Zakaj poslovne ideje propadajo?

Avtor — 19.02.2014
Pridobitev odlične poslovne ideje je resda bistveni temelj za postavitev uspešnega podjetja, toda v veliki večini primerov to ne bo dovolj. Potrebujete predvsem pet ključnih sestavin, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Da bi s podjetjem lahko uspešno uresničili vašo poslovno zamisel, morate upoštevati pet ključnih sestavin. Poglejmo si, za kaj pravzaprav sploh gre. 

1. Strast

Strast je tista, zaradi katere boste vsako jutro z veseljem vstali iz postelje in se odpravili na delo. Močno vam bo pomagala tudi kasneje, ko boste o prednostih vašega produkta oz. storitve morali prepričevati potencialne stranke ali investitorje, pomagala pa vam bo tudi ostati optimistična ob morebitnih preprekah, ki se bodo skoraj zagotovo slej ko prej pojavile na vaši poti.

2. Raziskovanje. 

V trenutku, ko boste ugotovili, da vaša poslovna ideja ne deluje, morate začeti ugotavljati, zakaj je temu tako in skoraj zagotovo boste našli rešitev, ki bo za implementacijo razmeroma enostavna. Še bolje pa je, da se na morebitne prepreke pripravite že vnaprej s temeljito analizo trga.

3. Učenje s poizkušanjem.

Nič ni narobe, če morate za uresničitev vaše poslovne ideje izdelati več kot le en prototip. Morda se vam bo zdelo, da se gibljete v krogih, toda bistveno je, da se ne predate! Uspeh namreč pride sčasoma in le z veliko vloženega truda. 

4. Tveganje.

V podjetništvu je tveganje neprestano prisotno, česar se morate zavedati že ob vstopu v to panogo. S preudarnimi poslovnimi odločitvami lahko to tveganje nekoliko zmanjšate, toda za uspeh je ključno, da se tveganja ne ustrašite in se kljub strahovom podate novim izzivom naproti. 

5. Čas.

Razumeti morate, da večina poslovnih idej za to, da uspejo, potrebuje čas. In ne le to, tudi trud tu igra bistveno vlogo in pravzaprav odloča o tem, ali boste na koncu odšli z dvignjeno ali sklonjeno glavo!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje