Začetniška trema

Ste ustanovili startup podjetje, sedaj pa se vas loteva strah pred vstopom v podjetništvo? Morda vam pomaga naslednjih šest nasvetov, s katerimi bo vaš prestop v podjetniške vode bolj miren in s pomočjo katerih boste zbrali dovolj poguma in izkušenj, da boste pripravljeni na akcijo.
Začetniška trema

Začetniška trema. (Vir slike: sxc.hu)

Torej, imate dobro idejo, napisali ste izčrpen poslovni načrt in celo izdelali prototip? Sedaj ste pripravljeni na vstop v podjetništvo, kajne? Niti ne.

Ko šele pričenjate s podjetništvom, morate, še preden se zares predate poslu, zbrati ves pogum, ki ga nujno potrebujete – kar pa ni vedno lahko.

Najslabše je, da ustanovite startup podjetje, potem pa se ustrašite podjetništva in se raje zaposlite pri sosednjem obrtniku.

Predstavljamo vam šest načinov, kako lahko sami sebe pripravite na skok v podjetniške vode.

1. Vaja dela mojstra.

Težko je kar vstopiti v pisarno vaše potencialne stranke in jo prepričati, da kupi vaš produkt, še posebej, če tega še nikoli niste storili. Za začetek pripravite svojo predstavitev in vadite na prijateljih, sorodnikih in kolegih. Poskrbite, da boste znali odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja in rešiti vse dvome, ki bi morda nastali.

Razmišljate o svojem lastnem podjetju? Preberite si, kako ustanoviti svoje podjetje!

2. Začnite z majhnim.

Mikavno je, da bi začeli pri najboljši potencialni stranki, vendar je to precej tvegano. Raje pričnite pri stranki, ki vam je ni težko izgubiti, saj boste imeli tako čas popraviti določene stvari in odpraviti napake, ki se bodo pojavile na produktu, organizaciji, dobavi itd.

Poleg tega večja podjetja nerada sodelujejo z nekom, ki nima za seboj še nobenega sklenjenega posla.

3. V roke vzemite telefon.

Telefonskim klicem se ne morete izogniti. Ko boste pričeli s klicanjem, imejte v mislih, da za en “Da” potrebujete ogromno “Ne-jev”, zato naj vas številne zavrnitve ne prizadenejo. Pomembno je, da si zapisujete, kaj ljudje raje slišijo, kateri pozdravni govori se bolje obnesejo in česa nikakor ne smete ponoviti.

Določite si kvoto, koliko klicev na dan morate opraviti, in se te kvote tudi držite. Prišli bodo dnevi, ko se vam res ne bo ljubilo nikogar klicati, potem pa vam bo stranka, ki bo kupila vaš produkt, polepšala dan. Nikoli ne obupajte, saj nikoli ne veste, kdaj boste opravili enega izmed tistih klicev, ki vam bo prinesel prodajo.

4. Pričnite s pisanjem bloga.

Pisanje bloga je eden izmed bolj pasivnih načinov, kako “pomoliti nos” v podjetništvo, vendar ima kljub temu lahko velik vpliv na vaš uspeh.

Če bodo vaši blogi vsebovali kvalitetno vsebino, ki bo zanimiva, boste vsekakor zbudili zanimanje ostalih v vaši industriji. In nikar ne pozabite promovirati vaše spletne strani.

5. Mreženje.

Dobro se pozanimajte, kakšna društva in združenja (formalna in neformalna) obstajajo v vaši industriji in se jim pridružite. Na sestankih, ki se jih boste udeleževali, morate poskrbeti, da ne boste postali “gospod prodajalec”. Nikar na vsak način ne poskušajte prodati svojega produkta ali poslovne ideje, temveč se raje družite z ljudmi in navežite z njimi pristne stike.

6. Udeležujte se konferenc in sejmov.

V kolikor ste s poslovno idejo prišli že tako daleč, da jo lahko predstavite na kakšni konferenci ali sejmu in vam vaš proračun to omogoča, vam to lahko pride prav pri navezovanju novih stikov in pri prodaji.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje