Zakaj je reden počitek pomemben?

Počitek je pomemben in bi moral postati redna praksa vsakega resnega podjetnika, se strinjata izkušena podjetnika Kevin Systrom, ustanovitelj Instagrama, in Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator.
Zakaj je reden počitek pomemben?

Zakaj je reden počitek pomemben?

Manj stresa, več kreativnosti in svež pogled na novonastale probleme – to so le nekatere izmed pozitivnih lastnosti, ki jih v življenje človeka prinaša reden počitek.

A marsikdo, predvsem pa podjetniki, pogosto zanemarjajo počivanje in se na dopust odpravijo le redkokdaj. Delovne rutine, ki se razvijejo ob neprestanem delu, podjetniku onemogočajo svobodno razmišljanje, saj tako ostaja vpet v že poznane rešitve. Tedaj se nove poslovne ideje, ki bi lahko izboljšale dosedanje poslovanje v podjetju ali prinesle popolnoma novo rešitev, ne morejo razvijati.

Na dopustu pa se zgodi prav nasprotno: posameznik postane radoveden, preizkusi nove stvari in opazuje druge kulture, ki stvari morda počnejo na povsem drugačen način. To lahko vodi v nove in nove ideje. »Najpomembnejše pa je, da posameznik odpre svoj um za nove ideje,« meni Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator, ki spodbuja mlada podjetja z odličnimi poslovnimi idejami, da si utrejo pot na tržišče.

Pomembno pa je tudi to, da ob prejetju prave poslovne ideje pravilno ukrepamo. »Najbolje je, da začnete z malimi koraki«, svetuje Livingstonova. Meni, da vam ni potrebno izdelovati poslovnega načrta in ustanavljati podjetja zgolj za to, da bi videli, ali ima vaša ideja potencial. Svetuje, da se najprej obrnete na potencialne uporabnike vašega produkta ali storitve: bistveno je, da ugotovite, ali so zanjo pripravljeni plačati.

Tudi Kevin Systrom pozdravlja redno dopustovanje daleč stran od vsakdanjih rutin. Sam je namreč do ideje za Instagram prišel prav med sprehodom po mehiški obali, kjer je užival na dopustu. Izkazalo se je, da se je v njegovi ideji skrivala odlična tržna niša, ki še ni bila dovolj izkoriščena.

Primer Systroma pa ni osamljen. Vsaj ena od petih idej za startupe, ki so danes odlična in uspešna podjetja, se podjetnikom porodi prav med počitnikovanjem, je pokazala študija, ki so jo opravili pri svetovalni agenciji Sandler Training. Kaj še čakate? 

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje