Zadovoljstvo delavcev se da izmeriti!

S stališča vsakega podjetja je zadovoljstvo zaposlenih še kako pomembno. Motivirani in zadovoljni delavci so eden od ključev za uspešno organizacijo. Do podatkov o zadovoljstvu podjetja prihajajo prek merjenja organizacijske klime. So to dovolj dobri podatki?
Zadovoljstvo delavcev se da izmeriti!

Japonski Hitachi je ustvaril napravico, s katero bo možno ugotoviti zadovoljstvo delavcev (Vir slike: Unsplash.com).

Zadovoljni delavci so bolj produktivni in prinašajo večjo dodano vrednost podjetju. Postavlja pa se vprašanje, kako naj podjetja vedo, ali so njihovi delavci resnično zadovoljni ali le komaj čakajo, da opravijo svoje delo? Nekateri delavci imajo preveliko spoštovanje do svojega dela, da bi se sploh drznili govoriti o njem ali o dogajanju na delovnem mestu, zato podatki, ki jih pridobite z merjenjem klime, pogosto niso dovolj natančni.

Z nosljivo tehnologijo do odgovora o zadovoljstvu

Če boste zgornje vprašanje naslovili na japonsko podjetje Hitachi, vam bodo odgovorili, da imajo v svojem podjetju boljšo rešitev. Hitachi je namreč razvil nosljiv senzor, primeren za delavce. Prek podatkov, ki jih omenjeni senzor zbere, lahko njihovi nadrejeni dobijo boljše podatke, v kolikšni meri so delavci dejansko zadovoljni.

Pospeševalnik bo meril zadovoljstvo

Nosljiva napravica je opremljena s številni senzorji, ki spremljajo in snemajo zaposlenega medtem ko ta sedi, stoji ali tipka, snema tudi v času, ko se pogovarja z delavcem, tudi, koliko časa se pogovarjajo, obenem pa pridobiva še druge podatke. Eden od senzorjev, pospeševalnik, se uporablja za merjenje zadovoljstva delavcev.

Hitrejši korak razkriva zadovoljnega delavca

Hitachijev izdelek je narejen na predpostavki, da obstaja povezava med človekovim gibanjem in zadovoljstvom. Tisti, ki je bolj zadovoljen in srečen, ima hitrejši, bolj poskočen korak v primerjavi s tistim, ki se na delovnem mestu dolgočasi ali pa je slabe volje.

Bodo nadrejeni lahko slišali pogovore?

Bolj kot samo merjenje pa bo delavcem verjetno šlo v nos dejstvo, da jih bodo nadrejeni dobesedno spremljali na vsakem koraku. Bodo naprave nadrejenim omogočile tudi poslušanje pogovorov delavcev? V kolikor bodo delavci seznanjeni, kako naprava opravlja meritve, bodo lahko podatke prirejali. Namesto počasnega koraka, bodo po hodniku stopili bolj odločno. Vsekakor bo naprava lahko naredila velik pritisk na delavca, ki bo prejel takšno napravo.

Lahko naprava prinese ideje za izboljšanje klime?

Podatki, ki jih bo naprava pridobila, bodo poslani v bazo, kjer se bodo opravili izračuni zadovoljstva posameznih delavcev in skupine. Ideja, zaradi katere je nastala ta napravica, je, da bi z napravico pomagali povečati zadovoljstvo delavcev, s tem pa tudi produktivnost in uspešnost.

Naprava bo aprila na voljo na Japonskem, njena cena pa naj bi se začela pri okoli 100 tisoč jenih (okoli 740 evrov) na leto za posameznega delavca.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje