Zakaj je dobro, da zaposleni delajo napake?

Prednost novih podjetij pred velikimi starimi igralci je prav v tem, da so pripravljeni narediti več napak. Te so znak, da se podjetje premika hitro, če pa bi jih želeli zmanjšati, bi s tem tudi upočasnili samo podjetje.
Zakaj je dobro, da zaposleni delajo napake?

Zakaj je dobro, da zaposleni delajo napake? (Vir slike: sxc.hu)

Pri novih in manjših podjetjih je prav hitrost njihova glavna prednost pred večjimi, močnejšimi in starejšimi tekmeci. S časom se bodo tudi današnji “novinci” postarali, podjetje se bo upočasnilo. Delno zaradi večjega števila deležnikov in zahtev po bolj odgovornem načinu delovanja in poslovanju. A glavni razlog za to upočasnitev razvoja podjetja predstavljajo zaposleni, ki se lahko s časom začnejo bati delati napake.

Ni nujno, da podjetje stremi k popolnosti. S tem namreč ne žrtvuje le hitrosti podjetja, pač pa tudi produktivnost zaposlenih. Kot vodje se zato lahko odločite spodbujati in nagrajevati hitrost.

Zaposlenim morate povedati, da je pomembno, da sprejmejo najboljšo možno odločitev na podlagi do tedaj znanih informacij, četudi se ta na koncu izkaže za napačno. Napake so v takšnih primerih neizogibne, toda učinkovitost se lahko poveča. Še bolj pomembno pa je, da tako ravnate tudi sami – delajte napake, a se tudi učite iz svojih napak.

Podjetja, ki so implementirala takšen način delovanja, se držijo štirih osnovnih smernic:

1. Vsi člani organizacije morajo vedeti, da lahko delajo napake, dokler je to nujno zaradi zagotavljanja večje hitrosti. A napake ne smejo biti namerne (zaposleni ne smejo namerno škodovati podjetju), morajo biti popravljive, iz njih pa se je potrebno tudi učiti in jih ne ponavljati.

2. Z zaposlenimi delite svoje lastne napake, ne jih skrivati in ne se jih sramovati. A hkrati poudarite, kako ste jih popravili.

3. Ko zaposleni res naredi napako, ga ne kaznovati in valiti krivdo nanj. Popravite napako in pokažite tudi ostalim, da mislite resno – bistvena je hitrost in ne število napak.

4. Poskrbite, da bodo napredovali tisti, ki bodo naredili največ uporabnega dela, in ne tisti, ki naredijo najmanj napak.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje