Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Zanimivo je, da mnoga podjetja tiskalnike še vedno kupujejo. Zakaj bi tiskalnik kupili, kaj nam lastništvo pravzaprav zagotavlja? Odgovor je nič. Tiskalnik je zgolj zelo pomemben del pisarne, ki vsem olajšuje poslovanje.
Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Razmislite o najemu! (slika: sxc.hu)

Najem naprave predlagamo zato, ker se z najemom rešimo mnogih nepredvidenih stroškov vzdrževanja, prihranimo živce v primeru okvar tiskalnika, hkrati pa dobimo nujen del pisarniške opreme, ki služi svojemu namenu.

Tiskanje predstavlja visok strošek –  obstoječe rešitve so:

  1. Najamemo tiskalnik. Pri tem je za tiste, ki tiskamo več, pomembno tudi, koliko nam podjetje zaračuna za vsak posamezni izpis na najetem tiskalniku. Zanimivo rešitev je ponudilo podjetje Optiprint d. o. o. , saj fiksna cena najema vključuje kar 10.000 izpisov.
  2. Odločimo se za nakup lastnega tiskalnika in kupovanje alternativnih črnil. Gledano zgolj stroškovno, se strošek občutno zniža, vendar pozor!! Možno je, da se bo tiskalnik pogosto kvaril, izpisi pa so lahko nekvalitetni.

Izguba časa zaradi okvar tiskalnika – kaj lahko naredimo?

  1. Najamemo tiskalnik. S tem rešimo cel kup težav, kot so: servis tiskalnika, dvig tiskalnika, uveljavljanje garancije, iskanje rešitve kako zagotoviti neprekinjeno tiskanje, medtem ko tiskalnika nimamo.  Ko se ukvarjamo z zgoraj naštetim, prihranimo veliko dragocenega časa.
  2. Nakup več enakih tiskalnikov. Morda se sliši neumno, vendar bo potrebnega dela v primeru okvare še najmanj, če okvarjeni tiskalnik enostavno zamenjamo z identičnim. Preden tiskalnik kupite, se vsekakor pozanimajte tudi o stroških vzdrževanja.

Bodite pa pozorni: niso vsa podjetja, ki tiskalnike dajejo v najem, enako »prijazna« do uporabnikov.

Tiskati črno-belo ali barvno?

Če posel zahteva barvni tisk, izbire ni.  Kadar zahteva le črno -tisk, se zdi nesmotrno plačevati več in tiskati barvno. Kljub temu pa ne gre spregledati dejstva, da barvni izpisi lahko povečajo prepoznavnost vašega podjetja. Po drugi strani se velja vprašati, ali odtehtajo dodaten strošek, ki nastane zaradi barvnega izpisa? Tu splošnega odgovora ni, vseeno pa se pred odločitvijo splača preveriti alternative.

Zaključimo lahko, da je za vse uporabnike, ki mesečno naredijo vsaj 1000 izpisov, najem pogosto boljša izbira kot nakup. Z najemom se rešimo prenekatere skrbi in mnogih nepredvidenih stroškov. Katerega izmed mnogih ponudnikov izbrati, naj presodi vsak posameznik sam. Svetujemo le, da se pred podpisom pogodbe tiskalnik preizkusi. Ob podpisu pogodbe pa bodite pazljivi na dolgoročnost pogodbene vezave in število vključenih servisnih storitev ter izpisov mesečno.

Obiščite spletno stran podjetja Optiprint in si priskrbite svoj barvni tiskalnik po ugodni ceni.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje