vaši industriji in se jim pridružite. Na sestankih, ki se jih boste udeleževali, morate poskrbeti, da ne boste postali “gospod prodajalec”. Nikar na vsak način ne poskušajte prodati svojega produkta ali poslovne ideje, temveč se raje družite z ljudmi in navežite z njimi pristne stike.

6. Udeležujte se konferenc in sejmov.

V kolikor ste s poslovno idejo prišli že tako daleč, da jo lahko predstavite na kakšni konferenci ali sejmu in vam vaš proračun to omogoča, vam to lahko pride prav pri navezovanju novih stikov in pri prodaji.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje