Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

Se še spomnite, kdaj ste nazadnje odklopili možgane in si zares odpočili od napornih vsakdanov na delovnem mestu? Če je odgovor nikalen, je sedaj skrajni čas, da si privoščite počitnice v novem okolju.
Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

Zakaj je dopust nuja za vsakega podjetnika?

V poslovnem svetu velikokrat srečamo posameznike, ki so tako rekoč iz nič uspeli ustvariti izjemna podjetja, katera žanjejo uspehe ne le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu. Praviloma gre za delovne in visoko motivirane posameznike, katerim pa je velikokrat skupno to, da se le redkokdaj odpravijo na dopust, kjer bi se lahko sprostili in pozabili na vsakodnevne težave.

Podobno se dogaja tudi med zaposlenimi v podjetjih, saj le redkokdo na dopustu preživi vse dodeljene dni v letu. Raziskava, ki so jo opravili pri ameriškem startupu Glassdoor, je pokazala, da večina zaposlenih v Združenih državah Amerike na dopustu preživi zgolj deset dni v letu! In še tedaj niso povsem osvobojeni dela, saj morajo od časa do časa na dopustu postoriti kaj nujnega za službo.

A takšno početje je precej nespametno, saj uničuje posameznikovo fizično in mentalno zdravje ter slej ko prej vodi v različne bolezni, ki so posledica izgorelosti.

Richard Branson, priznani britanski podjetnik, je že dolgo nazaj uvidel pozitivne stvari, ki jih prinese počitek. Sam se zato večkrat letno odpravi na počitnice, k temu pa spodbuja tudi svoje zaposlene. Pred nekaj meseci je celo napovedal, da svojim zaposlenim ne bo več omejeval dopusta! “Ko se odpravite na počitnice, prekinete rutino; videli boste nove kraje in spoznali nove ljudi, ki vas lahko navdihnejo na način, ki ga sploh ne pričakujete,” je prepričan. V novem okolju se vam lahko hitro porodijo nove ideje in zamisli, s katerimi lahko izboljšate poslovne procese v podjetju in vnesete svež veter tudi med svoje sodelavce. 

Mentalni počitek je tu bistvenega pomena. Če boste med dopustovanjem povsem odklopili misli na službo in ne boste venomer dostopni za številna “nujna” vprašanja sodelavcev, boste kasneje lažje premagovali ovire na delovnem mestu ter boste veliko bolj motivirani in produktivni. Znova boste našli svojo kreativnost in svoje možgane osvežili s svežimi rešitvami na nastale težave.

A za popoln mir na dopustu bo potrebnih nekaj predpriprav. Svoja nujna opravila morate še pred odhodom delegirati sodelavcem in jih natančno poučiti o tem, kako jih naj opravijo, v kolikor tega še ne znajo. Tako se boste lahko med počitnikovanjem sprostili in pozabili na vsakdanje težave ter si popolnoma “napolnili baterije”. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje