Zakaj je recesija za nekatere dobra?

Avtor tehtnic4 — 28.04.2009
Komentiraj!
Kljub temu, da je zadnje čase težko ostati optimističen, saj zaradi recesije mnogim grozi izguba službe, se ni potrebno vdati v usodo. V času recesij je bilo namreč ustanovljenih veliko uspešnih podjetij od katerih se lahko učimo in jih imamo za vzor.
Zakaj je recesija za nekatere dobra?

Recesija je za mnoge lahko priložnost.

Eno od takih podjetij je New Yorško podjetje St. Lawrence Valley Roasters, ki se ukvarja s praženjem kave. Ustanovitelj Tim Gardner, je po upokojitvi želel svoje znanje s tega področja tudi vnovčiti, zato je v letu 2008 najel kredit in začel s poslovanjem. Odločil se je za prodajo kave preko spletne strani in trgovine svoje žene ter veleprodajo lokalnim trgovinam in kavarnam. V začetku se je soočil z nekaterimi težavami, saj ni pravilno predvidel prodajnih količin in stroškov poslovanja, vendar pa pravi, da se je njegov trud izplačal, saj je sedaj odvisen le od sebe in si lahko sam določa delovni čas.

Meg Ingraham se je za lastno podjetje odločila, ker je morala skrbeti za bolne domače in je potrebovala stalen dohodek. Želela je delati nekaj kar bi jo veselilo, zato se je odločila za idelavo ribiških palic. Podjetje je poimenovala Racquette River Rods in vanj vložila svoje prihranke in posojilo razvojne agencije. Tudi ona se je na začetku soočila z nekaterimi težavami, primanjkovalo pa ji je tudi znanja o vodenju podjetja, zato se je udeležila različnih tečajev, ki so ji zelo pomagali.

Tony Ogeen se je za ustanovitev podjetja Tony's Canvas and Leather odločil, ker je zaradi prometne nesreče izgubil službo. Ker je bil dober v popravilih hokejske opreme je kupil industrijski šivalni stroj in začel s poslovanjem. Največ problemov mu je na začetku povzročalo trženje, vendar se je kmalu odločil za izdelavo spletne strani, ki pa mu v prvem letu ni dosti pomagala. Zato se je udeležil tečaja spletnega oblikovanja in tako povečal svoj promet, pri uspehu pa so mu pomagale tudi dobre uporabniške storitve.

To je le nekaj od uspešnih podjetij, ki so nastala v času gospodarske krize in ki so lahko za zgled.

 

Vir: Forbes

Prijavi se na e-novice!