Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Zanimivo je, da mnoga podjetja tiskalnike še vedno kupujejo. Zakaj bi tiskalnik kupili, kaj nam lastništvo pravzaprav zagotavlja? Odgovor je nič. Tiskalnik je zgolj zelo pomemben del pisarne, ki vsem olajšuje poslovanje.
Zakaj kupiti, če je ugodneje tiskalnik najeti?

Razmislite o najemu! (slika: sxc.hu)

Najem naprave predlagamo zato, ker se z najemom rešimo mnogih nepredvidenih stroškov vzdrževanja, prihranimo živce v primeru okvar tiskalnika, hkrati pa dobimo nujen del pisarniške opreme, ki služi svojemu namenu.

Tiskanje predstavlja visok strošek –  obstoječe rešitve so:

  1. Najamemo tiskalnik. Pri tem je za tiste, ki tiskamo več, pomembno tudi, koliko nam podjetje zaračuna za vsak posamezni izpis na najetem tiskalniku. Zanimivo rešitev je ponudilo podjetje Optiprint d. o. o. , saj fiksna cena najema vključuje kar 10.000 izpisov.
  2. Odločimo se za nakup lastnega tiskalnika in kupovanje alternativnih črnil. Gledano zgolj stroškovno, se strošek občutno zniža, vendar pozor!! Možno je, da se bo tiskalnik pogosto kvaril, izpisi pa so lahko nekvalitetni.

Izguba časa zaradi okvar tiskalnika – kaj lahko naredimo?

  1. Najamemo tiskalnik. S tem rešimo cel kup težav, kot so: servis tiskalnika, dvig tiskalnika, uveljavljanje garancije, iskanje rešitve kako zagotoviti neprekinjeno tiskanje, medtem ko tiskalnika nimamo.  Ko se ukvarjamo z zgoraj naštetim, prihranimo veliko dragocenega časa.
  2. Nakup več enakih tiskalnikov. Morda se sliši neumno, vendar bo potrebnega dela v primeru okvare še najmanj, če okvarjeni tiskalnik enostavno zamenjamo z identičnim. Preden tiskalnik kupite, se vsekakor pozanimajte tudi o stroških vzdrževanja.

Bodite pa pozorni: niso vsa podjetja, ki tiskalnike dajejo v najem, enako »prijazna« do uporabnikov.

Tiskati črno-belo ali barvno?

Če posel zahteva barvni tisk, izbire ni.  Kadar zahteva le črno -tisk, se zdi nesmotrno plačevati več in tiskati barvno. Kljub temu pa ne gre spregledati dejstva, da barvni izpisi lahko povečajo prepoznavnost vašega podjetja. Po drugi strani se velja vprašati, ali odtehtajo dodaten strošek, ki nastane zaradi barvnega izpisa? Tu splošnega odgovora ni, vseeno pa se pred odločitvijo splača preveriti alternative.

Zaključimo lahko, da je za vse uporabnike, ki mesečno naredijo vsaj 1000 izpisov, najem pogosto boljša izbira kot nakup. Z najemom se rešimo prenekatere skrbi in mnogih nepredvidenih stroškov. Katerega izmed mnogih ponudnikov izbrati, naj presodi vsak posameznik sam. Svetujemo le, da se pred podpisom pogodbe tiskalnik preizkusi. Ob podpisu pogodbe pa bodite pazljivi na dolgoročnost pogodbene vezave in število vključenih servisnih storitev ter izpisov mesečno.

Obiščite spletno stran podjetja Optiprint in si priskrbite svoj barvni tiskalnik po ugodni ceni.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje