Zakaj gostovati pri domačem ponudniku ali zgodba Mladega podjetnika

Spletno mesto podjetja je dandanes skoraj nujno potrebno, a le-tega ni brez domene in gostovanja. Tokrat osredotočamo na gostovanje, ki je pravzaprav zakup prostora na strežniku. Pojavi se vprašanje, ali naj ta prostor zakupimo pri domačih ponudnikih ali naj se odločimo za zakup v tujini?
Zakaj gostovati pri domačem ponudniku ali zgodba Mladega podjetnika

Zakaj gostovati pri domačem ponudniku ali zgodba Mladega podjetnika.

Marsikateri ponudnik iz tujine nudi povprečno cenejša gostovanja kot naši domači ponudniki. To je običajno tudi glavni in edini razlog, da se odločimo za tujega ponudnika.

Pa vendar, kaj se lahko zgodi, ko gre nekaj narobe?

Prav to se je pripetilo Zavodu mladi podjetnik. Portal kar naenkrat ni več deloval, ponudnik gostovanja pa je bil lociran v ZDA. Ko so se želeli obrniti nanj in poiskati tehnično pomoč, se jim na klice enostavno nihče ni javil in nudil prepotrebne pomoči, zato so bili na vrat na nos prisiljeni zamenjati ponudnika. Da pa je bila stvar še bolj neugodna, se je to pripetilo med vikendom.

Pa vendar so našli nekoga, ki jim je bil pripravljen takoj pomagati. Zabec.net je v le nekaj urah postavil vse potrebno in uredil tudi prostor za gostovanje.

Vendar je bila škoda že storjena, rezultat nezanesljivega gostovanja sta bila dva dneva nedelovanja portala, izguba oglaševalskega proračuna, izguba ugleda in tako dalje.

Ali si to res lahko privoščite? Poglejmo si, kaj pravi o vsem tem Zavod Mladi Podjetnik:

Zakaj ste se primarno odločili za najem spletnega gostovanja v tujini?

Glavni razlog je bil v specifiki našega sistema. Plone namreč v Sloveniji do nedavnega ni bil podprt. Zato pravzaprav nismo imeli izbire, lastni strežnik zaradi previsokih stroškov namreč ni prišel v poštev.

Kaj je gostovanje, ki ste ga najeli, vsebovalo?

Šlo je za klasičen shared hosting paket. Seveda s predinstalacijami za Plone in želenih programov ter podporo.

Kakšna so bile vaša pričakovanja do ponudnika gostovanja?

Predvsem zanesljivo delovanje za dobro ceno ter čimmanj komplikacij.

Kako ste po zapletu, ki se vam je pripetil, našli ponudnika pri nas ter zakaj ste izbrali prav Zabec.net?

Po nekaj mesecih sicer dokaj zanesljivega gostovanja smo naleteli na problem. Stran je postala nedosegljiva, ponudnik gostovanja pa se nam ni javil na klice ter maile. Na srečo smo imeli lasten backup baze. Na Zabec smo se obrnili, ker smo z ostalimi svojimi stranmi (ki niso na Plonu) že prej gostovali pri tem ponudniku in smo bili zadovoljni.

Ali ste pripravljeni ponovno tvegati in še kdaj najeti gostovanje v tujini?

Nizkocenovnega gotovo ne. Tri dni down tima je za portal našega ranga in velikosti preveč.

Kaj bi svetovali vsem, ki se odločajo med najemom prostora na strežniku v tujini in pri nas?

Predvsem se je potrebno izogibati nizkocenovnih ponudnikov ter morda odšteti nekoliko več denarja za zanesljivost. Splača se tudi razmisliti o SEO efektu gostovanja strani v tujini in v Sloveniji. Nekaj vpliva naj bi na rangiranje v iskalnikih imela tudi lokacija strežnikov.

Pa vendar, tudi če ste vzeli gostovanje pri domačem ponudniku, bodite pozorni tudi na to, da ima le-ta strežnik v Sloveniji, saj se tudi domači ponudniki odločajo za nakupe strežnikov v tujini, tukaj pa jih prodajajo kot domače. Kam boste odšli oz. kje boste zakupili prostor na spletnem strežniku, je seveda vaša odločitev, pa vendar upamo, da smo vam odgovorili na kakšno vašo vprašanje in uspeli rešiti dileme o domačih in tujih ponudnikih.

Poiščite tehnično podporo, ki je strokovna, hitra ter prijazna, četudi boste zanjo odšteli nekaj več evrov.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje