Zakon o družbah tveganega kapitala

Od ponedeljka velja dolgo pričakovani zakon o družbah tveganega kapitala.
Zakon o družbah tveganega kapitala

Sprejet je zakon o tveganem kapitalu.

Zakon ureja status in naložbe družb tveganega kapitala, ki imajo
sedež in poslovodstvo v Republiki Sloveniji, ter nadzor nad njimi.

To področje je bilo pri nas doslej pravno precej slabo urejeno.

Zakon med drugim določa:

da za tvegani kapital veljajo lastniške naložbe v gospodarske družbe, s katerih vrednostnimi papirji se ne trguje in se ni trgovalo na organiziranem trgu ter katerih vrednostni papirji se vlagajo po načelu aktivnega upravljanja v obliki povečanja osnovnega kapitala z vložki ali v obliki ustanovitve gospodarske družbe.

Družbe tveganega kapitala bodo uživale davčne ugodnosti iz naslova kapitalskih naložb. To bo po pričakovanjih snovalcev zakona povečalo sedaj zelo skromen delež tveganega kapitala v naših podjetjih.

Tvegani kapital je sicer v svetu precej razširjen, nekateri največji internetni giganti so se na noge postavili ravno s pomočjo tovrstnih finančnih prilivov. V Sloveniji naložbe, ki jih pokriva tvegani kapital ne dosežejo 0,02 odstotka BDP.

Sedaj se bodo lahko pri nas končno razcvetele družbe tveganega kapitala, trenutno jih je le 6. V praksi to pomeni, da dobički, ki jih bodo te družbe ustvarile z vlaganjem, ne bodo obdavčeni.

Očitno se nekaj napovedanih reform vlade končno uresničuje.

Vir: Uradni list

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje