Zakaj proslavljati, ko zaposleni odide v drugo podjetje?

Kako odreagirate, ko do vas pristopi zaposleni in vam sporoči, da je dobil boljšo ponudbo za delo? Chris Seper, izvršni direktor podjetja MedCity Media, resda ne želi, da bi njegovi najboljši zaposleni odhajali, toda kljub temu jim iskreno čestita, ko izve takšno novico.
Startup Gimnazija Novo mesto

Startup weekend (Vir slike: sxc.hu)

Kot je pojasnil Chris Seper, izvršni direktor podjetja MedCity Media, si sam pravzaprav ne želi, da bi njegovi zaposleni odhajali na delo v druga podjetja, kljub temu pa je s tem zadovoljen, saj si sam že dolgo želi ustvarjati delovno okolje, v katerem bi se njegovi zaposleni razvijali in stalno napredovali. 

Seper se namreč dobro zaveda dejstva, da je v današnjem času povsem nerealno pričakovati od posameznika, da bo celo življenje posvetil delu v enem podjetju. Časi, ko je veljal rek “eno življenje – ena zaposlitev”, so namreč že davno mimo, zato morajo delodajalci sprejeti, da bodo njihovi zaposleni nekoč najverjetneje odšli. 

Ko se odločite za ustanovitev podjetja, morate vedeti, da ne boste postavljali zgolj temeljev za vaše novoustanovljeno podjetje in blagovno znamko, temveč boste močno vplivali tudi na življenja ljudi, ki se odločijo za delo v vašem podjetju. Pomislite – če tekom let ustvarite odlično podjetje, ga bo slej ko prej nekdo želel kupiti in podobno je tudi z zaposlenimi. V kolikor boste imeli delavce, ki bodo delali zavzeto in dobro, jih bo slej ko prej nekdo želel zaposliti.

V tem seveda ni nič slabega, to zgolj pomeni, da ste svojim zaposlenim omogočili, da pod vašim okriljem napredujejo tako v zasebnem kot tudi poslovnem življenju. Z dobivanjem novih ponudb pa tudi vaši konkurenti priznavajo, da ste opravili odlično delo in izšolali delavce, ki bi jih želeli imeti tudi oni sami.

Vsaka ponudba za delo sicer ne pomeni tudi dejanskega odhoda vašega sodelavca. Še vedno mu lahko ponudite nekoliko višjo plačo ali pa boljši položaj. V kolikor pa je zaposleni že sprejel dokončno odločitev za odhod, mu stisnite roko in ponudite pomoč, če jo bo morebiti potreboval.

Vir: LinkedIn

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje