Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Avtor — 21.02.2015
Spoznajte, kako Marli Malcolm Beck, izvršni direktorici podjetja Bluemercury, uspe prepoznati kandidata v sedmih do desetih minutah in katero je ključno vprašanje, ki ga Kritin Muhlner, izvršna direktorica podjetja NewBrand, postavi vsakemu kandidatu.
Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah (Vir slike: Hubspot.com)

Marla Malcolm Beck: “Sposobnost, volja, prilagodljivost”

Marla Malcolm Beck potrebuje le nekaj minut, da prepozna pravega kandidata. Pri tem se drži postopka, s katerim išče tri ključne lastnosti. To so sposobnost, volja in prilagodljivost.

  • Sposobnost

Da bi prepoznali sposobnosti kandidata, ga vprašajte, kaj je bil njegov največji dosežek v prejšnjem podjetju. Že način podajanja odgovora vam bo povedal veliko o tem, ali je bil kandidat sposoben prevzeti večjo odgovornost za projekt, ali je v njem igral le manjšo vlogo.

  • Volja

Kakšno voljo ima kandidat prepoznate z vprašanjem, kaj si želi početi v naslednjih petih do desetih letih. S tem boste veliko izvedeli o njegovi prizadevnosti in ustvarjalnosti. Če je prizadeven, se želi učiti novih stvari. Če ima željo po učenju, bo lahko opravljal katerokoli delo.

  • Prilagodljivost

Iščite ljudi, ki imajo izkušnje z delom v manjših podjetjih. V večjih organizacijah zaposleni opravlja le eno izmed mnogih nalog. Pri manjših podjetjih pa mora obvladati več stvari in se znati prilagajati.

Preverili smo, ali res obstaja popoln življenjepis

Kritin Muhlner: Kaj si bodo v podjetju mislili, ko jim boste sporočili, da jih zapuščate?

To je vprašanje, na katerega Kritin išče pravi odgovor. Z enim vprašanjem lahko spoznate osebnost kandidata, odnos do dela in delovne etike ter zvestobo delodajalcu.

Če je odgovor, da se bo podjetje borilo proti vsaki ponudbi, z boljšo ponudbo, je to znak, da si kandidat, bolj kot delati v vašem podjetju, želi le izboljšati svoj položaj, vi pa predstavljate le eno izmed polj v njegovi igri.

Drugi odgovor je lahko, da v podjetju niti ne bodo presenečeni, če jih bo zapustil. Tak odgovor kaže na to, da boste morali biti tudi vi kadarkoli pripravljeni na njegov odhod.

Pravi odgovor, ki ga iščete, je, da bodo v prejšnjem podjetju verjetno razočarani. Še boljši odgovor bi bil, da bodo razočarane tudi stranke.

Kot pravi Kritin, mora kandidat znati prepoznavati svojo vrednost in vlogo v podjetju, hkrati  pa se mora zavedati, da ni nenadomestljiv.

Vir: nytimes.com  in businessinsider.com

Iščete službo? Ostanite pozitivni!

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje