Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Spoznajte, kako Marli Malcolm Beck, izvršni direktorici podjetja Bluemercury, uspe prepoznati kandidata v sedmih do desetih minutah in katero je ključno vprašanje, ki ga Kritin Muhlner, izvršna direktorica podjetja NewBrand, postavi vsakemu kandidatu.
Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah

Zaposlitveni intervju: Kako prepoznati pravega kandidata v 7 minutah (Vir slike: Hubspot.com)

Marla Malcolm Beck: “Sposobnost, volja, prilagodljivost”

Marla Malcolm Beck potrebuje le nekaj minut, da prepozna pravega kandidata. Pri tem se drži postopka, s katerim išče tri ključne lastnosti. To so sposobnost, volja in prilagodljivost.

  • Sposobnost

Da bi prepoznali sposobnosti kandidata, ga vprašajte, kaj je bil njegov največji dosežek v prejšnjem podjetju. Že način podajanja odgovora vam bo povedal veliko o tem, ali je bil kandidat sposoben prevzeti večjo odgovornost za projekt, ali je v njem igral le manjšo vlogo.

  • Volja

Kakšno voljo ima kandidat prepoznate z vprašanjem, kaj si želi početi v naslednjih petih do desetih letih. S tem boste veliko izvedeli o njegovi prizadevnosti in ustvarjalnosti. Če je prizadeven, se želi učiti novih stvari. Če ima željo po učenju, bo lahko opravljal katerokoli delo.

  • Prilagodljivost

Iščite ljudi, ki imajo izkušnje z delom v manjših podjetjih. V večjih organizacijah zaposleni opravlja le eno izmed mnogih nalog. Pri manjših podjetjih pa mora obvladati več stvari in se znati prilagajati.

Preverili smo, ali res obstaja popoln življenjepis

Kritin Muhlner: Kaj si bodo v podjetju mislili, ko jim boste sporočili, da jih zapuščate?

To je vprašanje, na katerega Kritin išče pravi odgovor. Z enim vprašanjem lahko spoznate osebnost kandidata, odnos do dela in delovne etike ter zvestobo delodajalcu.

Če je odgovor, da se bo podjetje borilo proti vsaki ponudbi, z boljšo ponudbo, je to znak, da si kandidat, bolj kot delati v vašem podjetju, želi le izboljšati svoj položaj, vi pa predstavljate le eno izmed polj v njegovi igri.

Drugi odgovor je lahko, da v podjetju niti ne bodo presenečeni, če jih bo zapustil. Tak odgovor kaže na to, da boste morali biti tudi vi kadarkoli pripravljeni na njegov odhod.

Pravi odgovor, ki ga iščete, je, da bodo v prejšnjem podjetju verjetno razočarani. Še boljši odgovor bi bil, da bodo razočarane tudi stranke.

Kot pravi Kritin, mora kandidat znati prepoznavati svojo vrednost in vlogo v podjetju, hkrati  pa se mora zavedati, da ni nenadomestljiv.

Vir: nytimes.com  in businessinsider.com

Iščete službo? Ostanite pozitivni!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje