Zakaj poslovne ideje propadajo?

Pridobitev odlične poslovne ideje je resda bistveni temelj za postavitev uspešnega podjetja, toda v veliki večini primerov to ne bo dovolj. Potrebujete predvsem pet ključnih sestavin, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Da bi s podjetjem lahko uspešno uresničili vašo poslovno zamisel, morate upoštevati pet ključnih sestavin. Poglejmo si, za kaj pravzaprav sploh gre. 

1. Strast

Strast je tista, zaradi katere boste vsako jutro z veseljem vstali iz postelje in se odpravili na delo. Močno vam bo pomagala tudi kasneje, ko boste o prednostih vašega produkta oz. storitve morali prepričevati potencialne stranke ali investitorje, pomagala pa vam bo tudi ostati optimistična ob morebitnih preprekah, ki se bodo skoraj zagotovo slej ko prej pojavile na vaši poti.

2. Raziskovanje. 

V trenutku, ko boste ugotovili, da vaša poslovna ideja ne deluje, morate začeti ugotavljati, zakaj je temu tako in skoraj zagotovo boste našli rešitev, ki bo za implementacijo razmeroma enostavna. Še bolje pa je, da se na morebitne prepreke pripravite že vnaprej s temeljito analizo trga.

3. Učenje s poizkušanjem.

Nič ni narobe, če morate za uresničitev vaše poslovne ideje izdelati več kot le en prototip. Morda se vam bo zdelo, da se gibljete v krogih, toda bistveno je, da se ne predate! Uspeh namreč pride sčasoma in le z veliko vloženega truda. 

4. Tveganje.

V podjetništvu je tveganje neprestano prisotno, česar se morate zavedati že ob vstopu v to panogo. S preudarnimi poslovnimi odločitvami lahko to tveganje nekoliko zmanjšate, toda za uspeh je ključno, da se tveganja ne ustrašite in se kljub strahovom podate novim izzivom naproti. 

5. Čas.

Razumeti morate, da večina poslovnih idej za to, da uspejo, potrebuje čas. In ne le to, tudi trud tu igra bistveno vlogo in pravzaprav odloča o tem, ali boste na koncu odšli z dvignjeno ali sklonjeno glavo!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje