Založba Verlag Dashöfer podarja kotizacijo za DDV novosti v 2013

Avtor — 04.10.2012
S 1. januarjem 2013 bodo v veljavo stopile spremembe Zakona o davku na dodano vrednost. Novela ZDDV-1G bo sprejeta po skrajšanem postopku in prinaša pomembne novosti, ki jih bo moralo poznati vsako podjetje.
Založba Verlag Dashöfer podarja kotizacijo za DDV novosti v 2013

Verlag Dashöfer podarja kotizacijo za DDV novosti v 2013 (Vir slike: sxc.hu)

Novela ZDDV-1G je naklonjena obdavčitvi po namembnosti. Prinaša poenostavitve, posodobitve in uskladitve pravil pri izdajanju računov in nastanka obveznosti obračuna DDV pri transakcijah znotraj Unije, odpravo ovir za elektronsko izdajanje računov z zahtevo po enaki obravnavi elektronskih in papirnih računov in poenostavitev uporabe obračunavanja DDV po plačani realizaciji. Natančneje ureja tek obdobja, za katerega se v primeru predložitve popravka obračuna DDV izračunavajo obresti, zvišuje prag za vstop v sistem DDV, hkrati pa usklajuje pravila EU glede izdaje računov.

Omenjenih je le nekaj sprememb, ki jih prinaša novela Zakona o davku na dodano vrednost. Novosti, ki bodo v veljavo stopile s 1. januarjem 2013, je namreč bistveno več.

Spremembe se močno tičejo tudi podjetnikov, zato se bo v zvezi z njimi zagotovo pojavilo več vprašanj. Prav zato so v založbi strokovne literature Verlag Dashöfer razvili spletni portal DDV asistencaspecializiran za DDV problematiko, ki bo razblinil še tako zahtevno dilemo. Z letno naročnino na portal DDV asistenca boste pridobili sledeče ugodnosti:

Vsem, ki se boste odločili za nakup letne naročnine na portal DDV asistenca, boste prejeli tudi brezplačno kotizacijo za seminar DDV novosti v letu 2013, ki bo potekal 9.10.2012 v M-hotelu na Derčevi 4 v Ljubljani.


Oznake: , , ,