Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Odkar so se spremenile prehranske navade in ljudje postajajo privrženci zdrave prehrane, se je povečalo tudi število start up podjetji na tem področju. V kolikor ste razmišljali, da bi tudi vi postali del prehranske industrije, je zdaj primeren trenutek, da to tudi storite.
Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna? (slika: sxc.hu)

V ZDA se je v letu 2010 prehranska industrija povečala za 1,4%: povečala se je prodaja pakirane etnične hrane in investitorji so se poleg visoko tehnoloških podjetij začeli zanimati tudi za prehransko industrijo.

Temu trendu se gre zahvaliti predvsem medicinskim raziskavam o prekomerni teži pri otrocih, raziskavam o sladkorni bolezni in različnih alergijah. Marsikateri podjetniki tako s pomočjo prodaje zdrave prehrane pomagajo strankam pri njihovih zdravstvenih težavah. Primer so živila, ki ne vsebujejo glutena.

Restavracija z zdravo prehrano

V kolikor imate namen odpreti prodajalno ali restavracijo z zdravo prehrano, vam predlagamo, da začnete počasi in ne širite posla, dokler niste uspešni kot majhno podjetje. Nič ne bo narobe, če boste na jedilnem listu imeli zgolj nekaj jedi.

Investitorji

V zadnjih petih letih se je zanimanje investitorjev za prehransko industrijo povečalo. Strokovnjaki kljub temu priporočajo, da pri napovedovanju finančnega stanja podjetja niste preveč optimistični – pri pisanju poslovnega načrta bodite realni.

Popularno

Najbolj popularne v ZDA so trenutno azijska hrana (tajvanska in filipinska kuhinja). V kolikor boste restavracijo odpirali v Sloveniji, dobro raziščite trg, na katerega vstopate.

Ovire pri vstopu v prehransko industrijo

Precej zapleteni del vstopa v prehransko industrijo sta predvsem označevanje sestavin proizvodov in sanitarni inšpektorji. Že med pisanjem poslovnega načrta se dobro pozanimajte o vseh obveznostih, ki vas čakajo, ter o kaznih, ki vas lahko doletijo.

Vir: businessweek.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje