Zaposlenim omogočite več fleksibilnosti

Avtor — 14.12.2011
Predstavljajte si podjetje, ki zaposlenim omogoča fleksibilen urnik, neomejeno število dni plačanega dopusta in neobvezno udeleževanje na sestankih - od njih zahteva le rezultate. Ste si zamislili kaos? Prav nasprotno - gre za zelo uspešno strategijo, ki prinaša visoko učinkovito poslovanje.
Blaž Kos: Podjetnik ali manager

Blaž Kos: Podjetnik ali manager (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje MeetingMatrix International, ki se ukvarja s komunikacijskimi tehnologijami, je eno izmed podjetij, ki svojim zaposlenim omogoča zgoraj naštete ugodnosti. Od njih pričakuje le eno – rezultate. In podjetje dokazuje, da je omenjena strategija poslovanja izredno učinkovita.

“Ko začnete ljudi tretirati kot odrasle, se bodo tako začeli tudi obnašati”, pravi Keller, direktor podjetja. Novo politiko poslovanja je v podjetju začel vpeljevati leta 2008 in zaposlenim omogočil več svobode. Ljudem je dal priložnost, da se sami odločijo, kako bodo organizirali svoje življenje. Omenjeno podjetje je eno izmed 262 organizacij, ki so prejela nagrado Sloan, ki nagrajuje učinkovitost na delovnem mestu in hkrati visoko fleksibilnost delavcev.

V zadnjih nekaj letih je delo postalo veliko bolj zahtevno. Svetovna finančna kriza, napredek tehnologije in večja konkurenca na trgu dela delavcem povzroča stres. A nekatera uspešna podjetja so znala te spremembe spremeniti v svoj prid, in sicer tako, da so zmanjšali pritisk na svoje zaposlene. Zaposleni, ki imajo dovolj časa, da odpeljejo avto na popravilo ali poskrbijo za bolnega otroka, ko je to potrebno, delajo spočiti in neobremenjeni. Navsezadnje so pomembni le rezultati, ne pa ure, ki jih preživijo v pisarnah.

Vir: CNN Money

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje