Zakaj se podati v podjetništvo?

Kot podjeten posameznik z visokimi ambicijami v podjetništvu ste najverjetneje že večkrat naleteli na neodobravanje okolice, ki vam je na pladenj natresla številne razloge proti ustanovitvi lastnega podjetja: finančno tveganje, nove skrbi, pomanjkanje časa ipd.
Kako ugotoviti, da zaposleni razmišljajo o novi službi?

Bodite pozorni na spremembe v obnašanju svojih zaposlenih. (Vir slike: Pixabay)

A navkljub tem in vsem drugim nevšečnostim, ki neizogibno spremljajo kariero vsakega podjetnika, obstaja kar nekaj razlogov, ki govorijo v prid ustanovitvi podjetja. Poglejmo si le nekaj izmed njih:

Ponos na svoje dosežke: Občutki ob uspešni ustanovitvi podjetja so nepojmljivi, zagotavljajo prav vsi uspešni podjetniki. In tudi kasneje, ko boste razmišljali o svoji preteklosti, bo uspešno podjetje zagotovo na vrhu seznama vaših dosežkov.

Pozitivne spremembe: Vse, kar boste počeli kot podjetnik, bo neizbežno vplivalo tudi na vaše zasebno življenje. Ker boste morali na tej novi karierni poti postati bolj odločni, bolj samozavestni in bolj učinkoviti, se bo enako zgodilo tudi v vašem zasebnem življenju. Postali boste boljši, uspešnejši človek.

Ali poznate skrivnosti javnega nastopanja >>

Finančna neodvisnost: Eden najpogostejših razlogov, zakaj se ljudje podajo v podjetništvo, je zagotovo želja po finančni neodvisnosti. Najsi bo to denar za mirno upokojitev, denar za bolj luksuzno življenje ali kaj podobnega, dejstvo je, da ob zaposlitvi v podjetju koga drugega to težko dosežete.

Ustvarjanje novih delovnih mest: Z ustanovitvijo lastnega podjetja ne boste zaposlitve zagotovili le sebi, temveč tudi svojim novim sodelavcem. Poslovne ideje, ki ste jih uresničili, torej priložnosti za uspešno življenje niso ponudile le vam, temveč tudi drugim. 

Prekinitev rutine: Kot podjetnik nikoli več ne boste ujeti v krog rutine in vsakdanjosti, ki nima izhoda. Z novimi poslovnimi priložnostmi, na katere boste naleteli tekom kariere, boste vsakokrat znova doživeli novo izkušnjo, ki vas bo izpopolnjevala in vam omogočala, da venomer osebnostno rastete. 

Vir: Entrepreneur.com

O tem, katerih 5 nasvetov bi dala mladim podjetnikom, smo tokrat povprašali podjetnika Anjo in Alena Marić iz Woodwaya, ki sta pred časom postala zmagovalca našega izbora Mladi podjetnik leta 2015 >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje