Zakaj se podati v podjetništvo?

Kot podjeten posameznik z visokimi ambicijami v podjetništvu ste najverjetneje že večkrat naleteli na neodobravanje okolice, ki vam je na pladenj natresla številne razloge proti ustanovitvi lastnega podjetja: finančno tveganje, nove skrbi, pomanjkanje časa ipd.
Kako ugotoviti, da zaposleni razmišljajo o novi službi?

Bodite pozorni na spremembe v obnašanju svojih zaposlenih. (Vir slike: Pixabay)

A navkljub tem in vsem drugim nevšečnostim, ki neizogibno spremljajo kariero vsakega podjetnika, obstaja kar nekaj razlogov, ki govorijo v prid ustanovitvi podjetja. Poglejmo si le nekaj izmed njih:

Ponos na svoje dosežke: Občutki ob uspešni ustanovitvi podjetja so nepojmljivi, zagotavljajo prav vsi uspešni podjetniki. In tudi kasneje, ko boste razmišljali o svoji preteklosti, bo uspešno podjetje zagotovo na vrhu seznama vaših dosežkov.

Pozitivne spremembe: Vse, kar boste počeli kot podjetnik, bo neizbežno vplivalo tudi na vaše zasebno življenje. Ker boste morali na tej novi karierni poti postati bolj odločni, bolj samozavestni in bolj učinkoviti, se bo enako zgodilo tudi v vašem zasebnem življenju. Postali boste boljši, uspešnejši človek.

Ali poznate skrivnosti javnega nastopanja >>

Finančna neodvisnost: Eden najpogostejših razlogov, zakaj se ljudje podajo v podjetništvo, je zagotovo želja po finančni neodvisnosti. Najsi bo to denar za mirno upokojitev, denar za bolj luksuzno življenje ali kaj podobnega, dejstvo je, da ob zaposlitvi v podjetju koga drugega to težko dosežete.

Ustvarjanje novih delovnih mest: Z ustanovitvijo lastnega podjetja ne boste zaposlitve zagotovili le sebi, temveč tudi svojim novim sodelavcem. Poslovne ideje, ki ste jih uresničili, torej priložnosti za uspešno življenje niso ponudile le vam, temveč tudi drugim. 

Prekinitev rutine: Kot podjetnik nikoli več ne boste ujeti v krog rutine in vsakdanjosti, ki nima izhoda. Z novimi poslovnimi priložnostmi, na katere boste naleteli tekom kariere, boste vsakokrat znova doživeli novo izkušnjo, ki vas bo izpopolnjevala in vam omogočala, da venomer osebnostno rastete. 

Vir: Entrepreneur.com

O tem, katerih 5 nasvetov bi dala mladim podjetnikom, smo tokrat povprašali podjetnika Anjo in Alena Marić iz Woodwaya, ki sta pred časom postala zmagovalca našega izbora Mladi podjetnik leta 2015 >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje