Zakaj je sedaj pravi čas za vstop v podjetništvo?

Najverjetneje ste tudi vi eden mnogih, ki ima željo po vstopu v podjetništvo, a se iz različnih razlogov preprosto ne morete pripraviti do tega, da bi to zares storili. Preberite si, zakaj je sedaj pravi čas, da postanete podjetnik.
Zakaj je sedaj pravi čas za vstop v podjetništvo?

Zakaj je sedaj pravi čas za vstop v podjetništvo? (Vir slike: sxc.hu)

1. Ker to dolgujete sebi.

Ljudje velikokrat zavlačujejo z vstopom v podjetništvo, saj menijo, da niso dovolj sposobni, da bi lahko vodili svoje podjetje, mnoge pa ustavlja tudi strah pred neuspehom ali podzavestno prepričanje, da si uspeha ne zaslužijo. V kolikor ste tudi sami polni izgovorov, je sedaj čas, da potegnete črto pod starim razmišljanjem in na svet začnete gledati z drugačne, bolj pozitivne perspektive. Postati boste morali nekoliko bolj sebični in se končno postaviti zase. Kdaj, če ne sedaj?

2. Ker imate odlično poslovno idejo.

Pogosto imajo ljudje povsem napačne predstave o podjetnikih. Menijo, da podjetniki svoje delo opravljajo zgolj zaradi denarja, a resnica je velikokrat povsem drugačna. Mnogi v svet podjetništva vstopijo zato, ker imajo idejo, s katero bi lahko spremenili svet na bolje. Če imate tudi vi poslovno idejo, ki ima velik potencial, da lahko pozitivno vpliva na našo družbo, se le lotite dela. Mnogi vam bodo hvaležni!

3. Ker ne želite kasneje česa obžalovati.

Prav vsakdo izmed nas ima vsaj nekaj obžalovanj v življenju. Zazremo se v prihodnost in si zaželimo, da bi nekatere stvari napravili drugače. Če ste si od nekdaj želeli postati podjetnik oz. podjetnica, je sedaj nastopil čas, da napravite odločitev in to zares postanete. V starosti boste gotovo veliko bolj obžalovali nekaj, kar niste storili, kot pa nekaj, kar ste naredili narobe!

4. Ker bo pomoč prišla, ko jo boste potrebovali.

Mogoče je eden od razlogov, da odlašate s podjetništvom ta, da ne poznate dovolj ljudi, ki bi vam lahko pomagali kasneje, ko boste zares vstopili v podjetniške vode. A nikar ne skrbite – ko boste postali podjetnik oz. podjetnica, boste s primernim pristopom tako rekoč čez noč spoznali ogromno somišljenikov, med katerimi boste gotovo našli tudi poslovne partnerje in mentorje. Potreben je le prvi korak!

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje