Zakaj je Skype prenehal delovati?

Na uradnem blogu podjetja so obrazložili težave, ki so se pojavile 16. avgusta, krivec pa naj bi bila Microsoftova Okna.
Zakaj je Skype prenehal delovati?

Skype je odkril težavo.

Peer-to-peer mreža Skype je v četrtek, 16. avgusta, naletela na do tedaj neznane težave, ki so za večino uporabnikov pomenile nezmožnost uporabe storitve več kot 36 ur.

Zlom je povzročil ponovni zagon številnih osebnih računalnikov, ki so naložili najnovejše varnostne posodobitve preko Windows Update. Sledilo je veliko zahtev po vpisu v storitev, kar pa je bilo za oslabljeno peer-to-peer mrežo kritično.

Skype sicer ima vgrajeno zaščito za tovrstne dogodke, a je bil ta tako specifičen, da je odkril do tedaj še neznano napako.

V uradni izjavi so zagotovili, da varnost uporabnikov ni bila ogrožena, posebej pa so poudarili, da dandanes nobena komunikacijska mreža ne deluje brez napak.

Vir:  Skype

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje