Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Odkar so se spremenile prehranske navade in ljudje postajajo privrženci zdrave prehrane, se je povečalo tudi število start up podjetji na tem področju. V kolikor ste razmišljali, da bi tudi vi postali del prehranske industrije, je zdaj primeren trenutek, da to tudi storite.
Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna? (slika: sxc.hu)

V ZDA se je v letu 2010 prehranska industrija povečala za 1,4%: povečala se je prodaja pakirane etnične hrane in investitorji so se poleg visoko tehnoloških podjetij začeli zanimati tudi za prehransko industrijo.

Temu trendu se gre zahvaliti predvsem medicinskim raziskavam o prekomerni teži pri otrocih, raziskavam o sladkorni bolezni in različnih alergijah. Marsikateri podjetniki tako s pomočjo prodaje zdrave prehrane pomagajo strankam pri njihovih zdravstvenih težavah. Primer so živila, ki ne vsebujejo glutena.

Restavracija z zdravo prehrano

V kolikor imate namen odpreti prodajalno ali restavracijo z zdravo prehrano, vam predlagamo, da začnete počasi in ne širite posla, dokler niste uspešni kot majhno podjetje. Nič ne bo narobe, če boste na jedilnem listu imeli zgolj nekaj jedi.

Investitorji

V zadnjih petih letih se je zanimanje investitorjev za prehransko industrijo povečalo. Strokovnjaki kljub temu priporočajo, da pri napovedovanju finančnega stanja podjetja niste preveč optimistični – pri pisanju poslovnega načrta bodite realni.

Popularno

Najbolj popularne v ZDA so trenutno azijska hrana (tajvanska in filipinska kuhinja). V kolikor boste restavracijo odpirali v Sloveniji, dobro raziščite trg, na katerega vstopate.

Ovire pri vstopu v prehransko industrijo

Precej zapleteni del vstopa v prehransko industrijo sta predvsem označevanje sestavin proizvodov in sanitarni inšpektorji. Že med pisanjem poslovnega načrta se dobro pozanimajte o vseh obveznostih, ki vas čakajo, ter o kaznih, ki vas lahko doletijo.

Vir: businessweek.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje