Ljubljana Startup: Zaokroži za dobrodelnost

Predstavljamo vam eno izmed zanimivih idej Petrolovega izziva Ljubljana Startup - ekipo Zaokroži za dobrodelnost. Gre za projekt, ki ga v veliki meri zaznamuje dobrodelnost. Ideja je prišla po vzoru iz tujine. Intervju smo opravili z Daliborjem Matijevićem.
Ljubljana Startup: Zaokroži za dobrodelnost

Zaokroži za dobrodelnost – ideja na Ljubljana Startup (Vir slike: Ljubljana Startup)

Za kaj pravzaprav gre pri vašem projektu?

Ideja Zaokroži za dobrodelnost je preprosta. Pri plačilu znesek velikokrat ni točen, zato bi dodali možnost, da razliko do polnega zneska podarite kot nekaj dobrega v Sloveniji. Vse, kar morate narediti je, da na blagajni rečete: ”Prosim, zaokrožite za dobrodelnost.” Sistem se lahko enostavno vpelje tudi v spletne trgovine.

Skupna sredstva vseh donatorjev so transparentno prikazana na naši spletni strani, kasneje pa bo tudi možnost glasovanja za vaš najljubši dobrodelni projekt ali pa nam ga boste kar sami predlagali.

Kako ste prišli na idejo?

Ideja izvira iz brskanja po tujih spletnih straneh, pri katerem smo opazili del koncepta spletnega zaokroževanja računov za dobrodelnost. Vendar pa se pri njih zgodba zaključi po zaokrožitvi zneskov za dobrodelnost, vidnost, kaj se dogaja z donacijami kasneje, pa seveda ni mogoča.

Kakšen je vaš poslovni model – kje vidite prihodke?

Ker je govora o dobrodelnem konceptu, so pri projektu donacije izključno namenjene samo tistim pomoči potrebnim ter za pokrivanje stroškov zavoda. Vsa zbrana sredstva bodo tudi transparentno prikazana.

Dalibor Matijević je mlad podjetnik, ki je aktiven tudi na projektu Fitnesi.si.

Udeležili ste se dogodka Ljubljana Startup. Boste sedaj idejo peljali naprej?

Prijavili smo se z namenom predstaviti in izpeljati idejo, ki se je bomo držali kot ekipa tudi vnaprej.

Še posebej nas je motivirala zmaga Petrolovega izziva in s tem tudi velika želja po dolgoročnem sodelovanju s Petrolom v prihodnje.

Imamo že tudi nekaj dobrih besed, izmenjanih z največjimi spletnimi trgovinami v Sloveniji. Ne mirujemo, delamo naprej !

Katere ključne informacije za izvedbo ste že pridobili ter katere še potrebujete?

Pridobili smo vse informacije, ki jih potrebujemo. Koncept je izdelan in deluje. Sedaj iščemo večja podjetja kot partnerje projekta, ki bodo zainteresirana za uporabo našega sistema in bodo tako pripomogla k “modernemu” načinu zbiranja sredstev za dobrodelne namene. Tudi Petrolu je bila ideja všeč in verjamemo, da se bodo odločili pridružiti se tej preprosti ideji, ki lahko naredi veliko dobrega. Njihov dokončni odgovor še čakamo, takoj ko se dogovorimo, vas bomo o tem seveda obvestili.

O ekipi

Zaokroži za dobrodelnost sestavljajo kot vodja Dalibor Matijevič, tehnična podpora Dejan Cencelj, oblikovanje Groga Tancek in razni strokovnjaki na svojih področjih, kot so Marija Kokelj, Daliborka Pejičič ter prostovoljci Žan Milič, Domen Kert, Anita Breznik, Marko Šafarič, Nik Miškovič, Marko Puncer, Ivana Florencia, Sergej Vujanovič in Matej Toplak.

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje