Zakaj dobre poslovne ideje spodletijo?

Nekateri ljudje imajo čudovito sposobnost, da nenehno prihajajo do novih in novih idej, odličnih in kreativnih rešitev, zamišljajo si nove produkte. A pogosto je potrebno prvotno idejo ali produkt iz poslovnih razlogov nekoliko dodelati.
Od ideje do podjetja v 10 dneh (1. del)

Od ideje do podjetja v 10 dneh (Vir slike: sxc.hu)

Spremembe se lahko nanašajo na način oglaševanja, izgled embalaže ali pa je produkt sam potrebno nekoliko prilagoditi ciljnemu trgu. Mnogi inovatorji takrat preprosto odnehajo in idejo, ki je imela veliko potenciala, opustijo.

Pri izumljanju novih produktov je zato potrebno upoštevati naslednja štiri načela:

1. Izumljanje je delo, ki zahteva strast.

Entuziazem in strast sta vedno nujno potrebna elementa, s katerima lahko druge prepričate v odličnost svoje ideje, a hkrati v to prepričate tudi sebe. Strastni izumitelji, prepričani v svoj produkt ali idejo, zato razumejo kritiko kot možnost za izboljšave, ki bodo njihovo idejo povzdignile na višji nivo in ne kot razlog, zaradi katerega je potrebno celotno idejo opustiti.

Pomembno je tudi, da povsem odpravite pesimizem in se začnete zavedati, da je tudi potencialne neuspehe mogoče popraviti. Ne odnehajte, raje poiščite nove rešitve.

2. Postavljajte si vprašanja o proizvodu.

Ko se vam utrne nova poslovna ideja, začnite takoj razmišljati o morebitnih težavah in zapletih, ki se lahko pripetijo pri implementaciji. Predvsem pa začnite takoj razmišljati o rešitvah za te zaplete in težave. Če s tem začnete že takoj na začetku ali v zgodnejši fazi razvoja ideje, boste imeli precej manj težav v kasnejših fazah.

3. Učite se s pomočjo poskusov in napak.

Inovatorji pogosto pridejo v situacijo, ko morajo še dodatno razviti idejo, izdelati še en, nov prototip… Takšno delo zahteva, da se praktično prisilite misliti, četudi imate občutek, da so vse ideje že povsem izčrpane. Pomembno je, da se tudi na tej točki ne ustavite in, kljub uporu možganov, nadaljujete.

4. Ne obstaja le ena prava pot.

Ne obstaja le ena prava rešitev za težave, s katerimi se boste srečali tekom kreativnega procesa in ne obstaja le en način, s katerim lahko izboljšate svoj produkt. Rešitev in način, s katerim se boste lotili izboljšav, je odvisen od vaših namenov, pričakovanj in tudi od drugih ljudi, katerim boste produkt predstavili. Njihove povratne informacije so neprecenljive, zato jih poslušajte in upoštevajte. 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje