Zakaj internetno oglaševanje nadomešča televizijsko

V Veliki Britaniji naj bi v letu 2009 internetno oglaševanje postalo bolj razširjeno kot oglaševanje preko televizijskih programov.
Zakaj internetno oglaševanje nadomešča televizijsko

CNN ponuja nekatere svoje vsebine na internetu že od leta 1995.

Velika Britanija ima najrazvitejši trg internetnega oglaševanja na svetu, ki naj bi samo v zadnjem letu v Britaniji naraslo za 38 odstotkov. V prihodnjem letu pa naj bi internetno oglaševanje postalo bolj razširjeno kot televizijsko. Zakaj?

Med najpomembnejšimi razlogi zakaj postaja internetno oglaševanje čedalje bolj privlačno, razširjeno in donosno je zagotovo dejstvo, da je sama uporaba interneta med potencialnimi potrošniki v velikem porastu. Do tega porasta pa prihaja, ker postajajo osebni in prenosni računalniki cenovno čedalje bolj dostopni vse večjemu številu prebivalstva. Cenovno bolj dostopne postajajo tudi hitre internetne povezave. Svetovni splet je bolj priročen kot televizija nenazadnje tudi, ker omogoča spremljanja televizijskih vsebin preko internetne povezave. Pravzaprav ni več odločitve med televizijskim programom in internetno ponudbo, saj slednja vsebuje tudi televizijski program, poleg tega pa ponuja še veliko več. Skratka, na internetu je vse več potrošnikov in ti na medmrežju preživijo čedalje več časa.

Internetno oglaševanje je za oglaševalce lahko tudi bolj učinkovito kot televizijsko. Z različnimi postopki podatkovnega rudarjenja (zbiranja podatkov o potrošnikovih preferencah) se ga da meriti, nato pa se ga usmeri k potrošnikom za katere je več možnosti, da se bodo za ponujen izdelek oziroma storitev tudi odločili.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje