Zaključek čezmejnega projekta INTERINO

Ob zaključku dve leti trajajočega čezmejnega projekta INTERINO je bil 24. aprila podpisan sporazum o dolgoročnem sodelovanju institucij podpornega podjetniškega okolja na čezmejni regiji Slovenije in Hrvaške.
Zaključek čezmejnega projekta INTERINO

Zaključek čezmejnega projekta INTERINO

Projekt INTERINO lahko označimo kot dober primer vzpostavljanja sodelovanja med subjekti inovativnega okolja in podpornih podjetniških storitev na čezmejni regiji Slovenije in Hrvaške.

Partnerji projekta INTERINO

Na projektu INTERINO sodeluje osem partnerjev iz Slovenije in s Hrvaške:

  • UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske
  • IRP – Inštitut za raziskovanje podjetništva Maribor
  • Tehnološki park Ljubljana
  • Pomurski tehnološki park Murska Sobota
  • IDA Istarska razvojna agencija Pula
  • CEPOR Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva Zagreb
  • REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje
  • Tehnološki park Varaždin

Zaključna prireditev projekta

Projekt je trajal kar 2 leti in se je zaključil s podpisom sporazuma o sodelovanju med partnerji za vzpostavitev pogojev in optimizacijo poslovnega okolja za čezmejno integracijo znanja, kompetenc in inovacij. Na sklepnem dogodku so o pomembnosti sodelovanja spregovorili vsi partnerji INTERINO projekta, v nadaljevanju pa si lahko preberete mnenji vodje projektov na UIP in predsednice Združenja inkubatorjev in tehnoloških parkov Slovenije.

Andrej Medved, vodja projektov na UIP – Univerzitetnem razvojnem centru – in inkubatorju Primorske ter vodilni partner projekta INTERINO je izpostavil, da so si »projektni partnerji zadali cilj spodbuditi podjetniško kulturo in nastanek novih podjetij ter prenos znanja iz akademske sfere v gospodarstvo na čezmejnem območju.

V okviru projekta so partnerji razvili novo skupno storitev, ki bo prispevala k učinkovitejšemu izvajanju poslanstva podjetniških inkubatorjev, tehnoloških parkov in razvojnih agencij. Andrej Medved, vodja projektov na UIP, pojasnjuje: »Skupna storitev zajema program za nastajajoča startup podjetja z izoblikovano metodologijo natečajev, seminarjev in s poslovnim mentoriranjem, program za obstoječa mala in srednje velika podjetja z izoblikovano metodologijo za povezovanje gospodarstva z raziskovalno sfero in oblikovanim spletnim katalogom znanja ter s skupno inovativno šolo z oblikovanim izobraževalnim programom.«

Tanja Kožuh, predsednica Združenja inkubatorjev in tehnoloških parkov Slovenije, pa je poudarila: »Tehnološki parki ter univerzitetni in podjetniški inkubatorji si prizadevamo zgraditi konkurenčni startup ekosistem, ki bo pritegnil talente tako iz Slovenije kot iz tujine. Praksa je pokazala, da je za razvoj podjetniškega ekosistema nujno povezovanje različnih deležnikov, se pravi inštitucij podpornega okolja, investitorjev, velikih podjetij, izobraževalnih inštitucij, raziskovalnih inštitutov ipd., predvsem na programski osnovi. Ker se zavedamo, da so na znanju temelječa podjetja zaradi inovacij in ustvarjanja novih delovnih mest zdravo jedro in temelj vsakega gospodarstva, smo se ključni deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema na nacionalnem nivoju združili v Iniciativo Startup Slovenija. V okviru iniciative razvijamo, organiziramo in izvajamo enoten nacionalni paket programov za startup podjetništvo, katere je povzel tudi čezmejni projekt INTERINO.«

Prestavitev se je zaključila z mnenjem, da bodo z vstopom Hrvaške v EU največ pridobila startup podjetja, ki se morajo začeti prednostno usmerjati v inovativnost, znanje in internacionalizacijo.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Predavanje: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje