Zakaj je reden počitek pomemben?

Avtor — 14.02.2015
Počitek je pomemben in bi moral postati redna praksa vsakega resnega podjetnika, se strinjata izkušena podjetnika Kevin Systrom, ustanovitelj Instagrama, in Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator.
Zakaj je reden počitek pomemben?

Zakaj je reden počitek pomemben?

Manj stresa, več kreativnosti in svež pogled na novonastale probleme – to so le nekatere izmed pozitivnih lastnosti, ki jih v življenje človeka prinaša reden počitek.

A marsikdo, predvsem pa podjetniki, pogosto zanemarjajo počivanje in se na dopust odpravijo le redkokdaj. Delovne rutine, ki se razvijejo ob neprestanem delu, podjetniku onemogočajo svobodno razmišljanje, saj tako ostaja vpet v že poznane rešitve. Tedaj se nove poslovne ideje, ki bi lahko izboljšale dosedanje poslovanje v podjetju ali prinesle popolnoma novo rešitev, ne morejo razvijati.

Na dopustu pa se zgodi prav nasprotno: posameznik postane radoveden, preizkusi nove stvari in opazuje druge kulture, ki stvari morda počnejo na povsem drugačen način. To lahko vodi v nove in nove ideje. »Najpomembnejše pa je, da posameznik odpre svoj um za nove ideje,« meni Jessica Livingston, partnerka podjetniškega inkubatorja Y Combinator, ki spodbuja mlada podjetja z odličnimi poslovnimi idejami, da si utrejo pot na tržišče.

Pomembno pa je tudi to, da ob prejetju prave poslovne ideje pravilno ukrepamo. »Najbolje je, da začnete z malimi koraki«, svetuje Livingstonova. Meni, da vam ni potrebno izdelovati poslovnega načrta in ustanavljati podjetja zgolj za to, da bi videli, ali ima vaša ideja potencial. Svetuje, da se najprej obrnete na potencialne uporabnike vašega produkta ali storitve: bistveno je, da ugotovite, ali so zanjo pripravljeni plačati.

Tudi Kevin Systrom pozdravlja redno dopustovanje daleč stran od vsakdanjih rutin. Sam je namreč do ideje za Instagram prišel prav med sprehodom po mehiški obali, kjer je užival na dopustu. Izkazalo se je, da se je v njegovi ideji skrivala odlična tržna niša, ki še ni bila dovolj izkoriščena.

Primer Systroma pa ni osamljen. Vsaj ena od petih idej za startupe, ki so danes odlična in uspešna podjetja, se podjetnikom porodi prav med počitnikovanjem, je pokazala študija, ki so jo opravili pri svetovalni agenciji Sandler Training. Kaj še čakate? 

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje