Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Zanimivo je, da mnoga podjetja tiskalnike še vedno kupujejo. Zakaj bi tiskalnik kupili, kaj nam lastništvo pravzaprav zagotavlja? Odgovor je nič. Tiskalnik je zgolj zelo pomemben del pisarne, ki vsem olajšuje poslovanje.
Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Razmislite o najemu! (slika: sxc.hu)

Najem naprave predlagamo zato, ker se z najemom rešimo mnogih nepredvidenih stroškov vzdrževanja, prihranimo živce v primeru okvar tiskalnika, hkrati pa dobimo nujen del pisarniške opreme, ki služi svojemu namenu.

Tiskanje predstavlja visok strošek –  obstoječe rešitve so:

  1. Najamemo tiskalnik. Pri tem je za tiste, ki tiskamo več, pomembno tudi, koliko nam podjetje zaračuna za vsak posamezni izpis na najetem tiskalniku. Zanimivo rešitev je ponudilo podjetje Optiprint d. o. o. , saj fiksna cena najema vključuje kar 10.000 izpisov.
  2. Odločimo se za nakup lastnega tiskalnika in kupovanje alternativnih črnil. Gledano zgolj stroškovno, se strošek občutno zniža, vendar pozor!! Možno je, da se bo tiskalnik pogosto kvaril, izpisi pa so lahko nekvalitetni.

Izguba časa zaradi okvar tiskalnika – kaj lahko naredimo?

  1. Najamemo tiskalnik. S tem rešimo cel kup težav, kot so: servis tiskalnika, dvig tiskalnika, uveljavljanje garancije, iskanje rešitve kako zagotoviti neprekinjeno tiskanje, medtem ko tiskalnika nimamo.  Ko se ukvarjamo z zgoraj naštetim, prihranimo veliko dragocenega časa.
  2. Nakup več enakih tiskalnikov. Morda se sliši neumno, vendar bo potrebnega dela v primeru okvare še najmanj, če okvarjeni tiskalnik enostavno zamenjamo z identičnim. Preden tiskalnik kupite, se vsekakor pozanimajte tudi o stroških vzdrževanja.

Bodite pa pozorni: niso vsa podjetja, ki tiskalnike dajejo v najem, enako »prijazna« do uporabnikov.

Tiskati črno-belo ali barvno?

Če posel zahteva barvni tisk, izbire ni.  Kadar zahteva le črno -tisk, se zdi nesmotrno plačevati več in tiskati barvno. Kljub temu pa ne gre spregledati dejstva, da barvni izpisi lahko povečajo prepoznavnost vašega podjetja. Po drugi strani se velja vprašati, ali odtehtajo dodaten strošek, ki nastane zaradi barvnega izpisa? Tu splošnega odgovora ni, vseeno pa se pred odločitvijo splača preveriti alternative.

Zaključimo lahko, da je za vse uporabnike, ki mesečno naredijo vsaj 1000 izpisov, najem pogosto boljša izbira kot nakup. Z najemom se rešimo prenekatere skrbi in mnogih nepredvidenih stroškov. Katerega izmed mnogih ponudnikov izbrati, naj presodi vsak posameznik sam. Svetujemo le, da se pred podpisom pogodbe tiskalnik preizkusi. Ob podpisu pogodbe pa bodite pazljivi na dolgoročnost pogodbene vezave in število vključenih servisnih storitev ter izpisov mesečno.

Obiščite spletno stran podjetja Optiprint in si priskrbite svoj barvni tiskalnik po ugodni ceni.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje