Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Odkar so se spremenile prehranske navade in ljudje postajajo privrženci zdrave prehrane, se je povečalo tudi število start up podjetji na tem področju. V kolikor ste razmišljali, da bi tudi vi postali del prehranske industrije, je zdaj primeren trenutek, da to tudi storite.
Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna?

Zakaj so start up podjetja, ki se ukvarjajo s prehrano, tako uspešna? (slika: sxc.hu)

V ZDA se je v letu 2010 prehranska industrija povečala za 1,4%: povečala se je prodaja pakirane etnične hrane in investitorji so se poleg visoko tehnoloških podjetij začeli zanimati tudi za prehransko industrijo.

Temu trendu se gre zahvaliti predvsem medicinskim raziskavam o prekomerni teži pri otrocih, raziskavam o sladkorni bolezni in različnih alergijah. Marsikateri podjetniki tako s pomočjo prodaje zdrave prehrane pomagajo strankam pri njihovih zdravstvenih težavah. Primer so živila, ki ne vsebujejo glutena.

Restavracija z zdravo prehrano

V kolikor imate namen odpreti prodajalno ali restavracijo z zdravo prehrano, vam predlagamo, da začnete počasi in ne širite posla, dokler niste uspešni kot majhno podjetje. Nič ne bo narobe, če boste na jedilnem listu imeli zgolj nekaj jedi.

Investitorji

V zadnjih petih letih se je zanimanje investitorjev za prehransko industrijo povečalo. Strokovnjaki kljub temu priporočajo, da pri napovedovanju finančnega stanja podjetja niste preveč optimistični – pri pisanju poslovnega načrta bodite realni.

Popularno

Najbolj popularne v ZDA so trenutno azijska hrana (tajvanska in filipinska kuhinja). V kolikor boste restavracijo odpirali v Sloveniji, dobro raziščite trg, na katerega vstopate.

Ovire pri vstopu v prehransko industrijo

Precej zapleteni del vstopa v prehransko industrijo sta predvsem označevanje sestavin proizvodov in sanitarni inšpektorji. Že med pisanjem poslovnega načrta se dobro pozanimajte o vseh obveznostih, ki vas čakajo, ter o kaznih, ki vas lahko doletijo.

Vir: businessweek.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje