Zakaj je zdaj čas za ustanovitev podjetja?

Najhujši časi gospodarske krize so za nami in mnogi menijo, da lahko prav povečanje števila malih podjetij gospodarstvo privede v boljše čase. Poglejmo si tri razloge, zakaj je zdaj pravi čas za ustanovitev svojega podjetja.

1. V podjetništvo so vključeni vsi – stari in mladi

Spremembe v življenjskem stilu, ki smo jim priča v zadnjih letih, so spremenile tudi ljudi. Mladi zavračajo tradicionalne zaposlitvene poti in iščejo nove izzive, saj si želijo obogatiti svoje življenje. Veliko jih prav zaradi tega ustanovi lastno podjetje, zaradi česar je v podjetništvu stalno prisoten svež veter in nove poslovne ideje.

2. Obstajajo kraji, kjer lahko hitro najdete ekipo podobno mislečih

Določena mesta v svetu se hitro in vztrajno spreminjajo v podjetniške meke, kjer je stopnja spodbujanja gospodarstva velika in število novo odprtih podjetij višje iz dneva v dan. V kolikor za svoj startup potrebujete ekipo podjetnih in sposobnih ljudi, je morda čas, da se odpravite v Austin ali v New York in jo poiščete kar tam. 

3. Možnosti marketinga so neskončne

Družabna omrežja, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn in druga, so odprla nove možnosti za podjetja, ki se lahko z njihovo pomočjo odlično tržijo. Tudi v primeru, da niste povsem vešči pri ravnanju z omenjenimi platformami, pa so vam v pomoč lahko neštete aplikacije, ki objavljanje vsebin na družabnih omrežjih močno poenostavijo. 

Vir: Entrepreneur

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje