Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov?

Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, ni edini, ki bi produkte namesto po klasični pošti strankam pošiljal kar po zraku, in sicer s pomočjo brezpilotnih dronov. Kljub velikim željam pa obstaja kar nekaj ovir, ki bi tudi v primeru popolnega izdelka preprečili množično uporabljanje dronov.
Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov?

Zakaj Amazon produktov ne dostavlja preko brezpilotnih dronov? (Vir slike: techcrunch.com)

O brezpilotnih dronih, ki bi namesto ljudi opravljali različna opravila, so doslej sanjali že mnogi: od hollywoodskih ustvarjalcev filmskih uspešnic, tehnoloških navdušencev, do policije in vojske, ki bi z njihovo pomočjo lažje nadzorovala širšo okolico.

Kljub splošnemu navdušenju in velikemu povpraševanju pa se pojavlja kar nekaj ovir, ki bi tudi v primeru, da bi komu vendarle uspelo ustvariti odličen in cenovno dostopen produkt, najverjetneje preprečile legalizacijo komercialne uporabe takšnih naprav. Poglejmo si za kakšne ovire gre.

1. Tehnične ovire

Ena izmed največjih težav brezpilotnih dronov je predvsem v tem, da niso dovolj zanesljivi. Raziskovalci sicer že več let pospešeno delajo na razvoju dovolj preciznih senzorjev, ki bi preprečevali trke z naravnimi ovirami pa tudi s preostalimi droni, ki bi v primeru množične uporabe prosto letali po zraku, a nevarnost za okoliške prebivalce bi bila zaenkrat še prevelika.

2. Družbene ovire

Z naraščanjem povpraševanja po razvoju brezpilotnih dronov narašča tudi število nasprotnikov, ki so mnenja, da bi se svet lahko počasi a vztrajno spremenil v prostor, kjer zasebnost ne bi več obstajala. Dejstvo je, da morajo droni svojo pot snemati, da se ne bi zaleteli v razne ovire na poti. In prav to je tisto, kar skrbi številne nasprotnike, ki so v Virginiji v ZDA celo predlagali dveletni moratorij na legalizacijo množične uporabe dronov.

3. Človeški faktor kot ovira

Velik problem, ki zavira množično razširitev uporabe dronov, je tudi človek sam. A tu ne gre le za slabo pilotiranje, ki bi lahko vodilo v nesreče, tu je namreč še en pomemben dejavnik: dejstvo, da bi se pojavile zlorabe dronov v nehumane namene.

Vir: TechCrunch

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje