Zakaj poslovne ideje propadajo?

Pridobitev odlične poslovne ideje je resda bistveni temelj za postavitev uspešnega podjetja, toda v veliki večini primerov to ne bo dovolj. Potrebujete predvsem pet ključnih sestavin, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Da bi s podjetjem lahko uspešno uresničili vašo poslovno zamisel, morate upoštevati pet ključnih sestavin. Poglejmo si, za kaj pravzaprav sploh gre. 

1. Strast

Strast je tista, zaradi katere boste vsako jutro z veseljem vstali iz postelje in se odpravili na delo. Močno vam bo pomagala tudi kasneje, ko boste o prednostih vašega produkta oz. storitve morali prepričevati potencialne stranke ali investitorje, pomagala pa vam bo tudi ostati optimistična ob morebitnih preprekah, ki se bodo skoraj zagotovo slej ko prej pojavile na vaši poti.

2. Raziskovanje. 

V trenutku, ko boste ugotovili, da vaša poslovna ideja ne deluje, morate začeti ugotavljati, zakaj je temu tako in skoraj zagotovo boste našli rešitev, ki bo za implementacijo razmeroma enostavna. Še bolje pa je, da se na morebitne prepreke pripravite že vnaprej s temeljito analizo trga.

3. Učenje s poizkušanjem.

Nič ni narobe, če morate za uresničitev vaše poslovne ideje izdelati več kot le en prototip. Morda se vam bo zdelo, da se gibljete v krogih, toda bistveno je, da se ne predate! Uspeh namreč pride sčasoma in le z veliko vloženega truda. 

4. Tveganje.

V podjetništvu je tveganje neprestano prisotno, česar se morate zavedati že ob vstopu v to panogo. S preudarnimi poslovnimi odločitvami lahko to tveganje nekoliko zmanjšate, toda za uspeh je ključno, da se tveganja ne ustrašite in se kljub strahovom podate novim izzivom naproti. 

5. Čas.

Razumeti morate, da večina poslovnih idej za to, da uspejo, potrebuje čas. In ne le to, tudi trud tu igra bistveno vlogo in pravzaprav odloča o tem, ali boste na koncu odšli z dvignjeno ali sklonjeno glavo!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje