BLOG MARKETING DELAVNICA

Zakaj je podjetništvo tako privlačno?

Biti podjetnik je zagotovo eden najbolj stresnih in napornih poklicev. V nadaljevanju si preberite, kaj je tisto, kar mnoge privlači, da kljub dobri službi in seznanjosti z nevarnostmi podjetniškega sveta ustanovijo lastno podjetje in postanejo podjetniki.
Zakaj je podjetništvo tako privlačno?

Zakaj je podjetništvo tako privlačno? (Vir slike: sxc.hu)

Ne načrtujejo in razmišljajo v nedogled, temveč se poslov raje čimprej lotijo

Zaposlitev v podjetju mnogim ne omogoča možnosti, da se izkažejo v najboljši luči, saj jim uradne dolžnosti velevajo, da se udeležujejo neskončnih sestankov, pišejo dolge zapisnike in preverjajo na tisoče podrobnosti. Večino časa torej porabijo za načrtovanje, namesto da bi se posla, ki bi bil lahko že zdavnaj končan, zares lotili. Prav to je eden najpogostejših razlogov, da se ljudje podajo v podjetništvo in postanejo sami svoji šefi.

Ideje želijo uresničiti, ne pa jih zatirati

Posebno za velike korporacije velja, da so procesi v podjetju popolnoma avtomatizirani in standardizirani, kar zaposlenim zatira razvoj lastnih idej, če to od njih ni izrecno zahtevano. Nadrejeni v velikih podjetjih pogosto predvidevajo, da so, ker so nadrejeni, tudi pametnejši.

Ne marajo, da se jih sodi na daleč

Velike korporacije zagotovo ne morejo natančno preveriti prav vsakega kandidata za službo, zato zaposlujejo po vnaprej določenem vzorcu, ponavadi jih zanima formalna izobrazba. Velikokrat se zgodi, da službo dobi oseba z magisterijem, veliko bolj zagrizen in neformalno izobražen kandidat pa odide z dolgim nosom.

Se ne bojijo neuspeha

Strah pred neuspehom je tisti, ki mnoge zavira pri tem, da zaživijo svoje življenje z vsemi talenti in ostanejo v povprečju. Prav uspešni podjetniki so tisti, ki se neuspeha ne bojijo, saj vedo, da neuspeh pride šele takrat, ko dokončno obupajo. Napake so del življenja in le iz njih se lahko naučite dragocenih lekcij, ki vam bodo še kako prišle prav pri naslednjih poslih.

Ne verjamejo, da lahko sledijo svojim sanjam, če delajo za nekoga drugega

Mnogi so v službi dali odpoved zgolj zato, ker so se nekega dne zavedli, da svojih sanj na tak način nikoli ne bodo mogli zares doseči. Si želite vikend na morju, jahto in svoje letalo? Pokojnina, za katero ste delali toliko let, bo zadostovala le za vzdrževanje podobnega življenjskega stila, kot ste ga živeli do sedaj, ne bo pa vam omogočala doseči tistih otroških sanj, o katerih še vedno sanjate.

Vir: The Alien Entrepreneur

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje