Zaposlitveni torek

Avtor Saba Resnik — 19.05.2013
Komentiraj!
Prejšnji teden je Zavod Nefiks je v sodelovanju s podjetjem McDonald's Slovenija d.o.o. organiziral že drugi Zaposlitveni torek, katerega namen je bil mlade seznaniti z organizacijo in jim predstaviti karierne možnosti.
Zaposlitveni torek

Zaposlitveni torek. (Vir slike: sxc.hu)

Poleg temeljite predstavitve podjetja in kariernih priložnosti za iskalce zaposlitve so bili udeleženci deležni tudi jasnih navodil za uspešen zaposlitveni razgovor.

Letos je kadrovnica Petra Erbida glede osebnostnih prednosti bodočih kandidatov za zaposlitev naštela tri najbolj ključne:

  1. komunikativnost,
  2. fleksibilnost ter
  3. neformalno znanje.

Prva restavracija, ki je bila ustanovljena pred dvajsetimi leti na Čopovi ulici v Ljubljani, je s svojim uspehom nadaljevala in ga uspešno nadgradila ter razširila do te mere, da danes deluje že sedemnajst restavracij po vsej Sloveniji.

Petra Erbida je povedala tudi, da se v organizaciji držijo štirih preprostih načel:

  • kakovost izdelkov,
  • hitra in prijazna postrežba,
  • čisto in prijetno okolje ter
  • primerne cene.

Nič manj pa ni pomeben tudi posameznik in njegov pristop. Darja Duralij, vodja McCafeja v restavraciji McDonald´s na Čopovi ulici, je povedala: "Vsakega zaposlenega se ocenjuje z ocenjevalnimi listi na določenih delovnih postajah, kar vpliva na kakovost dela ter primerno nagrajevanje zaposlenih. Izobraževanje in uvajanje v delo poteka tako za študente kot tudi za redno zaposlene dva meseca ali več, vendar se učni proces nikoli ne konča."

Da je bil tudi tokratni Zaposlitveni torek uspešen, so se strinjali vsi udeleženci. Pomemben del tovrstnih obiskov je tudi neformalno druženje in spoznavanje s ključnimi kadri podjetja.

Nasvet, ki nam bo za vedno ostal v spominu, pa nam je ob zaključku podala kadrovnica Petra Erbida: »Bodite to, kar ste, brez dodatnega olepševanja - pa veliko uspeha pri iskanju zaposlitve!«

Vir: Zavod Nefiks

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!