Zakaj je podjetništvo tako privlačno?

Biti podjetnik je zagotovo eden najbolj stresnih in napornih poklicev. V nadaljevanju si preberite, kaj je tisto, kar mnoge privlači, da kljub dobri službi in seznanjosti z nevarnostmi podjetniškega sveta ustanovijo lastno podjetje in postanejo podjetniki.
Zakaj je podjetništvo tako privlačno?

Zakaj je podjetništvo tako privlačno? (Vir slike: sxc.hu)

Ne načrtujejo in razmišljajo v nedogled, temveč se poslov raje čimprej lotijo

Zaposlitev v podjetju mnogim ne omogoča možnosti, da se izkažejo v najboljši luči, saj jim uradne dolžnosti velevajo, da se udeležujejo neskončnih sestankov, pišejo dolge zapisnike in preverjajo na tisoče podrobnosti. Večino časa torej porabijo za načrtovanje, namesto da bi se posla, ki bi bil lahko že zdavnaj končan, zares lotili. Prav to je eden najpogostejših razlogov, da se ljudje podajo v podjetništvo in postanejo sami svoji šefi.

Ideje želijo uresničiti, ne pa jih zatirati

Posebno za velike korporacije velja, da so procesi v podjetju popolnoma avtomatizirani in standardizirani, kar zaposlenim zatira razvoj lastnih idej, če to od njih ni izrecno zahtevano. Nadrejeni v velikih podjetjih pogosto predvidevajo, da so, ker so nadrejeni, tudi pametnejši.

Ne marajo, da se jih sodi na daleč

Velike korporacije zagotovo ne morejo natančno preveriti prav vsakega kandidata za službo, zato zaposlujejo po vnaprej določenem vzorcu, ponavadi jih zanima formalna izobrazba. Velikokrat se zgodi, da službo dobi oseba z magisterijem, veliko bolj zagrizen in neformalno izobražen kandidat pa odide z dolgim nosom.

Se ne bojijo neuspeha

Strah pred neuspehom je tisti, ki mnoge zavira pri tem, da zaživijo svoje življenje z vsemi talenti in ostanejo v povprečju. Prav uspešni podjetniki so tisti, ki se neuspeha ne bojijo, saj vedo, da neuspeh pride šele takrat, ko dokončno obupajo. Napake so del življenja in le iz njih se lahko naučite dragocenih lekcij, ki vam bodo še kako prišle prav pri naslednjih poslih.

Ne verjamejo, da lahko sledijo svojim sanjam, če delajo za nekoga drugega

Mnogi so v službi dali odpoved zgolj zato, ker so se nekega dne zavedli, da svojih sanj na tak način nikoli ne bodo mogli zares doseči. Si želite vikend na morju, jahto in svoje letalo? Pokojnina, za katero ste delali toliko let, bo zadostovala le za vzdrževanje podobnega življenjskega stila, kot ste ga živeli do sedaj, ne bo pa vam omogočala doseči tistih otroških sanj, o katerih še vedno sanjate.

Vir: The Alien Entrepreneur

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje