Zaposlenim omogočite več fleksibilnosti

Predstavljajte si podjetje, ki zaposlenim omogoča fleksibilen urnik, neomejeno število dni plačanega dopusta in neobvezno udeleževanje na sestankih - od njih zahteva le rezultate. Ste si zamislili kaos? Prav nasprotno - gre za zelo uspešno strategijo, ki prinaša visoko učinkovito poslovanje.
Blaž Kos: Podjetnik ali manager

Blaž Kos: Podjetnik ali manager (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje MeetingMatrix International, ki se ukvarja s komunikacijskimi tehnologijami, je eno izmed podjetij, ki svojim zaposlenim omogoča zgoraj naštete ugodnosti. Od njih pričakuje le eno – rezultate. In podjetje dokazuje, da je omenjena strategija poslovanja izredno učinkovita.

“Ko začnete ljudi tretirati kot odrasle, se bodo tako začeli tudi obnašati”, pravi Keller, direktor podjetja. Novo politiko poslovanja je v podjetju začel vpeljevati leta 2008 in zaposlenim omogočil več svobode. Ljudem je dal priložnost, da se sami odločijo, kako bodo organizirali svoje življenje. Omenjeno podjetje je eno izmed 262 organizacij, ki so prejela nagrado Sloan, ki nagrajuje učinkovitost na delovnem mestu in hkrati visoko fleksibilnost delavcev.

V zadnjih nekaj letih je delo postalo veliko bolj zahtevno. Svetovna finančna kriza, napredek tehnologije in večja konkurenca na trgu dela delavcem povzroča stres. A nekatera uspešna podjetja so znala te spremembe spremeniti v svoj prid, in sicer tako, da so zmanjšali pritisk na svoje zaposlene. Zaposleni, ki imajo dovolj časa, da odpeljejo avto na popravilo ali poskrbijo za bolnega otroka, ko je to potrebno, delajo spočiti in neobremenjeni. Navsezadnje so pomembni le rezultati, ne pa ure, ki jih preživijo v pisarnah.

Vir: CNN Money

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje