Zakaj je reden počitek pomemben?

Počitek je pomemben in bi moral postati redna praksa vsakega resnega podjetnika, se strinjata izkušena podjetnika Kevin Systrom, ustanovitelj Instagrama, in Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator.
Zakaj je reden počitek pomemben?

Zakaj je reden počitek pomemben?

Manj stresa, več kreativnosti in svež pogled na novonastale probleme – to so le nekatere izmed pozitivnih lastnosti, ki jih v življenje človeka prinaša reden počitek.

A marsikdo, predvsem pa podjetniki, pogosto zanemarjajo počivanje in se na dopust odpravijo le redkokdaj. Delovne rutine, ki se razvijejo ob neprestanem delu, podjetniku onemogočajo svobodno razmišljanje, saj tako ostaja vpet v že poznane rešitve. Tedaj se nove poslovne ideje, ki bi lahko izboljšale dosedanje poslovanje v podjetju ali prinesle popolnoma novo rešitev, ne morejo razvijati.

Na dopustu pa se zgodi prav nasprotno: posameznik postane radoveden, preizkusi nove stvari in opazuje druge kulture, ki stvari morda počnejo na povsem drugačen način. To lahko vodi v nove in nove ideje. »Najpomembnejše pa je, da posameznik odpre svoj um za nove ideje,« meni Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator, ki spodbuja mlada podjetja z odličnimi poslovnimi idejami, da si utrejo pot na tržišče.

Pomembno pa je tudi to, da ob prejetju prave poslovne ideje pravilno ukrepamo. »Najbolje je, da začnete z malimi koraki«, svetuje Livingstonova. Meni, da vam ni potrebno izdelovati poslovnega načrta in ustanavljati podjetja zgolj za to, da bi videli, ali ima vaša ideja potencial. Svetuje, da se najprej obrnete na potencialne uporabnike vašega produkta ali storitve: bistveno je, da ugotovite, ali so zanjo pripravljeni plačati.

Tudi Kevin Systrom pozdravlja redno dopustovanje daleč stran od vsakdanjih rutin. Sam je namreč do ideje za Instagram prišel prav med sprehodom po mehiški obali, kjer je užival na dopustu. Izkazalo se je, da se je v njegovi ideji skrivala odlična tržna niša, ki še ni bila dovolj izkoriščena.

Primer Systroma pa ni osamljen. Vsaj ena od petih idej za startupe, ki so danes odlična in uspešna podjetja, se podjetnikom porodi prav med počitnikovanjem, je pokazala študija, ki so jo opravili pri svetovalni agenciji Sandler Training. Kaj še čakate? 

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje