Zakaj izbrati franšizing?

Čeprav se pri odločanju za franšizing verjetno soočate z različnimi dvomi povezanimi z neznanjem, še ne končano gospodarsko krizo ali strahom pred neuspehom, vam tokrat predstavljamo razloge, ki vas bodo morda le prepričali, da se odprete svojo franšizo.
Zakaj izbrati franšizing?

Franšizing zagotavlja mnoge prednosti. (Vir: quezoncity.olx.com.ph)

Franšizing ponuja mnoge prednosti, kot so pomoč pri ustanovitvi in vodenju franšize, celovita ponudba ter preizkušen poslovni model, ki so v primerjavi z negotovo prihodnostjo neodvisnega podjetja zelo vabljive. Če vas to ni prepričalo, pa si preberite še naslednjih deset razlogov, ki govorijo v prid franšizingu:

1. Franšizing ponuja poslovanje po preverjenem in sistematiziranem poslovnem konceptu, kar omogoča da se izognete mnogim oviram s katerimi se soočajo mlada podjetja.

2. Nekateri večji franšizodajalci ponujajo posojila in pomoč pri pridobivanju sredstev za zagon franšize.

3. S franšizo dobite tudi podporni sistem, ki nudi pomoč pri pogajanjih, promocijah in reševanju težav povezanih s poslovanjem. Prav tako pa lahko pričakujete podporo s strani ostalih franšizojemalcev.

4. Nekateri posojilodajalci dajejo franšizam prednost pred neodvisnimi podjetji, saj predstavljajo varnejšo naložbo.

5. Franšizing omogoča neodvisnost pri vodenju podjetja, vendar pa je vseeno potrebno slediti franšiznem konceptu.

6. Tudi nekatere cenejše franšize zagotavljajo veliko donosnot in imajo dobre ROI kazalnike.

7. Med gospodarsko krizo franšizodajalci navadno znižajo nakupne cene in franšizne pristojbine.

8. Znana imena in blagovne znamke privlačijo potrošnike, ki se posebej v recesiji odločajo za varne in zanesljive možnosti.

9. Predstavniki “baby boom” generacije, ki se zaradi gospodarske krize še ne morejo upokojiti, lahko v franšizingu najdejo priložnost za lepšo prihodnost.

10. Možnosti za uspeh so pri franšizingu večje kot pri neodvisnih podjetjih, poleg tega pa je veliko vreden tudi preverjen koncept poslovanja in podopora franšizodajalca.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje