Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov?

Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, ni edini, ki bi produkte namesto po klasični pošti strankam pošiljal kar po zraku, in sicer s pomočjo brezpilotnih dronov. Kljub velikim željam pa obstaja kar nekaj ovir, ki bi tudi v primeru popolnega izdelka preprečili množično uporabljanje dronov.
Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov?

Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov? (Vir slike: techcrunch.com)

O brezpilotnih dronih, ki bi namesto ljudi opravljali različna opravila, so doslej sanjali že mnogi: od hollywoodskih ustvarjalcev filmskih uspešnic, tehnoloških navdušencev, do policije in vojske, ki bi z njihovo pomočjo lažje nadzorovala širšo okolico.

Kljub splošnemu navdušenju in velikemu povpraševanju pa se pojavlja kar nekaj ovir, ki bi tudi v primeru, da bi komu vendarle uspelo ustvariti odličen in cenovno dostopen produkt, najverjetneje preprečile legalizacijo komercialne uporabe takšnih naprav. Poglejmo si za kakšne ovire gre.

1. Tehnične ovire

Ena izmed največjih težav brezpilotnih dronov je predvsem v tem, da niso dovolj zanesljivi. Raziskovalci sicer že več let pospešeno delajo na razvoju dovolj preciznih senzorjev, ki bi preprečevali trke z naravnimi ovirami pa tudi s preostalimi droni, ki bi v primeru množične uporabe prosto letali po zraku, a nevarnost za okoliške prebivalce bi bila zaenkrat še prevelika.

2. Družbene ovire

Z naraščanjem povpraševanja po razvoju brezpilotnih dronov narašča tudi število nasprotnikov, ki so mnenja, da bi se svet lahko počasi a vztrajno spremenil v prostor, kjer zasebnost ne bi več obstajala. Dejstvo je, da morajo droni svojo pot snemati, da se ne bi zaleteli v razne ovire na poti. In prav to je tisto, kar skrbi številne nasprotnike, ki so v Virginiji v ZDA celo predlagali dveletni moratorij na legalizacijo množične uporabe dronov.

3. Človeški faktor kot ovira

Velik problem, ki zavira množično razširitev uporabe dronov, je tudi človek sam. A tu ne gre le za slabo pilotiranje, ki bi lahko vodilo v nesreče, tu je namreč še en pomemben dejavnik: dejstvo, da bi se pojavile zlorabe dronov v nehumane namene.

Vir: TechCrunch

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje