Zakaj dobre poslovne ideje spodletijo?

Nekateri ljudje imajo čudovito sposobnost, da nenehno prihajajo do novih in novih idej, odličnih in kreativnih rešitev, zamišljajo si nove produkte. A pogosto je potrebno prvotno idejo ali produkt iz poslovnih razlogov nekoliko dodelati.
Od ideje do podjetja v 10 dneh (1. del)

Od ideje do podjetja v 10 dneh (Vir slike: sxc.hu)

Spremembe se lahko nanašajo na način oglaševanja, izgled embalaže ali pa je produkt sam potrebno nekoliko prilagoditi ciljnemu trgu. Mnogi inovatorji takrat preprosto odnehajo in idejo, ki je imela veliko potenciala, opustijo.

Pri izumljanju novih produktov je zato potrebno upoštevati naslednja štiri načela:

1. Izumljanje je delo, ki zahteva strast.

Entuziazem in strast sta vedno nujno potrebna elementa, s katerima lahko druge prepričate v odličnost svoje ideje, a hkrati v to prepričate tudi sebe. Strastni izumitelji, prepričani v svoj produkt ali idejo, zato razumejo kritiko kot možnost za izboljšave, ki bodo njihovo idejo povzdignile na višji nivo in ne kot razlog, zaradi katerega je potrebno celotno idejo opustiti.

Pomembno je tudi, da povsem odpravite pesimizem in se začnete zavedati, da je tudi potencialne neuspehe mogoče popraviti. Ne odnehajte, raje poiščite nove rešitve.

2. Postavljajte si vprašanja o proizvodu.

Ko se vam utrne nova poslovna ideja, začnite takoj razmišljati o morebitnih težavah in zapletih, ki se lahko pripetijo pri implementaciji. Predvsem pa začnite takoj razmišljati o rešitvah za te zaplete in težave. Če s tem začnete že takoj na začetku ali v zgodnejši fazi razvoja ideje, boste imeli precej manj težav v kasnejših fazah.

3. Učite se s pomočjo poskusov in napak.

Inovatorji pogosto pridejo v situacijo, ko morajo še dodatno razviti idejo, izdelati še en, nov prototip… Takšno delo zahteva, da se praktično prisilite misliti, četudi imate občutek, da so vse ideje že povsem izčrpane. Pomembno je, da se tudi na tej točki ne ustavite in, kljub uporu možganov, nadaljujete.

4. Ne obstaja le ena prava pot.

Ne obstaja le ena prava rešitev za težave, s katerimi se boste srečali tekom kreativnega procesa in ne obstaja le en način, s katerim lahko izboljšate svoj produkt. Rešitev in način, s katerim se boste lotili izboljšav, je odvisen od vaših namenov, pričakovanj in tudi od drugih ljudi, katerim boste produkt predstavili. Njihove povratne informacije so neprecenljive, zato jih poslušajte in upoštevajte. 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje