Zakaj je računovodstvo pomembno?

O tem, da je računovodstvo izredno pomembno za uspešno vodenje podjetja, ste že vsi slišali. V zadnjem času je pomembnost računovodskih storitev še bolj prišla v ospredje, tudi izven podjetništva, predvsem zaradi aktualne gospodarske krize.
Zakaj je računovodstvo pomembno?

Zakaj je računovodstvo pomembno? (Vir slike: sxc.hu)

Računovodstvo ostaja področje, ki kljub gospodarski krizi ostaja močno. Mladi podjetniki pogosto nimajo dovolj strokovnega znanja na tem področju, a se kljub temu čedalje bolj zavedajo pomembnosti kvalitetno opravljenega računovodskega dela.

Da bi razumeli, zakaj je računovodstvo tako pomembno, moramo najprej vedeti, kaj računovodske dejavnosti sploh zajemajo. Gre za vse dejavnosti vrednostnega spremljanja in proučevanja pojavov, ki so povezane s poslovanjem posameznega podjetja. Po zakonu mora vsako podjetje poskrbeti za vodenje knjigovodstva, ki je del računovodstva. Ostale dejavnosti, to so računovodsko predračunavanje, kontrola in analize, pa pridejo v poštev le pri večjih podjetjih.

Zakaj je računovodstvo pomembno?

Računovodsko znanje dandanes postaja del splošnega izobraževanja za čimbolj različen kader, ki je zaposlen v podjetju, saj tovrstno znanje lahko uporabimo na najrazličnejših področjih. Tako morajo tudi sami direktorji biti vešči v računovodstvu in imeti ustrezno znanje za opravljanje poslovne analize, saj lahko le tako uspešno nadzorujejo poslovanje podjetja.

Podjetja, ki poskrbijo za kvalitetno računovodstvo, imajo veliko taktično prednost pred konkurenti in dosegajo boljše rezultate.

Računovodstvo skrbi za pridobitev informacij, ki omogočajo stabilnost v podjetju in prinašajo boljše poslovne odločitve. Poslovno odločanje je lahko učinkovito le na podlagi kvalitetnih informacij o preteklem poslovanju in trenutnem stanju v gospodarstvu. Že večkrat je bilo dokazano, da podjetja, ki dobro poskrbijo za vodenje računovodstva, dosegajo več uspehov in imajo veliko taktično prednost pred konkurenti.

Računovodstvo pa se ne izkaže kot koristno le v podjetništvu. Ljudje lahko znanje iz računovodstva odlično uporabljajo tudi v vsakdanjem življenju, npr. pri delu z osebnimi financami, investiranju v delnice, računanju obresti kreditov ipd. V ta namen se čedalje več ljudi v svojem prostem času izobražuje tudi na področju računovodstva.

Vir: ArticleBase

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje