Zakaj poslovne ideje propadajo?

Pridobitev odlične poslovne ideje je resda bistveni temelj za postavitev uspešnega podjetja, toda v veliki večini primerov to ne bo dovolj. Potrebujete predvsem pet ključnih sestavin, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Da bi s podjetjem lahko uspešno uresničili vašo poslovno zamisel, morate upoštevati pet ključnih sestavin. Poglejmo si, za kaj pravzaprav sploh gre. 

1. Strast

Strast je tista, zaradi katere boste vsako jutro z veseljem vstali iz postelje in se odpravili na delo. Močno vam bo pomagala tudi kasneje, ko boste o prednostih vašega produkta oz. storitve morali prepričevati potencialne stranke ali investitorje, pomagala pa vam bo tudi ostati optimistična ob morebitnih preprekah, ki se bodo skoraj zagotovo slej ko prej pojavile na vaši poti.

2. Raziskovanje. 

V trenutku, ko boste ugotovili, da vaša poslovna ideja ne deluje, morate začeti ugotavljati, zakaj je temu tako in skoraj zagotovo boste našli rešitev, ki bo za implementacijo razmeroma enostavna. Še bolje pa je, da se na morebitne prepreke pripravite že vnaprej s temeljito analizo trga.

3. Učenje s poizkušanjem.

Nič ni narobe, če morate za uresničitev vaše poslovne ideje izdelati več kot le en prototip. Morda se vam bo zdelo, da se gibljete v krogih, toda bistveno je, da se ne predate! Uspeh namreč pride sčasoma in le z veliko vloženega truda. 

4. Tveganje.

V podjetništvu je tveganje neprestano prisotno, česar se morate zavedati že ob vstopu v to panogo. S preudarnimi poslovnimi odločitvami lahko to tveganje nekoliko zmanjšate, toda za uspeh je ključno, da se tveganja ne ustrašite in se kljub strahovom podate novim izzivom naproti. 

5. Čas.

Razumeti morate, da večina poslovnih idej za to, da uspejo, potrebuje čas. In ne le to, tudi trud tu igra bistveno vlogo in pravzaprav odloča o tem, ali boste na koncu odšli z dvignjeno ali sklonjeno glavo!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje