Zaposlenim omogočite več fleksibilnosti

Predstavljajte si podjetje, ki zaposlenim omogoča fleksibilen urnik, neomejeno število dni plačanega dopusta in neobvezno udeleževanje na sestankih - od njih zahteva le rezultate. Ste si zamislili kaos? Prav nasprotno - gre za zelo uspešno strategijo, ki prinaša visoko učinkovito poslovanje.
Blaž Kos: Podjetnik ali manager

Blaž Kos: Podjetnik ali manager (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje MeetingMatrix International, ki se ukvarja s komunikacijskimi tehnologijami, je eno izmed podjetij, ki svojim zaposlenim omogoča zgoraj naštete ugodnosti. Od njih pričakuje le eno – rezultate. In podjetje dokazuje, da je omenjena strategija poslovanja izredno učinkovita.

“Ko začnete ljudi tretirati kot odrasle, se bodo tako začeli tudi obnašati”, pravi Keller, direktor podjetja. Novo politiko poslovanja je v podjetju začel vpeljevati leta 2008 in zaposlenim omogočil več svobode. Ljudem je dal priložnost, da se sami odločijo, kako bodo organizirali svoje življenje. Omenjeno podjetje je eno izmed 262 organizacij, ki so prejela nagrado Sloan, ki nagrajuje učinkovitost na delovnem mestu in hkrati visoko fleksibilnost delavcev.

V zadnjih nekaj letih je delo postalo veliko bolj zahtevno. Svetovna finančna kriza, napredek tehnologije in večja konkurenca na trgu dela delavcem povzroča stres. A nekatera uspešna podjetja so znala te spremembe spremeniti v svoj prid, in sicer tako, da so zmanjšali pritisk na svoje zaposlene. Zaposleni, ki imajo dovolj časa, da odpeljejo avto na popravilo ali poskrbijo za bolnega otroka, ko je to potrebno, delajo spočiti in neobremenjeni. Navsezadnje so pomembni le rezultati, ne pa ure, ki jih preživijo v pisarnah.

Vir: CNN Money

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje