Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Spoznajte, kako Marli Malcolm Beck, izvršni direktorici podjetja Bluemercury, uspe prepoznati kandidata v sedmih do desetih minutah in katero je ključno vprašanje, ki ga Kritin Muhlner, izvršna direktorica podjetja NewBrand, postavi vsakemu kandidatu.
Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah (Vir slike: Hubspot.com)

Marla Malcolm Beck: “Sposobnost, volja, prilagodljivost”

Marla Malcolm Beck potrebuje le nekaj minut, da prepozna pravega kandidata. Pri tem se drži postopka, s katerim išče tri ključne lastnosti. To so sposobnost, volja in prilagodljivost.

  • Sposobnost

Da bi prepoznali sposobnosti kandidata, ga vprašajte, kaj je bil njegov največji dosežek v prejšnjem podjetju. Že način podajanja odgovora vam bo povedal veliko o tem, ali je bil kandidat sposoben prevzeti večjo odgovornost za projekt, ali je v njem igral le manjšo vlogo.

  • Volja

Kakšno voljo ima kandidat prepoznate z vprašanjem, kaj si želi početi v naslednjih petih do desetih letih. S tem boste veliko izvedeli o njegovi prizadevnosti in ustvarjalnosti. Če je prizadeven, se želi učiti novih stvari. Če ima željo po učenju, bo lahko opravljal katerokoli delo.

  • Prilagodljivost

Iščite ljudi, ki imajo izkušnje z delom v manjših podjetjih. V večjih organizacijah zaposleni opravlja le eno izmed mnogih nalog. Pri manjših podjetjih pa mora obvladati več stvari in se znati prilagajati.

Preverili smo, ali res obstaja popoln življenjepis

Kritin Muhlner: Kaj si bodo v podjetju mislili, ko jim boste sporočili, da jih zapuščate?

To je vprašanje, na katerega Kritin išče pravi odgovor. Z enim vprašanjem lahko spoznate osebnost kandidata, odnos do dela in delovne etike ter zvestobo delodajalcu.

Če je odgovor, da se bo podjetje borilo proti vsaki ponudbi, z boljšo ponudbo, je to znak, da si kandidat, bolj kot delati v vašem podjetju, želi le izboljšati svoj položaj, vi pa predstavljate le eno izmed polj v njegovi igri.

Drugi odgovor je lahko, da v podjetju niti ne bodo presenečeni, če jih bo zapustil. Tak odgovor kaže na to, da boste morali biti tudi vi kadarkoli pripravljeni na njegov odhod.

Pravi odgovor, ki ga iščete, je, da bodo v prejšnjem podjetju verjetno razočarani. Še boljši odgovor bi bil, da bodo razočarane tudi stranke.

Kot pravi Kritin, mora kandidat znati prepoznavati svojo vrednost in vlogo v podjetju, hkrati  pa se mora zavedati, da ni nenadomestljiv.

Vir: nytimes.com  in businessinsider.com

Iščete službo? Ostanite pozitivni!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje