Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

Se še spomnite, kdaj ste nazadnje odklopili možgane in si zares odpočili od napornih vsakdanov na delovnem mestu? Če je odgovor nikalen, je sedaj skrajni čas, da si privoščite počitnice v novem okolju.
Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

V poslovnem svetu velikokrat srečamo posameznike, ki so tako rekoč iz nič uspeli ustvariti izjemna podjetja, katera žanjejo uspehe ne le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu. Praviloma gre za delovne in visoko motivirane posameznike, katerim pa je velikokrat skupno to, da se le redkokdaj odpravijo na dopust, kjer bi se lahko sprostili in pozabili na vsakodnevne težave.

Podobno se dogaja tudi med zaposlenimi v podjetjih, saj le redkokdo na dopustu preživi vse dodeljene dni v letu. Raziskava, ki so jo opravili pri ameriškem startupu Glassdoor, je pokazala, da večina zaposlenih v Združenih državah Amerike na dopustu preživi zgolj deset dni v letu! In še tedaj niso povsem osvobojeni dela, saj morajo od časa do časa na dopustu postoriti kaj nujnega za službo.

A takšno početje je precej nespametno, saj uničuje posameznikovo fizično in mentalno zdravje ter slej ko prej vodi v različne bolezni, ki so posledica izgorelosti.

Richard Branson, priznani britanski podjetnik, je že dolgo nazaj uvidel pozitivne stvari, ki jih prinese počitek. Sam se zato večkrat letno odpravi na počitnice, k temu pa spodbuja tudi svoje zaposlene. Pred nekaj meseci je celo napovedal, da svojim zaposlenim ne bo več omejeval dopusta! “Ko se odpravite na počitnice, prekinete rutino; videli boste nove kraje in spoznali nove ljudi, ki vas lahko navdihnejo na način, ki ga sploh ne pričakujete,” je prepričan. V novem okolju se vam lahko hitro porodijo nove ideje in zamisli, s katerimi lahko izboljšate poslovne procese v podjetju in vnesete svež veter tudi med svoje sodelavce. 

Mentalni počitek je tu bistvenega pomena. Če boste med dopustovanjem povsem odklopili misli na službo in ne boste venomer dostopni za številna “nujna” vprašanja sodelavcev, boste kasneje lažje premagovali ovire na delovnem mestu ter boste veliko bolj motivirani in produktivni. Znova boste našli svojo kreativnost in svoje možgane osvežili s svežimi rešitvami na nastale težave.

A za popoln mir na dopustu bo potrebnih nekaj predpriprav. Svoja nujna opravila morate še pred odhodom delegirati sodelavcem in jih natančno poučiti o tem, kako jih naj opravijo, v kolikor tega še ne znajo. Tako se boste lahko med počitnikovanjem sprostili in pozabili na vsakdanje težave ter si popolnoma “napolnili baterije”. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje