Ljubljana Startup: Zaokroži za dobrodelnost

Predstavljamo vam eno izmed zanimivih idej Petrolovega izziva Ljubljana Startup - ekipo Zaokroži za dobrodelnost. Gre za projekt, ki ga v veliki meri zaznamuje dobrodelnost. Ideja je prišla po vzoru iz tujine. Intervju smo opravili z Daliborjem Matijevićem.
Ljubljana Startup: Zaokroži za dobrodelnost

Zaokroži za dobrodelnost – ideja na Ljubljana Startup (Vir slike: Ljubljana Startup)

Za kaj pravzaprav gre pri vašem projektu?

Ideja Zaokroži za dobrodelnost je preprosta. Pri plačilu znesek velikokrat ni točen, zato bi dodali možnost, da razliko do polnega zneska podarite kot nekaj dobrega v Sloveniji. Vse, kar morate narediti je, da na blagajni rečete: ”Prosim, zaokrožite za dobrodelnost.” Sistem se lahko enostavno vpelje tudi v spletne trgovine.

Skupna sredstva vseh donatorjev so transparentno prikazana na naši spletni strani, kasneje pa bo tudi možnost glasovanja za vaš najljubši dobrodelni projekt ali pa nam ga boste kar sami predlagali.

Kako ste prišli na idejo?

Ideja izvira iz brskanja po tujih spletnih straneh, pri katerem smo opazili del koncepta spletnega zaokroževanja računov za dobrodelnost. Vendar pa se pri njih zgodba zaključi po zaokrožitvi zneskov za dobrodelnost, vidnost, kaj se dogaja z donacijami kasneje, pa seveda ni mogoča.

Kakšen je vaš poslovni model – kje vidite prihodke?

Ker je govora o dobrodelnem konceptu, so pri projektu donacije izključno namenjene samo tistim pomoči potrebnim ter za pokrivanje stroškov zavoda. Vsa zbrana sredstva bodo tudi transparentno prikazana.

Dalibor Matijević je mlad podjetnik, ki je aktiven tudi na projektu Fitnesi.si.

Udeležili ste se dogodka Ljubljana Startup. Boste sedaj idejo peljali naprej?

Prijavili smo se z namenom predstaviti in izpeljati idejo, ki se je bomo držali kot ekipa tudi vnaprej.

Še posebej nas je motivirala zmaga Petrolovega izziva in s tem tudi velika želja po dolgoročnem sodelovanju s Petrolom v prihodnje.

Imamo že tudi nekaj dobrih besed, izmenjanih z največjimi spletnimi trgovinami v Sloveniji. Ne mirujemo, delamo naprej !

Katere ključne informacije za izvedbo ste že pridobili ter katere še potrebujete?

Pridobili smo vse informacije, ki jih potrebujemo. Koncept je izdelan in deluje. Sedaj iščemo večja podjetja kot partnerje projekta, ki bodo zainteresirana za uporabo našega sistema in bodo tako pripomogla k “modernemu” načinu zbiranja sredstev za dobrodelne namene. Tudi Petrolu je bila ideja všeč in verjamemo, da se bodo odločili pridružiti se tej preprosti ideji, ki lahko naredi veliko dobrega. Njihov dokončni odgovor še čakamo, takoj ko se dogovorimo, vas bomo o tem seveda obvestili.

O ekipi

Zaokroži za dobrodelnost sestavljajo kot vodja Dalibor Matijevič, tehnična podpora Dejan Cencelj, oblikovanje Groga Tancek in razni strokovnjaki na svojih področjih, kot so Marija Kokelj, Daliborka Pejičič ter prostovoljci Žan Milič, Domen Kert, Anita Breznik, Marko Šafarič, Nik Miškovič, Marko Puncer, Ivana Florencia, Sergej Vujanovič in Matej Toplak.

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje